Το παραμύθι με τις Porsche Cayenne

Διαβάσαμε πριν λίγες ημέρες σε αρκετά blogs ένα απόσπασμα της έρευνας του καθηγητή Ηρακλή Πολεμαρχάκη, έρευνα στην οποία η Λάρισα καταγράφεται ως η πρώτη πόλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε πωλήσεις Porsche Cayenne.

Η «είδηση» βρήκε αμέσως τον χώρο και τον χρόνο που της άξιζε στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων και όχι μόνο όπου οι κάτοικοι της Θεσσαλικής πρωτεύουσας χαρακτηρίστηκαν ούτε λίγο ούτε πολύ ως οι τα «αρχιλαμόγια» της Ευρώπης που μετέτρεπαν τις επιδοτήσεις της κοινότητας σε πολυτελή τζιπ 4 επί 4.

Μια ιστορία θαρρείς βγαλμένη από σαπουνόπερα με Έλληνες αγρότες που οργώνουν τον κάμπο με τις μαύρες απαστράπτουσες Cayenne τους, την ώρα που οι φτωχοί πλην τίμιοι Σλοβάκοι ξημεροβραδιάζονται στις φάμπρικες για 430 ευρώ το μήνα.

Ένα παραμύθι που θα διαβαζόταν τις κρύες νύχτες του χειμώνα αν είχε και έναν δράκο, γιατί ούτε δράκο έχει μα ούτε και Porsche. Και αυτό γιατί σύμφωνα με τα στοιχεία πωλήσεων της ίδιας της γερμανικής εταιρείας αυτοκινήτων τo 2010 πωλήθηκαν 49 Καγιέν σε όλη την Ελλάδα, το 2009 πωλήθηκαν 194, το 2008 πωλήθηκαν 226. Το 2007, 265. Το 2006, 179. Το 2005, 267. Το 2004, 301. Το 2003, μόλις 89. To 2002 που πρωτοκυκλοφόρησε δεν καταγράφονται πωλήσεις στην Ελλάδα. Σύνολο 1.570 οχήματα.

Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της ίδιας της Porsche στην Ευρωπαική Ένωση πωλήθηκαν 13.479 Cayenne το 2010 και 10.141 το 2009. Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι πωλήσεις Cayenne στην Ελλάδα το 2010 και το 2009 αντιπροσώπευαν μόλις το 0,36% και το 1,91% αντίστοιχα των συνολικών πωλήσεων του συγκεκριμένου μοντέλου στην EE.

Και σαν τελευταίο στοιχείο που έρχεται να θέσει υπό αμφισβήτηση την βαρύγδουπη είδηση των τζιπάτων Λαρισαίων είναι η δήλωση της ίδιας της αντιπροσωπείας της Porsche στην Ελλάδα η οποία τονίζει «πως τα στατιστικά στοιχεία που έχει στη διάθεση της, από τις επίσημες πωλήσεις , δεν επιβεβαιώνουν σε καμιά περίπτωση τους ισχυρισμούς που αναφέρονται στα συγκεκριμένα άρθρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός πωληθέντων νέων αυτοκινήτων PORSCHE την τελευταία δεκαετία ποτέ δεν ξεπέρασε στην καλύτερη περίπτωση τις 550 μονάδες κατ’ έτος που αντιστοιχεί σε ποσοστό λιγότερο ή ίσο του 0,2% του συνόλου των πωληθέντων αυτοκινήτων στην ελληνική αγορά».
Εις αναμονή λοιπόν της επόμενης εντυπωσιακής είδησης που θα θέλει τους κατοίκους της Καρδίτσας παγκόσμιους πρωταθλητές στην αγορά τζιπ HUMMER.

Πηγή: http://www.protothema.gr/

About Antikleidi Blog

Antikleidi blog antikleidiblog@gmail.com
This entry was posted in Γενικά. Bookmark the permalink.

1 Response to Το παραμύθι με τις Porsche Cayenne

  1. Ο/Η antikleidi λέει:

    Μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε γύρω από το θέμα σχετικά με τα Porsche Cayenne της Λάρισας, αποφασίσαμε να το ερευνήσουμε οι ίδιοι το θέμα και να επικοινωνήσουμε με τον ίδιο τον κ. Πολεμαρχάκη για να μας δώσει περισσότερα στοιχεία για τις πηγές του. Ο κ. Πολεμαρχάκης μας απάντησε άμεσα και μας ενημέρωσε ότι:

    Η παρατήρησή μου ήταν άτυπη, βασισμένη σε αυτά που είχα ακούσει σε κύκλους οικονομικής πολιτικής στην Ελλάδα πριν μερικά χρόνια. Κάποιος που ερεύνησε πρόσφατα το θέμα, και τον οποίο εμπιστεύομαι, μου είπε ότι ο κατά κεφαλήν αριθμός Porsche Cayenne στη Λάρισα (1 ανά 2627) είναι διπλάσιος από αυτόν των Porsche Cayenne στις υπόλοιπες χώρες του ΟΟΣΑ (1 ανά 4.555)*

    Απ’ ότι φαίνεται τελικά η Λάρισα δεν είναι η πρωτεύουσα των Porsche Cayenne, αλλά σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την αφοπλιστική ειλικρίνεια με την οποία μας απάντησε ο κ. Πολεμαρχάκης. Περιμένω τα σχόλια σου πάνω στην εξέλιξη του θέματος.

    Το βρήκαμε εδώ: AutoBlog.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s