O Αρης δεν θα γίνει ποτέ ΣΕΛΗΝΗ !!!

Το παρακάτω mail αναμεταδόθηκε μέχρι και από τις ειδήσεις μεγάλου καναλιού! Παρά τις συνεχείς διαψεύσεις κι επιστημονικές εξηγήσεις αυτό συνεχίζει να εμφανίζεται στο inbox μας κάθε χρόνο…

Ο πλανήτης Άρης θα είναι ο ορατός στον ουρανό νύχτας αυτό τον Αύγουστο. Θα φανεί τόσο μεγάλος όσο η Πανσέληνος στο γυμνό μάτι. Καλύτερη στιγμή να το παρατηρήσετε θα είναι στις 27 Αυγούστου στις 12.30 το βράδυ όταν ο Άρης θα έρθει σε απόσταση 34.65Μ μίλια από τη γη. Να προσέξετε τον ουρανό στις 27 του Αυγούστου 12:30 AM. Θα μοιάσει σαν να έχει η γη 2 φεγγάρια. ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ ΑΥΤΟ….. Η επόμενη φορά που ο Άρης θα έρθει τόσο κοντά θα είναι το 2287. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μοιραστείτε το με τους φίλους σας δεδομένου ότι ΚΑΝΕΝΑΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΣΗΜΕΡΑ δεν θα ξαναδεί τέτοιο θέαμα.

==============================================================

δίκαιη η αγανακτισμένη απάντηση των ειδικών:

O Αρης δεν θα γίνει ποτέ ΣΕΛΗΝΗ !!!

 

Ο Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Θράκης έχοντας την αίσθηση του χιούμορ και μέρος της γνώσης για θέματα αστρονομίας πληροφορεί το κοινό. Απαντά δια μέσω του προέδρου του ΣΕΑΘ Πρασόπουλου Δημήτρη τα εξής :

Δημοσίευμα : «Ο Πλανήτης Άρης θα είναι ορατός στον ουρανό αυγουστιάτικη νύχτα»
Απάντηση ΣΕΑΘ :Γιατί τώρα δεν τον βλέπουμε ; Ο Άρης φαίνεται εδώ και καιρό στον ουράνιο θόλο (σαν κουκίδα- σαν αστέρι) μερικές ώρες πριν την ανατολή του Ήλιου. Στις 27 Ιουνίου 2007 ανατέλλει στις 02,15 το πρωί……και στις 27 Αυγούστου 2007 ανατέλλει στις 00,18 (δεν μπορώ να καταλάβω το 12,30 το βράδυ που ακολουθεί ….).

ΛΑΘΟΣ Δημοσίευμα: «Θα φανεί τόσο μεγάλος όσο η Πανσέληνος στο γυμνό μάτι. Καλύτερη στιγμή για παρατήρηση θα είναι στις 27 Αυγούστου (ΣΕΑΘ : ποια χρονιά 😉 στις 12,30 το βράδυ, όταν ο Άρης έρθει σε απόσταση 34,65 μίλια»
Απάντηση ΣΕΑΘ :
Ο Άρης στις 27 Αυγούστου 2007 (μάλλον για αυτή τη χρονιά θα αναφέρεται) θα βρίσκεται σε απόσταση 1,18 au = 176,528,000 χλμ και ΟΧΙ στα 34,65 μίλια. Ο Άρης ΠΟΤΕ δεν πρόκειται να φαίνεται σαν την Σελήνη (1800” δεύτερα λεπτά της μοίρας).
Αλλά το πολύ να γίνει 25” δεύτερα λεπτά της μοίρας όσα χρόνια και αν περάσουν (πρακτικά για τον γυμνό μάτι ΜΙΑ ΚΟΥΚΙΔΑ στον ουρανό). Αν θέλετε να δείτε τον Άρη μεγαλύτερο σαν την Σελήνη στα μάτια σας, δεν έχετε παρά να αγοράσετε ένα μεγάλο τηλεσκόπιο….

ΛΑΘΟΣ Δημοσίευμα : «Η εικόνα θα είναι μοναδική»
Απάντηση ΣΕΑΘ: Η εικόνα αυτή (ο Άρης με φαινόμενη διάμετρο σαν την Σελήνη) ΔΕΝ πρόκειται ποτέ να γίνει μοναδική για τους κατοίκους της Γης. Η εικόνα αυτή μπορεί να γίνει μοναδική ΜΟΝΟ για κατοίκους των δορυφόρων του Άρη Φόβου και Δείμου.
Συγκεκριμένα (προσοχή εδώ) (η Σελήνη καλύπτει το 0,0008% του ουράνιου θόλου) :
Α) ένας μελλοντικός κάτοικος του Φόβου, θα βλέπει ένα γιγάντιο πλανήτη (τον Άρη) με φαινόμενη διάμετρο 60ο (χονδρικά περίπου το 11% του ουράνιου θόλου)
Β) ή αντίστοιχα για τον Δείμο, που ένας μελλοντικός κάτοικος θα μπορεί να βλέπει τον Άρη με φαινόμενη διάμετρο 19ο (χονδρικά περίπου 1% του ουράνιου θόλου)
Πάντως στις 27 Αυγούστου 2007 ο ουρανός θα είναι μοναδικός, μια και κάθε νύχτα είναι διαφορετικός και μοναδικός, λόγω τις απειροελάχιστης κίνησης των αστέρων και της κίνησης των πλανητών και της Σελήνης (αγνοώ χάριν συντομίας κομήτες & αστεροειδείς)

ΛΑΘΟΣ Δημοσίευμα : «Θα μοιάζει σαν να έχει η Γη 2 φεγγάρια»
Απάντηση ΣΕΑΘ :Η Γη δεν πρόκειται να έχει ποτέ στο κοντινό μέλλον 2 φεγγάρια, εκτός αν συμβεί κάτι το πραγματικά συνταρακτικό – και εξ όσων γνωρίζω δεν έχει αναφερθεί στους επίσημους παγκόσμιους αστρονομικούς κύκλους. Ο Άρης έχει 2 φεγγάρια τον Φόβο και το Δείμο.

Δημοσίευμα : «Η επόμενη φορά που ο Άρης θα έρθει τόσο κοντά θα είναι το 2287»
Απάντηση ΣΕΑΘ :Για το έτος 2287 συμφωνούμε (προσέγγιση του Άρη θα έχουμε) …. το πρόβλημα είναι ότι ΔΕΝ θα γίνει όσο η Πανσέληνος…..μια και θα είναι πάλι μια κουκίδα στον ουρανό.

Γενικές παρατηρήσεις από ΣΕΑΘ :

1) Ο Άρης βρέθηκε κοντά στην Γη στις 27/8/2003 (σε απόσταση 55,756,000 χλμ και φαινόταν στον ουρανό σαν κουκίδα με φαινόμενη διάμετρο 25,1” (δεύτερα της μοίρας).
Ο Άρης θα βρεθεί πάλι κοντά στην Γη στις 28/8/2287 (σε απόσταση 55,686,000 χλμ και θα φαίνεται στον ουρανό σαν κουκίδα με φαινόμενη διάμετρο πάλι 25,1” (δεύτερα της μοίρας).
2) Η Σελήνη και ο Άρης βρίσκονται περίπου στην «ίδια απόσταση» στο ηλιακό μας σύστημα, εδώ και περίπου 3,5- 4 δισεκατ. χρόνια και δεν πιστεύω ότι στο κοντινό χρονικό διάστημα θα συμβεί κάτι τόσο συνταρακτικό το οποίο θα αλλάξει την χωρική κατανομή (ταχύτητες – συντεταγμένες) στο ηλιακό σύστημα.
3) Μπορώ να ευχαριστήσω τον συντάκτη του κειμένου….για ένα λόγο….. έφερε στο φως την σωστότατη και εγκυρότατη ενημέρωση για το κοινό :
Ότι δηλαδή ο Άρης θα βρίσκεται στην κοντινότερη απόσταση με τη Γη το 2287 ΑΛΛΑ δεν μπορούμε να αποδώσουμε τα εύσημα για την απίστευτη παραπληροφόρηση που προσέφερε για το γεγονός ότι η Γη θα αποκτήσει 2ο δορυφόρο και μάλιστα τον Άρη…..και …. με φαινόμενη διάμετρο σαν της Σελήνης.
4) Αν ανταλλάξουμε τις θέσεις των λέξεων στο δημοσίευμα θα μπορούσαμε ίσως (με μικρές αλλαγές στα νούμερα) να φτιάξουμε ένα νέο ορθό δημοσίευμα. Αντ’ αυτού προτιμήσαμε να απαντήσουμε σε κάθε πρόταση…

Ευχόμαστε καλό χειμώνα και καθαρούς ουρανούς….Και «ας μην μας πέσει ο ουρανός στο κεφάλι» όπως έλεγαν οι Γαλάτες του Αστερίξ και του Οβελίξ……

About Antikleidi Blog

Antikleidi blog antikleidiblog@gmail.com
This entry was posted in hoax - chain mails. Bookmark the permalink.

1 Response to O Αρης δεν θα γίνει ποτέ ΣΕΛΗΝΗ !!!

  1. Παράθεμα: Ματωμένα φεγγάρια, το τέλος του κόσμου κι άλλες μπούρδες | AntiChainLetter

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s