Αγρογλυφικά

Αγρογλυφικό είναι ένα αρκετά μεγάλο σχέδιο που δημιουργήθηκε από την ισοπέδωση μιας καλλιέργειας, όπως το σιτάρι, το κριθάρι, η σίκαλη, το καλαμπόκι ή η ελαιοκράμβη. Τα αγρογλυφικά αναφέρονται επίσης ως σχηματισμοί των καλλιεργειών, διότι δεν έχουν πάντοτε κυκλικό σχήμα. Αν και η ακριβής ημερομηνία που τα αγρογλυφικά άρχισαν να εμφανίζονται είναι άγνωστη, οι τεκμηριωμένες περιπτώσεις έχουν αυξηθεί σημαντικά από τη δεκαετία του 1970 με τις τρέχουσες φορές. Είκοσι έξι χώρες κατέληξαν στην αναφορά περίπου δέκα χιλιάδες αγρογλυφικών, κατά το τελευταίο τρίτο του 20ου αιώνα, και το 90% αυτών βρίσκονταν στη νότια Αγγλία. Πολλοί από τους σχηματισμούς που εμφανίζονται στην περιοχή είναι κοντά σε αρχαία μνημεία, όπως το Στόουνχεντζ. Σύμφωνα με μια μελέτη, σχεδόν οι μισοί από όλους τους κύκλους, που βρέθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 2003] βρίσκονταν σε ακτίνα 15 χλμ. από το Avebury. Οι σχηματισμοί συνήθως γίνονται τη νύχτα, αλλά έχουν επίσης γίνει και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πως κατασκευάζεται ενα αγρογλυφικό

Η πιο ευρέως γνωστή μέθοδος για ένα άτομο ή μια ομάδα να κατασκευάσει ένα αγρογλυφικό είναι να δέσει στο ένα άκρο του ένα σχοινί σε ένα σταθερό σημείο, και το άλλο άκρο σε ένα αυτοκίνητο ή τρακτέρ το οποίο χρησιμοποιείται για να «πατήσει» τα φυτά. Πιο πρόσφατες μέθοδοι περιλαμβάνουν τη χρήση ενός κυλίνδρου ισοπέδωσης. Ορισμένοι σχηματισμοί των καλλιεργειών καταβάλλονται από εταιρείες που τα χρησιμοποιούν ως διαφήμιση.

Άλλες εξηγήσεις

Καιρός

Μερικοί άνθρωποι έχουν προτείνει ότι τα αγρογλυφικά είναι το αποτέλεσμα των έκτακτων μετεωρολογικών φαινομένων. Η υπόθεση αυτή πιθανόν να προήλθε από μια δημοσίευση 1880 στο Nature από τον ερευνητή και ερασιτέχνη επιστήμονα John Rand Capron. Μέρος της δημοσίευσης επανεμφανίστηκε τον Ιανουαρίου του 2000 στο τεύχος του περιοδικού της Μετεωρολογίας:

«Οι καταιγίδες σχετικά με αυτό το τμήμα της Δυτικής Surrey έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό τοπικές και βίαιες, και τα αποτελέσματα που παράγονται σε ορισμένες περιπτώσεις είναι περίεργα. Σε μία επίσκεψη στην φάρμα ενός γείτονα την Τετάρτη το βράδυ , βρήκαμε ένα πεδίο όρθιου σιταριού χτυπήθηκε σημαντικά , όχι ως όλα τα μέρη, αλλά σε μερικά σημεία, όπως φαίνεται από απόσταση, κυκλικές κηλίδες … Δεν θα μπορούσα να εντοπίσω τυχόν τοπικές λογιστικές συνθήκες για την ιδιότυπη μορφή των μπαλωμάτων στον τομέα, ούτε δείχνει αν ήταν από αέρα ή τη βροχή, ή και τα δύο σε συνδυασμό, που τους είχε προκαλέσει, πέραν των γενικών αποδείξεων ισχυρών βροχοπτώσεων. Θα ήταν ενδεικτικά για μένα ορισμένη κυκλωνική δράση του ανέμου … «

Παραφυσικό

Χρωματιστό σκίτσο ενός διαστημοπλοίου που δημιουργεί αγρογλυφικά

Από ότι εμφανίζεται στα μέσα ενημέρωσης τη δεκαετία του 1970, αγρογλυφικά έχουν γίνει από αντικείμενα κερδοσκοπίας από διάφορες παραφυσικές, ουφολογικές, και ανομαλιστικές ερευνήσης που κυμαίνονται από τις προτάσεις που έχουν δημιουργηθεί από τα εκκεντρικά μετεωρολογικά φαινόμενα προκειμένου για τα μηνύματα από εξωγήινα όντα. Μερικοί υποστηρικτές της Νέας Εποχής έχουν συσχετίσει τα αγρογλυφικά με την υπόθεση της Γαίας, υποστηρίζοντας ότι «Γαία», η γη, είναι πραγματικά ζωντανή και ότι τα αγρογλυφικά είναι μηνύματα ή αντιδράσεις σε ερεθίσματα όπως η υπερθέρμανση του πλανήτη και την ανθρώπινη ρύπανση. Ισχυρίζεται ότι η γη μπορεί να μοντελοποιηθεί σαν ένας υπέρ-οργανισμός, που τα γήινα στοιχεία (π.χ. ζώντες οργανισμούς, το κλίμα, τη θερμοκρασία, το φως του ήλιου, κλπ) επηρεάζουν το ένα το άλλο και να οργανώνονται για να λειτουργήσει και να αναπτυχθεί στο σύνολό της. Η κύρια κριτική της εικαζόμενης μη ανθρώπινης δημιουργίας των αγρογλυφικών είναι ότι ενώ η απόδειξη της προέλευσης αυτής, εκτός από μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων, είναι ουσιαστικά απούσα, μερικοί ήταν διαβεβαιωμένοι ότι ήταν το έργο των φαρσέρ. Υπήρξαν περιπτώσεις στις οποίες οι ερευνητές δήλωσαν οτί τα αγρογλυφικά είναι «πραγματικά πράγματα», μόνο για να βρεθούν αντιμέτωποι με τους ανθρώπους που δημιούργησαν τον κύκλο και να τεκμηριώνεται η απάτη . Απαντώντας στις τοπικές πεποιθήσεις ότι τα «εξωγήινα όντα» σε ΑΤΙΑ ήταν οι υπεύθυνοι για τα αγρογλυφικά που εμφανίζονται στην Ινδονησία, η κυβέρνηση και η Εθνική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος (Lapan) τα περιέγραψε ως «τεχνητά». Ο Thomas Djamaluddin, ερευνητής και καθηγητής της αστρονομίας και αστροφυσικής στο Lapan δήλωσε: «Έχουμε έρθει στην συμφωνεία ότι αυτό το« κάτι »δεν μπορεί να αποδειχθεί επιστημονικά. Οι επιστήμονες έχουν θέσει τα ΑΤΙΑ στην κατηγορία της ψευδοεπιστήμης..»

Δραστηριότητα των ζώων

Το 2009, στο Γενικό Εισαγγελέα για το νησιωτικό κράτος της Τασμανίας της Αυστραλίας δήλωσε ότι καγκουρό είχαν βρεθεί να δημιουργούν αγρογλυφικά σε τομείς παπαρούνας καταναλώνοντας τις.

Πηγή: wikipedia

Advertisements

About Antikleidi Blog

Antikleidi blog antikleidiblog@gmail.com
This entry was posted in Αστικοί μύθοι, Θεωρίες συνωμοσίας. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s