Μπορεί η πλειοψηφία να αποφαίνεται για τα δικαιώματα των μειοψηφιών;

Αν υπάρχει μια περίπτωση για την οποία αίρεται η Αρχή της Πλειοψηφίας, η βασική αρχή της αστικής μας δημοκρατίας δηλαδή, είναι στα θέματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ένα κράτος που θέλει να λέγεται δίκαιο και κοινωνικό πρέπει να αναγνωρίζει στους ολίγους αυτά που οι πολλοί θα ήθελαν ευχαρίστως να τους τα στερήσουν.

Η συντριπτική πλειοψηφία των συμπατριωτών μας θα ήθελε να πετάξει τους μουσουλμάνους της Θράκης στη θάλασσα και τους ομοφυλόφιλους και τα πρεζόνια στον Καιάδα. Αντιδρούν σφόδρα σε κάθε μονάδα απεξάρτησης που πάει να γίνει στη γειτονιά τους. Για πολλούς νεοέλληνες τα δικαιώματα των φυλακισμένων αποτελούν πολυτέλεια ανεπίτρεπτη αφού, σου λέει, ότι οι άνθρωποι αυτοί διαπράξανε αδικήματα..
Θέλουμε τους μετανάστες να δουλεύουν στη δούλεψη μας και να ξεσκατίζουν τους κατάκοιτους γέρους μας, ανασφάλιστοι και χωρίς δικαιώματα. Δεν τους νοικιάζουμε σπίτια και όταν νοικιάζουν αυτά που εμείς αφήνουμε, γιατί πάμε στα βόρεια προάστια και δημιουργούνε τις δικές τους γειτονιές, πάνε οι χρυσαυγίτες τους σπάζουν τα μαγαζάκια τους και τους ξυλοφορτώνουν. Και αν τώρα έχουνε μαζευτεί πολύ περισσότεροι και ποικιλόχρωμοι και το κοντράστ είναι πιο δυνατό, στα μέσα της δεκαετίας του ’80 που ήρθανε οι πρώτοι μετανάστες από την Πολωνία, δείξαμε ρατσισμό και σε αυτούς που ήτανε πιο πολιτισμένοι από εμάς. Είχα συναντήσει Πολωνό με το χέρι στο γύψο και απολυμένο από την οικοδομή όπου δούλευε και το έσπασε, χωρίς μία δραχμή αποζημίωση από εργοδότη και ΙΚΑ.
Θαυμάζουμε τα κράτη της Ευρώπης της Αυστραλίας των ΗΠΑ και του Καναδά για την ευνομία τους, χαιρόμαστε που βλέπουμε συμπατριώτες μας να εκλέγονται εκεί τοπικοί άρχοντες, βουλευτές, γερουσιαστές και παρ’ ολίγον πρόεδροι, αλλά όταν η Πολιτεία μας -και μπράβο της- πάει να κάνει κάτι από αυτό που στους άλλους θαυμάζουμε:…ωωωωπ ξυπνάει μέσα μας το μπουρτζοβλαχικό μας ελληναράδικο! Είμαστε καθαρόαιμοι Έλληνες εμείς και γνήσιοι απόγονοι του Σωκράτη! Δεν θα μπλέξουμε με τις άλλες φυλές! Άλλο σου λέει οι σκανδιναβοί και οι αγγλοσάξονες. Εμείς εδώ είμαστε Έλληνες! «Δεν μας συμφέρει μωρέ παιδί μου» που έλεγε και η Βασιλειάδου!
«Δημοψήφισμα» φωνάζει το Λάος, το κόμμα με τις εγνωσμένες «φιλομεταναστευτικές» του θέσεις. Δημοψήφισμα για την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα. Γι’ αυτό το τόσο κραυγαλέο δικαίωμα τους! Δημοψήφισμα με τέτοια οικονομική κρίση και την ελληνική κοινωνία σε πανικό. Με την αναπόφευκτη έξαρση της εγκληματικότητας και με την ξενοφοβία σε κατάσταση παροξυσμού και διαρκώς υποδαυλιζόμενη από τα δελτία των οκτώ!
Μόνο στην αντίθετη περίπτωση νοούνται για τέτοια θέματα δημοψηφίσματα: όταν δηλαδή το κράτος αρνείται να αναγνωρίσει δικαιώματα (άμβλωση π.χ.) και μαζεύονται υπογραφές για δημοψήφισμα μήπως και η πίεση του κόσμου το αναγκάσει!

Πηγή: http://navarino-s.blogspot.com/2010/01/blog-post_08.html

About Antikleidi Blog

Antikleidi blog antikleidiblog@gmail.com
This entry was posted in Πολιτική - επικαιρότητα. Bookmark the permalink.

1 Response to Μπορεί η πλειοψηφία να αποφαίνεται για τα δικαιώματα των μειοψηφιών;

  1. Παράθεμα: Σώτη Τριανταφύλλου – Περί “συνέπειας” και ιδεολογικής ταυτότητας | AntiChainLetter

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s