Αναγνώριση του Κόμματος Παιδόφιλων ??

Aναφέρει το άρθρο που πάρα πολλά blog & sites αναδημοσίευσαν:

Μετά την απόφαση του Τοπικού Δικαστηρίου της Χάγης, η οποία βασιζόμενη στην ελευθερία της έκφρασης, του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, δεν απαγόρευσε την ίδρυσή του, η Ολλανδική Κυβέρνηση αναγνώρισε και επίσημα το νεοϊδρυθέν Κόμμα των Παιδοφίλων (PNVD).

Βασικοί στόχοι του κόμματος είναι:
– Η νομιμοποίηση της σεξουαλικής επαφής μεταξύ ενηλίκων και ανηλίκων από 12 ετών
– Η νομιμοποίηση της κατοχής παιδικού πορνογραφικού υλικού για προσωπική χρήση

—————————————————-

Ομως όπως μας ενημερώσε ο φίλος του blog κ. Σταύρος Δημητρακούδης πρόκειτε περι αστικού μύθου:

Η είδηση αυτή, που άρχισε να διαδίδεται στην ελληνική μπλογκόσφαιρα από τις 17 Μαΐου 2012, είναι λίγο καθυστερημένη, εφόσον η ίδρυση του εν λόγω κόμματος, και η σχετική απόφαση του δικαστηρίου στη Χάγη, χρονολογείται από το 2006 (http://www.nytimes.com/2006/07/17/world/europe/17iht-dutch.2222178.html?_r=1). Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν μπορούσε να αποτρέψει τη δημιουργία του κόμματος καθότι υπερίσχυε η ελευθερία του λόγου.

Παρόλα αυτά, κάθε κόμμα στην Ολλανδία πρέπει να μαζέψει 500 υπογραφές για να μπορέσει να διαγωνιστεί στις κοινοβουλευτικές εκλογές και 60,000 ψήφους για να καταφέρει να μπει στη βουλή και το PNVD ουδέποτε έτρεφε αυταπάτες ότι θα μάζευε είτε τις μεν είτε τις δε. Για αυτό το λόγο δεν μπόρεσε ποτέ να συμμετάσχει σε εκλογές και το 2010 διαλύθηκε ως κόμμα και ξεχάστηκε από τους πάντες… μέχρι που νεκραναστήθηκε από την ελληνική ιντερνετική ειδησεογραφία.

============================

Επίσης χτες είδα ότι ανέδειξε το θέμα ο κ. Δημοκίδης της Lifo για το πως ακριβώς επανα-κυκλοφόρησε ο μύθος στην ελληνική μπλογκόσφαιρα κι όχι μόνο .

Παραθέτω αυτούσιο το άρθρο του:

ΝΕΟΣ ΑΣΤΙΚΟΣ ΜΥΘΟΣ: Το Ολλανδικό Κόμμα Παιδόφιλων

Ποια είναι η αλήθεια για τον φρέσκο μύθο που δημιουργήθηκε από τον Κοσμά Βίδο και την (ελαφρώς υστερική) εμφάνιση της Λιάνα Κανέλλη; Ίσως θυμάστε πριν από περίπου έξι χρόνια ένα Κόμμα Παιδόφιλων που είχε προσπαθήσει να παίξει ρόλο στα πολιτικά πράγματα της Ολλανδίας, με μεγάλη αποτυχία. Ξαφνικά τις τελευταίες ημέρες όλοι μιλούν ξανά γι’ αυτό, λέγοντας μάλιστα πως πήρε άδεια απ’ το Δικαστήριο της Χάγης να λάβει μέρος στις εκλογές!

Το τι ακολούθησε το φαντάζεστε. Chain mails, εξοργισμένα ποστ στο facebook, δραματικές εξομολογήσεις στο LIFO.gr (αλλα ευτυχώς κανένα ειδησεογραφικό άρθρο γι’ αυτήν την αρλούμπα στο σάιτ μας!), ειδησεογραφικά άρθρα στη σάρα και τη μάρα του ελληνικού ίντερνετ (σόρι ΠρώτοΘέμα.gr), μελοδραματικά λογύδρια της Λιάνας Κανέλλη στην τηλεόραση! 

Τι κι αν η είδηση ήταν λανθασμένη; Τι κι αν ένα τέτοιο κόμμα φτιάχτηκε το 2006; Τι κι αν η κανονική Χάγη ποτέ δεν το αναγνώρισε; Τι κι αν αυτό το κόμμα δεν περπάτησε και διαλύθηκε ήδη απ’ το 2010; Τι κι αν ήταν απλούστατο να βρεις αν ισχύει η είδηση ή όχι ψάχνοντας στα διεθνή μέσα; (Ο μόνος πιθανός συσχετισμός είναι ότι πριν λίγες ημέρες ο δικηγόρος μιας ολλανδικής λέσχης ισχυρίστηκε ότι δεν μπορούν οι δικαστές να την απαγορεύσουν αν δεν τελεστούν εγκλήματα – τώρα πώς αυτό σχετίζεται με το κόμμα και την υπόλοιπη παρανόηση, ο θεός κι η ψυχή τους.)  

Ευχαριστώ την Αλεξάνδρα που μου έστειλε το παρακάτω απ’ το εξαιρετικό LEXILOGIA: 

Αυτό το παραμύθι με το Κόμμα των Παιδόφιλων το ανακάλυψα στο σημερινό σημείωμα του Σαραντάκου: http://sarantakos.wordpress.com/2012/05/19/meze-15/ 
Βλέπω στο Βήμα της 18/5/2012 τον Κοσμά Βίδο να γράφει ότι στην Ολλανδία «η κυβέρνηση της χώρας, ύστερα και από θετική απόφαση του τοπικού δικαστηρίου της Χάγης, αναγνώρισε επίσημα το νεοϊδρυθέν Κόμμα των Παιδόφιλων, το οποίο ζητεί μεταξύ άλλων (όπως τουλάχιστον διαβάζω στον Τύπο) τη νομιμοποίηση της σεξουαλικής επαφής μεταξύ ενηλίκων και ανηλίκων από 12 ετών, καθώς και τη νομιμοποίηση της κατοχής παιδικού πορνογραφικού υλικού για προσωπική χρήση!» Μα πού το βρήκε αυτό;
Όπως επισημαίνει και ο Σαραντάκος (δείτε την είδηση εδώ), το κομματίδιο έχει διαλυθεί από το 2010. Το τι ακριβώς είχε εγκρίνει το δικαστήριο της Χάγης το έτος 2006 («το δικαίωμα του κόμματος να ζητήσει την αλλαγή του νόμου») το διαβάζουμε εδώ.
Ξέρεις κανείς να έχει προκύψει κάτι διαφορετικό; 

Το πιο ενδιαφέρον είναι το πώς χρησιμοποίησε ο καθένας την είδηση: άλλος για να την πει στους «προοδευτικούς» Ολλανδούς, κι άλλος για να πει «Αν είναι αυτή η Ευρώπη, καλύτερα να φύγουμε μόνοι μας απ’ αυτήν!».

Πάντως, όπως γράφει ο Νίκος Σαραντάκος, η Λιάνα Κανέλλη ευχαρίστηκε (και άθελά της εξέθεσε) δημόσια τον δημοσιογράφο του Βήματος που με το άρθρο του τής έδωσε την… έγκυρη πληροφορία.  

Advertisements

About Antikleidi Blog

Antikleidi blog antikleidiblog@gmail.com
This entry was posted in hoax - chain mails, Αστικοί μύθοι, Δίκτυο/internet. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s