Γκοτζίλα (κρέας)

Το κρέας τύπου γκοτζίλα είναι ένας αστικός μύθος για τα κρέατα που σερβίρει ο Ελληνικός Στρατός στο συσσίτιό του. Πολύ συχνά οι στρατευμένοι αναφέρονται σ΄ αυτό και ως «γκοτζιλάκι» για το συσκευασμένο ζαμπονάκι χαμηλής θρεπτικής αξίας -αλλά υψηλό σε λιπαρά- που σερβίρεται συνήθως στο βραδινό, με αυγά ή πατάτες[1]. Ο όρος γκοτζίλα αναφέρεται στο ομώνυμο τέρας της Ιαπωνικής λαϊκής κουλτούρας, το οποίο μοιάζει με δεινόσαυρο, παρομοιάζοντας έτσι είτε το μέγεθος είτε την παλαιότητα του κρέατος με αυτή των δεινοσαύρων.

Μύθος

Τα κατεψυγμένα σε βαθιά κατάψυξη κρέατα που διατηρεί ο Ε.Σ. σαν απόθεμα για καιρό πολέμου, σταδιακά δίνονται στις μονάδες και αναπληρώνονται με νέες παραλαβές. Η ψύξη των κρεάτων είναι πολλές φορές μακροχρόνια και έτσι δημιουργούνται μύθοι για την παλαιότητα τους. Πολλές φορές οι στρατευμένοι αναφέρονται σε «σφραγίδες Αργεντινής» που είδαν πάνω στα κρέατα με ημερομηνίες προ του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Επίσης πολλά σχόλια είχε προκαλέσει και το μέγεθος των τεμαχίων των κρεάτων αυτών.

Πηγή: wikipedia

About Antikleidi Blog

Antikleidi blog antikleidiblog@gmail.com
This entry was posted in Αστεία - χιούμορ, Αστικοί μύθοι, Διατροφή - δίαιτα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s