Θανατηφόρος βιολογικός εφιάλτης λόγω περικοπών και … Λιβύης – Το έκρυψαν (?)

Το δημοσίευμα που κυκλοφόρησε και η επίσημη απάντηση . Η αλήθεια?

Ένας βιολογικός εφιάλτης, αυτό για το οποίο μιλούσαν οι προφητείες (για τους προληπτικούς), αλλά προειδοποιούσαν και όλοι όσοι γνώριζαν το τι μπορεί να προκαλέσει στον συστημικό ιστό μιας χώρας οι συνεχείς απρογραμμάτιστες και οριζόντιες μειώσεις κρατικών δαπανών σε κρίσιμους χώρους, όπως η υγεία, φαίνεται να γίνεται πραγματικότητα: Ένα καλοφυλαγμένο μυστικό της κυβέρνησης για ένα εξαιρετικά θανατηφόρο βακτήριο που προσβάλλει κατ’αρχήν όσους έχουν ασθένεια του αίματος και έχει καταγραφεί ως ενδονοσοκομειακή λοίμωξη, έρχεται να κτυπήσει την χώρα.

Η υπόθεση, παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να το κρύψει, διέρρευσε στο διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο Bloomberg, το οποίο αναφέρει στο σχετικό ρεπορτάζ ότι οι συνεχείς μειώσεις στις αμοιβές του προσωπικού στο χώρο της υγείας, έχουν προκαλέσει ελλιπή μέτρα καθαριότητας και υγιεινής, ενώ οι συνεχείς μειώσεις σε είδη απολύμανσης έχουν οδηγήσει αυτό τον «αόρατο εχθρό», όπως τον χαρακτηρίζει, να θερίζει ζωές μέσα στα ελληνικά νοσοκομεία.

«Οι Έλληνες γιατροί αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν έναν αόρατο εχθρό», παρουσιάζει το θέμα το δίκτυο Βloomberg. Το πρακτορείο αναφέρει ότι εντοπίστηκε ένα θανατηφόρο ενδονοσοκομειακό βακτήριο, το οποίο εξαπλώνεται στα κέντρα υγείας της Ελλάδας, οδηγώντας στον θάνατο ασθενείς που πάσχουν από ασθένειες του αίματος, όπως AIDS, καρκίνο του αίματος, λευχαιμία κλπ.

Μάλιστα αποκαλύπτει ότι «Στο Λαϊκό Νοσοκομείο που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, μερικές δεκάδες μέτρα από τα δύο μεγαλύτερα νοσοκομεία Παίδων της χώρας, το βακτήριο σκότωσε τους μισούς ασθενείς που έπασχαν από νοσήματα του αίματος»!

Όταν εντοπίστηκε, ξεκίνησε μια τεράστια προσπάθεια να το περιορίσουν, αλλά διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για έναν οργανισμό εξαιρετικά ανθεκτικό στα φάρμακα, το οποίο επιβιώνει στα πάντα «Παρόλο που οι Έλληνες γιατροί δοκιμάζουν ακόμη και πολύ ισχυρές θεραπείες που μπορεί να βλάψουν τον άνθρωπο για να το εξοντώσουν»!

Πληροφορίες από το επιδημιολογικό κέντρο αναφέρουν ότι το βακτήριο μπορεί να έχει μεταφερθεί από τους Λίβυους που κατά χιλιάδες έχουν μεταφερθεί σε συγκεκριμένες ιδιωτικές κλινικές (τον κατάλογο αυτών των ιδιωτικών κλινικών τον έχει στην διάθεσή του το www.ygeianews.gr) για περίθαλψή τους μετά τον πόλεμο για τους οποίους η κυβέρνηση της Λιβύης πληρώνει αδρά.

«Πρόκειται για μία από τις πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο η χώρα του Ιπποκράτη, την ώρα που προσπαθεί να αποτρέψει την κατάρρευση της οικονομίας της. Το σύστημα υγείας της χώρας, βρίσκεται και αυτό σε κρίση με ελλείψεις φαρμάκων, απλήρωτους λογαριασμούς νοσοκομείων και ελλείψεις προσωπικού να συνθέτουν το σκηνικό» τονίζει το δίκτυο.

Η αγωνία πλέον είναι μήπως το βακτήριο ξεφύγει από τα όρια των νοσοκομείων και εξαπλωθεί εκτός των νοσοκομειακών χώρων και ιδιωτικών κλινικών και προκαλέσει μια τεράστια επιδημία, αφού εκτός των άλλων μεταλλάσσεται και εξαιρετικά γρήγορα, οπότε μπορεί να αρχίσει να πλήττει και ομάδες πληθυσμού με άλλες ασθένειες ή και υγιείς. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι κρατήθηκε «επτασφράγιστο» μυστικό από την κυβέρνηση, η οποία μαζί με την τρόικα είναι υπεύθυνοι για την τραγική εξέλιξη της κατάστασης…
—————————
Πηγή: defencenet.gr
—————————

και ο αντίλογος:

Λαϊκό Νοσοκομείο: Δεν υπάρχει εξάπλωση υπερμικροβίου, παραποιεί πληροφορίες το Bloomberg

Δραματική μείωση της διασποράς μικροβίων και μηδενικές λοιμώξεις υπάρχουν στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου η επίπτωση από klebsiella τύπου KPC έχει μειωθεί στο ελάχιστο (0,1 περιπτώσεις /1.000 ασθενείς -ημέρες, στοιχεία 2011), αναφέρει ανακοίνωση-απάντηση του νοσοκομείου σε δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg, με τίτλο: «Greek Doctors Βattle Hospital Superbug».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι, ασθενείς με λευχαιμία έχασαν τη ζωή τους στο νοσοκομείο, αφού προσβλήθηκαν από το πολυανθεκτικό μικρόβιο Klebsiella.

Στην ανακοίνωση του νοσοκομείου γίνεται λόγος για παραποίηση πληροφοριών και επισημαίνεται ότι στην Αιματολογική Κλινική, για την οποία γίνεται αναφορά στο δημοσίευμα, «τους τελευταίους μήνες, μετά από ενίσχυση των μέτρων υγιεινής, όχι μόνο δεν έχει παρατηρηθεί λοίμωξη από τέτοια μικρόβια, αλλά ούτε καν νέος αποικισμός».

«Η Ελλάδα- αναφέρει ανακοίνωση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ)- ανήκει στις πρωτοπόρες χώρες με σημαντική δραστηριότητα στην αναγνώριση και μελέτη αυτών των μικροβίων. Αντί να τονιστεί η προσπάθεια αναγνώρισης, καταγραφής και καταπολέμησης του προβλήματος, τονίζεται το ίδιο το πρόβλημα ως υπερμεγέθες και δυσβάστακτο, τη στιγμή που παρόμοια καταγραφή είναι ελλιπής σε πολλές από τις προηγμένες χώρες».

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC), υπογραμμίζει το ΚΕΕΛΠΝΟ, συντονίζει παρόμοιες προσπάθειες καταγραφής, ώστε να διαπιστωθεί το πραγματικό μέγεθος του φαινομένου σε όλη την Ευρώπη «και να μην γίνονται άδικες συγκρίσεις εις βάρος της Ελλάδας».

Στην ανακοίνωση του νοσοκομείου διευκρινίζεται επίσης:
«Οι λοιμώξεις από πολυανθεκτικά Gram αρνητικά μικρόβια, και πιο συγκεκριμένα από την Klebsiella, τύπου KPC, είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα που έχει πλήξει μεταξύ άλλων χωρών και τη χώρα μας. Αρχικά τα μικρόβια αυτά εμφανίστηκαν στις ΗΠΑ, στη συνέχεια στο Ισραήλ, στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, το πρόβλημα της μικροβιακής αντοχής είναι σημαντικό για την σύγχρονη Δημόσια Υγεία».

«Αντίθετα με τα αναγραφόμενα στο άρθρο, η λοίμωξη από τα συγκεκριμένα παθογόνα αφορά όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και τις περισσότερες χώρες με οργανωμένη τριτοβάθμια περίθαλψη. Λοιμώξεις από τα εν λόγω μικρόβια παρατηρούνται σε βαρέως πάσχοντες με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα που έχουν ούτως ή άλλως σημαντική θνητότητα» σημειώνει το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ και το υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με τις υγειονομικές περιφέρειες και τα νοσοκομεία όλης της χώρας, εφαρμόζουν από το 2011 Εθνικό Σχέδιο Δράσης, που στοχεύει στη συστηματική καταγραφή των ανθεκτικών μικροβίων και στην ενίσχυση της εφαρμογής των απαραίτητων μέτρων για τον έλεγχό τους.

Όπως, τέλος, αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου, επιστήμονες του «Λαϊκού» κλήθηκαν στο Συνέδριο Interscience Conference on Antimicrobiol Agents and Chemotherapy (Chicago 2011), να παρουσιάσουν τον επιτυχή τρόπο με τον οποίο κατάφεραν να περιορίσουν στο ελάχιστο τις λοιμώξεις και τη διασπορά του εν λόγω μικροβίου.
——————————
Πηγή: ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ
—————————— 

About Antikleidi Blog

Antikleidi blog antikleidiblog@gmail.com
This entry was posted in Ιατρικοί μύθοι. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s