Παραπλανητικά το 70% των sites τραπεζών και πιστωτικών οργανισμών

Καταναλωτές προσέξτε: τα περισσότερα καταναλωτικά δάνεια που προσφέρονται μέσω του Διαδικτύου είναι προβληματικά, ειδικά όσον αφορά το πραγματικό κόστος τους, προειδοποίησε την Τρίτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

70% των sites δεν συμμορφώνονται με την νομοθεσία για τα δάνεια
Αλλά δεν υπάρχει τρόπος να δώσουν τα ονόματα οι Βρυξέλλες. «Αυτό δεν είναι έργο της Επιτροπής , αλλά των κρατών μελών» δήλωσε ο Επίτροπος για τα δικαιώματα των καταναλωτών κ. John Dalli.

Η προειδοποίηση που εξέδωσε η Επιτροπή βασίζεται σε έρευνα 562 sites τραπεζών ή πιστωτικών οργανισμών σε 29 ευρωπαϊκές χώρες (τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ, την Ισλανδία και τη Νορβηγία).

Τα αποτελέσματα είναι ανησυχητικά: 393 sites, το 70% είχαν προβλήματα, είπε ο κ. Dalli. Από αυτά, 13 είναι φορέων ή τραπεζών που λειτουργούν διασυνοριακά εντός της ΕΕ, η Επιτροπή επισημαίνει. «116 sites ως προς την διαθεσιμότητα της πίστωσης και το κόστος της είναι παραπλανητικά για τον καταναλωτή» είπε ο Επίτροπος.

» Τα 244 δεν έδιναν σαφείς πληροφορίες σχετικά με τα διάφορα στοιχεία του συνολικού κόστους, όπως το είδος των επιτοκίων, σταθερό ή κυμαινόμενο ή μικτό, την διάρκεια της πίστωσης και τα πρόσθετα έξοδα», πρόσθεσε. «Η διαφήμιση σε 258 τοποθεσίες, δεν περιλαμβάνει όλες τις βασικές πληροφορίες που απαιτούνται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την καταναλωτική πίστη», είπε.

Προσέξτε να μην πέσετε  στην παγίδα

«Εάν το ποσοστό δεν αναφέρεται και δεν υπάρχουν πληροφορίες για άλλες επιβαρύνσεις, ξεχάστε την προσφορά», συνόψισε ένας από τους υπαλλήλους της ΕΕ. Οι προσφορές έχουν μεγάλη ποικιλία : σύμβαση για ένα προσωπικό δάνειο, πίστωση προς την αγορά ιδιοκτησίας, πιστωτικές κάρτες. Οι προσφορές αυτές συχνά έχουν καταγγελθεί ως αιτία για την υπερχρέωση των νοικοκυριών.

«Οι περαιτέρω ενέργειες ανήκουν στα κράτη μέλη . Έχουν έναν κατάλογο των προβληματικών ιστοσελίδων στην επικράτειά τους και θα πρέπει να τους αναγκάσουν να διορθώσουν την παραβατική συμπεριφορά τους και να επιβάλουν κυρώσεις εάν είναι αναγκαίο », είπε ο κ. Dalli.

πηγή

About Antikleidi Blog

Antikleidi blog antikleidiblog@gmail.com
This entry was posted in hoax - chain mails, Δίκτυο/internet. Bookmark the permalink.

1 Response to Παραπλανητικά το 70% των sites τραπεζών και πιστωτικών οργανισμών

  1. Παράθεμα: ΠΡΟΣΟΧΗ: Απάτη στο facebook με κακόβουλη εντολή | AntiChainLetter

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s