Ομάδα Έψιλον – Οι υπερ-Έλληνες !

Ομάδα Έψιλον – Οι υπέρ-Έλληνες που μένουν στη σκιά ή έλληνες ήρωες αντίστοιχοι των κόμικς της marvel? Οτι και να ναι κάποιοι πιστεύουν ότι το 2011 θα πραγματοποιηθεί ολική επαναφορά, θα ενεργοποιηθεί το ελληνικό DNA και τότε οι Έλληνες θα γίνουν 100 εκατομμύρια. Και η ιστορία δεν σταματάει εδώ. Για όποιον δεν πιστεύει ακόμα στη μοναδικότητα των Ελλήνων, οι πλασιέ βιβλίων τον πληροφορούν ότι στο «ελληνικό αίμα» κυλάει μια εξωγήινη ουσία, ο ιχώρ!

Ποιος άραγε μπορεί να πιστεύει ότι οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν εξωγήινοι και πως θα επιστρέψουν με διαστημόπλοια – ούφο από τον πλανήτη Σείριο για να συντρίψουν στην τελική μάχη τη διεθνή συνομωσία των εβραιο-αμερικανο-τουρκο-μασονο-ιλουμινάτων?  Το πιο πιθανό είναι με τέτοια πλύση εγκεφάλου που μας γίνεται απο τις τοπικές τηλεοράσεις, με τα βιβλία & τους τηλεβιβλιοπώληδες είναι να γίνουμε  εμείς ούφο!

Η Ομάδα Έψιλον είναι μια φανταστική μυστική οργάνωση που σύμφωνα με τους υποστηρικτές της ύπαρξής της αποτελείται από Έλληνες και ξένους φιλέλληνες επιστήμονες, ερευνητές, καθηγητές, επιχειρηματίες και πολιτικούς. Εντάσσεται στις θεωρίες συνωμοσίας και κυκλοφορεί στην Ελλάδα περίπου από τα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Καθότι δεν υπάρχει επίσημη παρουσία της ομάδας, η ύπαρξη της συνήθως αμφισβητείται. Ενίοτε η φιλολογία της Ομάδας Ε τοποθετείται στα πλαίσια ενός αστικού μύθου χωρίς κάποια βάση.

Ισχυρισμοί για την ομάδα

Υποστηρίζεται ότι η ομάδα χρησιμοποιεί μυστική και ανώτερη, τεχνολογία (αντιβαρύτητα, τηλεμεταφορά κλπ.) για την άμυνα της Ελλάδας και την κυριαρχία του Ελληνικού πολιτισμού/διαφώτισης στον κόσμο. Οι υποστηρικτές της διατείνονται ότι υπάρχει από την αρχαιότητα και ότι οι δημιουργοί της, οι σημερινοί αρχηγοί και όλοι οι Έλληνες και άλλες φυλές προέρχονται από τον Σείριο ή τον Γαλαξία της Ανδρομέδας ή άλλα άστρα ή γαλαξίες που ήρθαν στα αρχαία χρόνια και εξαπλώθηκαν σε όλη την γη διαδίδωντας την γνώση τους στους λαούς του κόσμου. Σύμφωνα με ορισμένους η Έψιλον διαθέτει μυστικές βάσεις στην Σελήνη, στην Ανταρκτική και αλλού και ότι πήρε ενεργό μέρος στην προστασία της Κύπρου από την Τουρκική εισβολή το 1974. Εκτός από την προστασία της Ελλάδας, η ομάδα Έψιλον λέγεται πως έχει διαμάχη με τους Εβραίους, οι οποίοι λένε πως υποκινούν τις μεγάλες δυνάμεις και ελέγχουν τις τράπεζες.

Δημιουργία του θρύλου

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Κούρο, η φιλολογία των Εψιλον ξεκίνησε τη δεκαετία του ’70. Το 1976 ο Ανέστης Κεραμυδάς έκανε σχετική δημοσίευση στο Μακεδονικό Μήνυμα.

Η Ομάδα Έψιλον αναφέρθηκε αρχικά από τον Ιωάννη Φουράκη. Αργότερα ασχολήθηκαν με το ζήτημα της Έψιλον συγγραφείς και αρθρογράφοι όπως Ανέστης Κεραμιδάς, Κλεάνθης Γιαλλουράκης, Κώστας Διαμαντής και άλλοι.

Οι παραπάνω αναφέρουν μέσα από τα κείμενά τους για την ύπαρξη της Ομάδας Έψιλον και να καταδείξουν το ρόλο που διαδραματίζει στην εξέλιξη των γεγονότων παγκοσμίως, υπέρ του Ελληνισμού και της Ανθρωπότητας.

Μερικοί από αυτούς που πιστεύουν στην ύπαρξη της Ομάδας, συγγράφουν σε έντυπα και ιστοσελίδες ή έχουν εμφανιστεί (ακόμη και στην τηλεόραση) υποστηρίζοντας ότι είναι μέλη ή εκπρόσωποι της οργάνωσης ή ότι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα πρωτογενώς (από πρώτο χέρι) ή δευτερογενώς ερευνητικά.

Ορισμένοι είναι υπέρ της Χριστιανικής πίστης ενώ άλλοι είναι εναντίον της, θεωρώντας την ανθελληνική, υποστηρίζοντας οι ίδιοι μία αρχαιοελληνική θέαση των πραγμάτων.

Eνδεικτική αναφορά συγγραφέων που ασχολούνται με το θέμα της Ομάδας Έψιλον:

  • Ιωάννης Φουράκης
  • Ανέστης Κεραμιδάς
  • Παναγιώτης Τουλάτος
  • Κωνσταντίνος Κούρος

πηγή: wikipedia

Advertisements

About Antikleidi Blog

Antikleidi blog antikleidiblog@gmail.com
This entry was posted in Αστικοί μύθοι, Θεωρίες συνωμοσίας. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s