ΙΟΣ INVITE ή INVITO

 

Έλαβα σήμερα ένα mail που με πληροφορούσε για τον καταστροφικό ιό INVITE ή INVITO. Το κείμενο του έχει ως εξής:

Η Ε.Ε. ΕΒΓΑΛΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΗΜΕΣ. ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΥΝΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΕΡΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ‘ΙNVITE’ H’ ‘ΙΝVITO’ ANEΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ, ΦΙΛΟΣ Η’ ΟΧΙ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΙΟΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΩΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ ΚΑΙ ΚΑΙΕΙ ΤΟΝ ΣΚΛΗΡΟ ΣΑΣ ΔΙΣΚΟ. ΑΥΤΟΣ Ο ΙΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΕΠΑΦΩΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΞΕΡΕΤΕ. ΕΤΣΙ ΑΝ ΠΑΡΕΤΕ ΤΕΤΟΙΟ ΜΥΝΗΜΑ, ΜΗΝ ΤΟ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΚΑΙ ΣΒΗΣΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ!!! ΕΙΝΑΙ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΙΟΣ ΟΠΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ CNN KAI H MICROSOFT TO EΠIBEBAΙΩΝΕΙ ΩΣ ΤΟΝ ΠΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΙΟ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ!! ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΠΡΟΧΤΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΑΠΟ MCAfee ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΛΥΣΕΙΣ. ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ VITAL INFO TOY HARD DISK! KANTE COPY KAI STEILTE TO ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Περιττό να σας πω ότι ούτε η MICROSOFT αλλά ούτε το CNN δεν έχουν ανακοινώσει οτιδήποτε. Θα σας συνιστούσα μάλιστα αν σας έλθει ένα τέτοιο μήνυμα να το διαγράψετε, και να το πετάξετε στα σκουπίδια.

Ο τρομερός αυτός ιός δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα hoax. Ένα δηλαδή μήνυμα που διαδίδει μια ψευδή είδηση και που σαν στόχο έχει αφενός μεν να μας ανησυχήσει και αφετέρου να φορτώσει τα e-mail των φίλων μας με ένα άχρηστο τρομοκρατικό μήνυμα.Με άλλα λόγια αν συνεχίσουμε να στέλνουμε την ειδοποίηση αυτή απλώς παίζουμε το παιγνίδι του συντάκτη του hoax.

Θα σας συνιστούσα να διαβάσετε προσεκτικά την επόμενη ανάρτηση και όταν σας έρχονται μηνύματα σαν αυτό, για καταστροφικούς ιούς κλπ., κνα ανατρέχετε στη search engine του www.google.com και να κάνετε μια σχετική ερώτηση χρησιμοποιώντας τον τίτλο του ιού. ( INVITE or INVITO virus – για την περίπτωσή μας). Από εκεί θα οδηγηθείτε είτε σε sites για antivirus είτε σε άλλες ιστοσελίδες που θα σας ενημερώσουν αν πρόκειται πράγματι για ειδοποίηση για επικίνδυνο ιό ή απλά αν, το συγκεκριμένο mail που λάβατε, είναι ένα ακόμα hoax.

Για την ιστορία σας πληροφορώ ότι το ΙΟΣ INVITE ή INVITO είναι μια παραλλαγή του hoax INVITATION ή άλλως OLYMPIC TORCH που κυκλοφόρησε το 2006.

Περισσότερερες πληροφορίες στις διευθύνσεις :

http://www.hoax-slayer.com/olympic-torch-virus-hoax.html

http://www.snopes.com/computer/virus/invitation.asp

http://urbanlegends.about.com/library/bl_olympic_torch_virus.htm

http://vil.nai.com/vil/content/v_98893.htm

Πηγή: http://boraeinai.blogspot.com/2009/01/invite-invito.html

About Antikleidi Blog

Antikleidi blog antikleidiblog@gmail.com
This entry was posted in hoax - chain mails. Bookmark the permalink.

2 Responses to ΙΟΣ INVITE ή INVITO

  1. Παράθεμα: Το “Windows Live Update” θα σας κάψει το δίσκο; Δεν νομίζω | AntiChainLetter

  2. Παράθεμα: το “Windows Live Update” θα σας κάψει το δίσκο? δεν νομίζω | manina4teens

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s