S.O.S. ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ!!!!!

Την απλοποίηση της ελληνικής γραφής ζητά ο κύπριος ευρωβουλευτής Μάριος Ματσάκης, με σχετική εισήγηση που υπέβαλε προς τον υπουργό Παιδείας της Κύπρου Ανδρέα Δημητρίου. Την πρόταση του κοινοποίησε και στους Έλληνες ευρωβουλευτές.
Ο κ. Ματσάκης προτείνει στον Κύπριο υπουργό τη σύσταση μιας ολιγομελούς επιτροπής γλωσσολόγων, οι οποίοι θα μπορούσαν, εμπεριστατωμένα να ενδιατρίψουν επί του θέματος και να δώσουν μια επιστημονικά έγκυρηπρόταση για τον εκμοντερνισμό απλοποίηση της Ελληνικής γραφής.
Στην επιστολή του ο Κύπριος ευρωβουλευτής παραθέτει ως ‘τροφή για σκέψη’ τα εξής:
1. Να καταργηθούν τα γράμματα ‘η’ και ‘υ’ και να αντικατασταθούν από το γράμμα ‘ι’.
2. Να καταργηθεί το γράμμα ‘ω’ και να αντικατασταθεί από το γράμμα ‘ο’.
3. Να καταργηθούν οι εξής συνδυασμοί γραμμάτων και να αντικατασταθούνως εξής: ‘αι’—> ‘ε’, ‘ει’—>’ι’, ‘οι—>ι’, ‘υι’—>ι’,’αυ’—>’αβ’, ‘ευ’—>’εβ’
4. Να καταργηθεί η χρήση του ‘γγ’ και να αντικατασταθεί από το ‘γκ’.
5. Να καταργηθεί το τελικό γράμμα ‘ς’ και να αντικατασταθεί από το γράμμα ‘σ’.
Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω αλλαγών, αναφέρει ο .ευρωβουλευτής, το Ελληνικό αλφάβητο θα έχει μόνο 21γράμματα (α, β, γ, δ, ε, ζ, θ, ι, κ,λ, μ, ν , ξ , ο , π, ρ, σ, τ, φ, χ, ψ) και ένα μόνο δίψηφο (το ‘ου’).
Ο κ. Ματσάκης υποστηρίζει ότι η απλοποίηση της Ελληνικής γραφής καθίσταται αναγκαία μέσα στα πλαίσια μιας τάσης ενωτικής πορείας των γλωσσών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπλέον, μια τέτοια αλλαγή θα καταστήσει την Ελληνική γραφή πιο απλή και πολύ πιο εύχρηστη. Ιδιαίτερα όσον αφορά την χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και σε σχέση με μεγάλο αριθμό ατόμων που έχουν διάφορες μορφές δυσλεξίας’.
Παρακαλώ να το προωθήσετε, ώστε να δείξουμε πως αυτή η προχωρημένη για αυτούς ιδέα είναι ανθελληνική και θα μας καταστρέψει!!!
Υ.Γ. ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΧΕΝΡΙ ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ: Ο Ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι’ αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητα του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ (γι αυτό υπάρχει μεγάλο αφιέρωμα στο antichainletter τις προηγούμενες ημέρες)
========================

Ένας, ακόμα, μύθος για την απλοποίηση της ελληνικής γραφής

 
Την είδηση ότι ο Κύπριος ευρωβουλευτής Μάριος Ματσάκης πρότεινε στον Υπουργό Παιδείας της Κύπρου κ. Δημητρίου την απλοποίηση της ελληνικής γραφής την έμαθα σήμερα, όταν άνοιξα το ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο και διάβασα το σχετικό μήνυμα, που είχε προωθήσει σε μένα κάποια φίλη μου. Μάλιστα, ο κ. Ματσάκης προέβη και σε κοινοποίηση της προτάσεώς του αυτής και στους εξ Ελλάδος συναδέλφους του. Το μήνυμα αυτό συνοδευόταν από τις προτάσεις, τις οποίες (υποτίθεται ότι) ο κ. Ματσάκης πρότεινε στον ανωτέρω κ. Υπουργό και κατέληγε με την περιβόητη για τη διάδοση αλλά και την πλαστότητά της δήλωση Κίσσινγκερ περί αφελληνισμού.
Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά, που κάποιος προτείνει την απλοποίηση της ελληνικής γλώσσας. Ούτε, φυσικά, λείπουν από την ελληνική πραγματικότητα οι προτάσεις για υιοθέτηση της αγγλικής γλώσσας ως επίσημης γλώσσας της Ελλάδος. Νομίζω ότι ανάμεσα στις θέσεις της Φιλελεύθερης Συμμαχίας υπάρχει και η πρόταση περί καθιέρωσης της αγγλικής γλώσσας ως επίσημης γλώσσας του ελληνικού κράτους. Η βουλευτής και πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ, κα. Άννα Διαμαντοπούλου, είχε προτείνει στο πρόσφατο παρελθόν την καθιέρωση της αγγλικής γλώσσας ως δεύτερης επίσημης γλώσσας. Πρόκειται για δύο ειλικρινείς απόψεις, όμως, εκ των οποίων η δεύτερη προβλήθηκε δεόντως από τα Μ.Μ.Ε., έστω διαστρεβλωμένη.
Μια απλή έρευνα στο Διαδίκτυο με τη βοήθεια του google θα αποκαλύψει ένα πλήθος ιστοσελίδων σχετικών με την πρόταση του κ. Ματσάκη. Στη μεγάλη τους πλειοψηφία δεν αναφέρουν την πηγή τους, κάτι, που δεν είναι τόσο σπάνιο στην πράξη. Άλλωστε, περισσότερο δείχνουν μια προτίμηση στο να ξεφωνίζουν τον Κύπριο ευρωβουλευτή παρά να ενδιαφέρονται για τη βασιμότητα της ειδήσεως αυτής, ενώ στη συντριπτική τους πλειοψηφία αποτελούν μια αντιγραφή-επικόλληση της αρχικής διατύπωσης, η οποία προέρχεται από την ιστοσελίδα του «ΣΚΑΪ» και, συγκεκριμένα, www.skai.gr/master_story.php?id=79019 , πράγμα, το οποίο ελάχιστα ιστολόγια αναφέρουν, όπως το blog.antibaro.gr/2008/04/137.
Η αλήθεια είναι ότι ο εν λόγω ευρωβουλευτής έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές την κοινή γνώμη με τις θέσεις του. Κατελήφθη πάνω σε μια κεραία στην αγγλική βάση του Ακρωτηρίου Κύπρου, δήλωσε πως, η στάση της αγγλικής κυβέρνησης στο θέμα των περιουσιών των ελληνοκυπρίων στα Κατεχόμενα, έδινε την ευχέρεια στους Κυπρίους πολίτες να θεωρούν τις αγγλικές περιουσίες στόχους, πρωταγωνίστησε στην αντικατοχική πορεία, που διεκόπη στο φυλάκιο της Δερύνειας, εισήλθε στη νεκρή ζώνη ανάμεσα στο ελεύθερο κυπριακό έδαφος και τα Κατεχόμενα και αφαίρεσε τουρκική σημαία (οράτε groups.yahoo.com/group/ethnikismos/message/11371)και άλλα πολλά. Η στάση του προδίδει ένα πολιτικό με έντονες ακτιβιστικές τάσεις, οι οποίες δεν είναι του παρόντος να αναλυθεί, αν βοηθούν ή βλάπτουν το έργο του.
Το ζητούμενο, όμως, είναι στην περίπτωσή μας, αν, πράγματι, ο εν λόγω ευρωβουλευτής προέβη στη δήλωση αυτή. Κατ’ αρχάς, ανέφερα στην αρχή τα παραδείγματα της Φιλελεύθερης Συμμαχίας αλλά και της κας. Άννας Διαμαντοπούλου, επειδή όχι μόνο είχαν το σθένος να προβάλουν την άποψή τους για την αγγλική γλώσσα σε σχέση με την ελληνική αλλά τη διετύπωσαν και εγγράφως, πράγμα, που δείχνει πρόσωπα, που αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεών τους και, το σπουδαιότερο, δεν κρύβονται (οράτε www.diamantopoulou.gr/content/view/36/102/lang,el/ ). Εντάξει, δέχομαι ότι για την εν γένει ειλικρίνεια της τελευταίας θα έχετε αρκετές ενστάσεις αλλά αναφορικά με την παραπάνω δήλωσή της οφείλω να παραδεχθώ ότι δεν κρύφτηκε.
Όμως, στην ιστοσελίδα, που αφορά τους βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου(www.europarl.europa.eu/members/public/geoSearch/view.do?country=CY&partNumber=1&language=EL&id=23881 ), πουθενά δεν αναφέρεται ότι ο κ. Ματσάκης προέβη ποτέ σε τέτοια δήλωση. Και είναι απορίας άξιο πώς ένας πολιτικός, ο οποίος ουδέποτε δίστασε να εκφράσει την άποψή του, παρέλειψε να ζητήσει να σημειωθεί στην εν λόγω ιστοσελίδα η παραπάνω δήλωσή του. Αν κάνετε ένα κόπο να εισέλθετε στις γνωμοδοτήσεις, τις προτάσεις, τις ερωτήσεις και τις λοιπές ενέργειές του, στις οποίες θα έπρεπε να περιλαμβάνεται και η παραπάνω πρότασή του, την οποία και κοινοποίησε, αν πιστέψουμε τα λεγόμενα του «ΣΚΑΪ», στους Έλληνες ευρωβουλευτές, θα δείτε ότι αυτή δεν υπάρχει. Ακόμα περισσότερο, αυτές οι δηλώσεις δεν προβλήθηκαν σε κάποιο από τα ημεδαπά Μ.Μ.Ε. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι με την εθνολαγνεία και την κινδυνολαγνεία, που διακατέχει μεγάλο μέρος των συνελλήνων, τα λαγωνικά των Μ.Μ.Ε. δε θα άφηναν μια τέτοια είδηση στο σκοτάδι παρά θα τη διέδιδαν με κάθε τρόπο, όπως, άλλωστε, έγινε με τη δήλωση της κας. Διαμαντοπούλου. Στην περίπτωσή μας, όμως, η είδηση αυτή χάθηκε στο μαύρο σκοτάδι. Μόνο ο «ΣΚΑΪ» την προεβαλε στην παραπάνω ιστοσελίδα του.
Τι προδίδουν τα παραπάνω, κατά την προσωπική μου άποψη; Ότι η δήλωση αυτή του κ. Ματσάκη μάλλον ουδέποτε έλαβε χώρα και ότι δεν αποκλείεται ο «ΣΚΑΪ» να έκανε λάθος. Μάλιστα, ως ημερομηνία ανάρτησης του «ΣΚΑΪ» αναφέρεται η 17/4/2008. Να υποθέσω ότι επί δύο μήνες κανένα εκ των Μ.Μ.Ε., πλην του «ΣΚΑΪ», δεν πήρε χαμπάρι αυτή την είδηση; Μάλλον ούτε ο ίδιος ο «ΣΚΑΪ» δεν είχε εμπιστοσύνη στη βασιμότητα της ειδήσεως αυτής, αν κρίνουμε από το γεγονός ότι στην ιστοσελίδα του δεν υπάρχει κάποια ανανέωση της ειδήσεως αυτής.
Ψυχραιμία, λοιπόν! Τα όσια και τα ιερά του έθνους μας ουδένα κίνδυνο διατρέχουν πολλώ δε μάλλον η κακοπαθημένη, είναι αλήθεια, γλώσσα μας. Άλλως, όταν διαβάζουμε μια είδηση, όπως η πρόταση του κ. Ματσάκη, είναι καλύτερο να ελέγχουμε σε βάθος τις πηγές αυτής της είδησης. Αλλιώς, είναι προτιμότερο να κρατάμε πάσα επιφύλαξη για τη βασιμότητα της ειδήσεως αυτής. Και η πρόσφατη ιστορία έχει δείξει ότι τέτοιες δηλώσεις είναι συνήθως χαλκευμένες (οράτε δήλωση Κίσσινγκερ, δήλωση Φρηντ κ.λπ.).
 

κι ο αντίστοιχος γερμανικός μύθος…

European Commission has just announced an agreement whereby English will be the official language of the European Union rather than German, which was the other possibility.

As part of the negotiations, the British Government conceded that English spelling had some room for improvement and has accepted a 5- year phase-in plan that would become known as «Euro-English».

In the first year, «s» will replace the soft «c». Sertainly, this will make the sivil servants jump with joy. The hard «c» will be dropped in favour of «k». This should klear up konfusion, and keyboards kan have one less letter.

There will be growing publik enthusiasm in the sekond year when the troublesome «ph» will be replaced with «f». This will make words like fotograf 20% shorter.

In the 3rd year, publik akseptanse of the new spelling kan be expekted to reach the stage where! more komplikated changes are possible.

Governments will enkourage the removal of double letters which have always ben a deterent to akurate speling.

Also, al wil agre that the horibl mes of the silent «e» in the languag is disgrasful and it should go away.

By the 4th yer people wil be reseptiv to steps such as
replasing «th» with «z» and «w» with «v».

During ze fifz yer, ze unesesary «o» kan be dropd from vordskontaining «ou» and after ziz fifz yer, ve vil hav a reil sensi bl riten styl.

Zer vil be no mor trubl or difikultis and evrivun vil find it ezi tu understand ech oza. Ze drem of a united urop vil finali kum tru.

Und efter ze fifz yer, ve vil al be speking German like zey vunted in ze forst plas.

If zis mad you smil, pleas pas on to oza pepl.

About Antikleidi Blog

Antikleidi blog antikleidiblog@gmail.com
This entry was posted in Αστικοί μύθοι. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s