Προφίλ Έλληνα blogger

Αναφέρεται σε έρευνα που διενεργήθηκε τον Νοέμβριο του 2011 στον Αθήνα 9,84 :

Σύμφωνα με έρευνα του Πάντειου Πανεπιστημίου, ο συχνότερα συναντώμενος ελληνόφωνος blogger είναι γένους αρσενικού και γύρω στα 30. Έχει τουλάχιστον ένα πτυχίο, πιθανώς και μεταπτυχιακό, και πιθανότατα ζει στην Αθήνα ή στην Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα χρήστες μπλογκ είναι πολιτικά ενεργά άτομα σε όλα τα επίπεδα πολιτικής δράσης (εθνικό – τοπικό) αφού το 58% έχουν υπογράψει κάποια διαμαρτυρία, το 50% συμμετείχαν σε κάποια πολιτική συγκέντρωση ή πολιτική διαμαρτυρία, το 26% είναι ενεργό μέλος σε κάποια ομάδα πίεσης, το 24% έχει στείλει επιστολή σε κάποιον πολιτικό και το 17% εργάσθηκε για κάποιο πολιτικό κόμμα.
Το τελευταίο ποσοστό ακούγεται ίσως μικρό πια, αφού είναι κοινό μυστικό πως πολλοί μπλόγκερ, είτε διατηρούν «ενημερωτικά» μπλογκς, είτε ιστολόγια άποψης, είτε είναι δημοσιογράφοι είτε όχι, βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία με το πολιτικό σύστημα. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου πως το θέμα συζητείται πια ανοιχτά μεταξύ πολιτικών, ειδικά με αφορμή το σχέδιο νόμου της προηγούμενης κυβέρνησης το οποίο είχε στόχο να διευκολύνει την αποκάλυψη του ιδιοκτήτη ενός μπλογκ σε περίπτωση παραβίασης της ελληνικής νομοθεσίας – πολλοί μπλογκερ απάντησαν τότε στην κυβέρνηση αλλά και πέρα από αυτό, πολλοί πολιτικοί έχουν φτάσει πια να μιλούν ανοιχτά για τις επιθέσεις που δέχονται μέσω ιστολογίων, επιθέσεις που φτάνουν να γίνονται και θέμα στο Κοινοβούλιο, όταν καλούνται να απαντήσουν σε φήμες που γίνονται ειδήσεις
Τα ελληνικά μπλογκς μπορούμε να τα χωρίσουμε χονδρικά σε τρεις κατηγορίες. Η πρώτη αφορά τα λεγόμενα ενημερωτικά μπλογκς, που για το πόσο ενημερωτικά είναι τελικά μπορεί να γίνει μεγάλη συζήτηση. Η δεύτερη είναι τα μπλογκς άποψης, τα ιστολόγια, τα οποία συχνά είναι επώνυμα, στα οποία φιλοξενούνται κείμενα ενός ή παραπάνω συντακτών, οι οποίοι δίνουν την προσωπική τους ματιά στην επικαιρότητα. Η τρίτη, και αρκετά μεγάλη κατηγορία, είναι τα συνωμοσιολογικά μπλογκς, ιστολόγια τα οποία φιλτράρουν την επικαιρότητα, ερμηνεύοντας τη βάσει συνωμοσιολογιών, προφητειών και αόρατων συμφερόντων.
Ένα πρώτο ερώτημα που τίθεται, λοιπόν, είναι που οφείλεται η επιτυχία των «ενημερωτικών» (εντός ή εκτός εισαγωγικών) blogs. πως εφτασαν ομως τα μπλογκς να αποτελούν υπολογίσιμο παράγοντα? Γιατί φτάνουν στο σημείο να απασχολούν την πολιτική;
Ο Παναγής Παναγιωτόπουλος, λέκτορας κοινωνιολογίας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Νομικής Αθηνών, αποδίδει την επιτυχία τους στην έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογραμμίζει ότι η γνώση για τα γεγονότα που παρέχουν τα «ενημερωτικά» blogs είναι πολύ χαμηλή, ωστόσο διατείνονται ότι αποκαλύπτουν στον κόσμο μία προσεκτικά συγκαλυμμένη αλήθεια.

Πηγή: http://www.athina984.gr/node/167150

=================================================

Aς δούμε μερικούς χαρακτηριστικούς χτεσινούς τίτλους σε μπλογκς που βρίσκονται ψηλά στην προτίμηση των Ελλήνων (σύμφωνα με την μέτρηση alexa) …..

http://olympia.gr/ Νο 77

Οι Τούρκοι διεκδικούν και το …Βυζάντιο!

Σοκ από New York Times: “Ετσι λεηλατούν την Ελλάδα η τρόϊκα και οι τραπεζίτες”…

Οι Αμερικανοί θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ…

Το τελευταίο ανέκδοτο της χρονιάς από τον Στάθη!

Η ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ

Την γ@μήσαμε…

SABAH: Αυτά τα μέρη δεν ήταν δικά μας… Ήταν ελληνικά!

Η Goldman Sachs και τα παιχνίδια του (Ελληνικού) χρυσού (απίστευτο)!

 
 
 
 

http://tsekouratoi.blogspot.com/ Νο 54

 
 

ΜΗΤΡΙΚΟ UFO »ΞΕΦΟΡΤΩΣΕ» ΣΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ, ΜΑΪΟΣ 2012.

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΦΑΚΕΛΩΝΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ…

ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: «ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΦΑΓΟΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ, ΤΣΙΡΚΟ ΤΟΥ ΜΑΡΞΙΣΜΟΥ Ο ΣΥΡΙΖΑ»

«ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΠΑΣΤΑΡΔΑ» ΕΓΡΑΨΑΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΙ ΔΙΑΡΡΗΚΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΝΑΝ ΜΕΣΑ ΤΙΣ… ΜΠΎΡΕΣ ΤΟΥΣ!

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΚΑΤΑ ΕΛ.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: «Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΣΤΑ ΜΑΤ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟ…

 http://www.prionokordela.gr/ Νο 175

Λέσχη Bilderberg: Προωθεί ηλεκτρονική ταυτότητα σε όλη την Ευρώπη (video)

Τι λέει πιλότος για τους ψεκασμούς (video)

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Θέλουν να τους ξεχρεώσουμε σε χρυσό οι Γερμανοί!

http://ksipnistere.blogspot.com/ Νο 198

ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

About Antikleidi Blog

Antikleidi blog antikleidiblog@gmail.com
This entry was posted in Δίκτυο/internet, Πολιτική - επικαιρότητα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s