Θεωρίες συνωμοσίας

Μερικές από τις πιο γνωστές συνωμοσιολογικές ιστοριούλες

Σιωνιστές

Θεωρία συνωμοσίας 1η:Σιωνιστές προκάλεσαν το τρομοκρατικό χτύπημα των δίδυμων πύργων στην Νέα Υόρκη για να βάλουν τις Η.Π.Α σε πόλεμο με το Ισλάμ και απόδειξη είναι πως πολλοί Εβραίοι εκείνη την ημέρα δεν πήγαν στην δουλειά τους.

 • Αμφισβήτηση: Στο τρομοκρατικό χτύπημα πέθαναν πολλοί Εβραίοι, γεγονός που αποδεικνύουν τα ονόματα των θυμάτων. Επιπλέον θα ήταν πολύ δύσκολο να ειδοποιηθούν τόσοι πολλοί Εβραίοι που εργάζονταν στους διδυμους πύργους.

Θεωρία συνωμοσίας 2η: Εβραίοι ελέγχουν όλες τις μεγάλες τράπεζες του κόσμου.

 • Αμφισβήτηση: Αυτό δεν έχει αποδειχθεί απο κάποια αξιόπιστη έρευνα.

Ανθέλληνες και φιλέλληνες

Θεωρία συνωμοσίας: Το κράτος Χ θέλει να βλάψει τα συμφέροντα της Ελλάδας. Το κράτος Ψ θα προστατέψει τα συμφέροντα της Ελλάδας. (μπορεί να γενικευτεί για οποιαδήποτε χώρα)

 • Αμφισβήτηση: Οι σημαίνουσες δυνάμεις της εποχής μας δεν έχουν ιδαίτερα μακροπρόθεσμα σχέδια για την Ελλάδα (ή άλλες χώρες) και πράττουν ανάλογα με το συμφέρον τους την εκάστοτε εποχή. Δεν υπάρχει κατά συνέπεια οργανωμένο σχέδιο καταστροφής ή σωτηρίας μιας χώρας.

Ηλεκτρονικοί κωδικοί και το 666

Θεωρία συνωμοσίας: Οι παγκόσμιες κυβερνήσεις θέλουν να φέρουν τον αντίχριστο γι’ αυτό εισάγουν τον αριθμό 666 στους κωδικούς μπάρας (bar codes) ή άλλης μορφής στις ταυτότητες και στα διαβατήρια. (υποστηρίζεται κυρίως από χριστιανικές ομάδες)

 • Αμφισβήτηση: Οι κωδικοί μπάρας αποδεδειγμένα δεν περιέχουν τον αριθμό 666. Η θεωρία έχει τις ρίζες της στο βιβλίο της Mary Stewart Relfe The New Money System 666 (1982) και βασίζεται σε μία θεώρηση της κωδικοποίησης που χρησιμοποιείται.

Τσουνάμι

Θεωρία συνωμοσίας: Το τσουνάμι στον ινδικό ωκεανό δεν προεκλήθη από σεισμό αλλά ίσως από ηλεκτρομαγνητικά όπλα αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών (διαδίδεται κυρίως στον αραβικό κόσμο)

 • Αμφισβήτηση: Δεν υπάρχουν έμπιστες αποδείξεις που να στηρίζουν την παραπάνω θεωρία αλλά ούτε και την ύπαρξη μυστικών ηλεκτρομαγνητικών όπλων τέτοιων δυνατοτήτων.

Δολοφονία Κέννεντυ

Θεωρία συνωμοσίας: Ο Κέννεντυ δολοφονήθηκε από αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

 • Αμφισβήτηση: Η θεωρία αυτή είναι αναπόδεικτη.

Εξωγήινη ζωή

Θεωρία συνωμοσίας: Εξωγήινοι επισκέπτονται την γη και είναι σε σύγκρουση ή επαφή με γήινες κυβερνήσεις.

 • Αμφισβήτηση: Η θεωρία αυτή είναι αναπόδεικτη. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη για την ύπαρξη ευφυούς ζωής στο σύμπαν ή επισκέψεων εξωγήινων στη γη, γεγονός που καθιστά αδύνατη και τη «σύγκρουση» ή «επαφή» τους με κυβερνήσεις.

Άνθρωπος στη σελήνη

Θεωρία συνωμοσίας: Οι Αμερικάνοι δεν πήγαν ποτέ στη σελήνη. Οι αποστολές στη σελήνη ήταν απάτες σκηνοθετημένες σε τηλεοπτικά στούντιο. Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, υπάρχουν ποικίλες ενδείξεις μεταξύ των οποίων το ότι η σημαία ανέμιζε ενώ δεν υπάρχει αέρας στη σελήνη, άψογες φωτογραφίες παρόλο που η χρήση των φωτογραφικών μηχανών ήταν υπερβολικά δύσκολη, περιπτώσεις όπου ο σταυρός της φωτ. μηχανής καλύπτεται είτε από την σημαία είτε από άλλα όργανα είτε από και τους ίδιους τους αστροναύτες, περιπτώσεις που το φως προέρχεται από δύο πηγές ενώ στο φεγγάρι μόνη πηγή φωτός είναι ο ήλιος, περιπτώσεις που παρατηρείται το ίδιο τοπίο ως φόντο παρόλο που πρόκειται για δύο διαφορετικά μέρη τα οποία μάλιστα σύμφωνα με την Nasa απείχαν δύο μίλια μεταξύ τους κ.α.

Πηγή: wikipedia

About Antikleidi Blog

Antikleidi blog antikleidiblog@gmail.com
This entry was posted in Θεωρίες συνωμοσίας. Bookmark the permalink.

2 Responses to Θεωρίες συνωμοσίας

 1. Ο/Η mpaklavas λέει:

  τώρα που καθυστέρησαν τα βιβλία πρέπει να μοιραστεί σαν δώρο στα σχολεία
  το βιβλίο «γιατί πιστεύουν οι άνθρωποι σε παράξενα πράγματα» !

  μας έχουν κατακλύσει οι αστοιχείωτοι !

 2. Παράθεμα: Θεωρίες Συνωμοσίας | AntiChainLetter

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s