Τι είναι ο Διάβολος;

Aποτρόπαιος και κακός, εκφράζει τους μύχιους φόβους μας και επωμίζεται την ευθύνη για καθετί άσχημο συμβαίνει στον κόσμο.

Ξεχάστε τα κέρατα, τις οπλές, τη μυρωδιά θειαφιού και τα φτερά νυχτερίδας. Η ανθρώπινη φαντασία και οι λαϊκές δοξασίες έβαψαν τον Διάβολο κόκκινο και του έβαλαν ουρά. Παρότι η Αγία Γραφή σχεδόν τον αγνοεί, τον συναντάμε πολύ συχνά σε όλες τις θρησκείες με ενσαρκωμένη μορφή. Ίσως γιατί, όπως υποστηρίζουν οι ανθρωπολόγοι, από αρχαιοτάτων χρόνων η ανθρωπότητα ένιωθε την ανάγκη να προσωποποιήσει το Κακό. Ας κάνουμε μια αναδρομή στην ιστορία του Διαβόλου μέσα από τις χιλιάδες μορφές και τα πρόσωπα που του απέδωσαν διάφοροι λαοί, παραδόσεις και θρησκείες.

Έκπτωτοι άγγελοι

Στη Μεσόγειο, πρώτη θεότητα του Κακού ήταν ο Σεθ, ο οποίος εμφανίστηκε στην Αίγυπτο μεταξύ του 4500-3000 π.Χ. Ακολούθησε ο φοινικικός θεός Βάαλ και γύρω στα 600 π.Χ. έκανε την εμφάνισή του και ο ζωροαστρικός Αχριμάν. Στην εβραϊκή παράδοση η ιδέα του Κακού εδραιώθηκε μετά τη Βαβυλωνιακή Αιχμαλωσία (586-538 π.Χ.). Στην Παλαιά Διαθήκη βρίσκουμε αναφορές στον Διάβολο, αλλά με διαφορετικό τρόπο. Ο Τζέφρι Ράσελ στην ιστορία που έγραψε για τον Σατανά υποστηρίζει ότι στον ιουδαϊσμό ο Διάβολος δεν υφίστατο πριν από τη Βαβυλωνιακή Αιχμαλωσία και ότι η πίστη για το Κακό αναπτύχθηκε σταδιακά. Στα πρώτα πέντε βιβλία της Αγίας Γραφής, την Πεντάτευχο, ο Γιαχβέ, όπως ονομάζεται ο Θεός στην Παλαιά Διαθήκη, περιστοιχιζόταν από μια αυλή αγγελιαφόρων, τους αγγέλους. Απ’ αυτούς ξεπήδησε μια στρατιά επαναστατών. Στα Απόκρυφα Ευαγγέλια, όσα βιβλία αφαίρεσαν από το σύνολο των αρχαίων κειμένων που επελέγησαν να απαρτίσουν την Αγία Γραφή, γίνεται λόγος για μια ομάδα απείθαρχων με καθοδηγητή έναν άγγελο ονόματι Σατανά, ο οποίος αποφάσισε να κατέβει στο βουνό Ερμόν για να ζευγαρώσει με τις κόρες των ανθρώπων. Τους αντάρτες συνέτριψαν οι άγγελοι-τιμωροί. Ωστόσο επιτράπηκε στον Σατανά και στους δικούς του να παραμείνουν στη Γη για να ασκήσουν εξουσία στους ανθρώπους.

Για την πτώση του Εωσφόρου πληροφορίες βρίσκουμε και σ’ ένα άλλο απόκρυφο κείμενο, το Βιβλίο των Μυστικών του Ενώχ. Εκεί γίνεται λόγος για έναν υπερόπτη άγγελο ο οποίος «ερρίφθη σε απύθμενη άβυσσο» γιατί σκέφτηκε «να τοποθετήσει το θρόνο του πάνω από τα νέφη». Η Παλαιά Διαθήκη τηρεί σιωπή και για τα δύο επεισόδια, με μοναδική εξαίρεση κάποιους στίχους του Ησαΐα.

Θεία μήνις

Σύμφωνα με την εβραϊκή παράδοση η οποία συμβόλιζε τις δυνάμεις του Κακού με ζώα, ο όφις ήταν εκείνος που έβαλε σε πειρασμό τον Αδάμ και την Εύα. Παρ’ όλα αυτά, σε κανένα χωρίο της Παλαιάς Διαθήκης ο πονηρός όφις δεν ταυτίζεται με τον Σατανά. Μόνο στην Αποκάλυψη του ευαγγελιστή Ιωάννη, που γράφτηκε τον 1ο αιώνα μ.Χ., πληροφορούμαστε ότι ο προπατορικός όφις ήταν ο Διάβολος ή Σατανάς.

Η απουσία του Διαβόλου από την Αγία Γραφή οφείλεται στο ότι σε ολόκληρη την Παλαιά Διαθήκη ο Γιαχβέ επωμίστηκε το ρόλο του καλού και του κακού Θεού. Ο Ζορζ Μινουά, «βιογράφος» του Σατανά, παρατηρεί ότι ο Θεός στην Παλαιά Διαθήκη κάνει τα πάντα για να είναι μοναδικός και τελικά θυμίζει τους αντίστοιχους θεούς της Μέσης Ανατολής. Ο Γάλλος μελετητής στέκεται ιδιαίτερα στα τρομακτικά χαρακτηριστικά και στην εφιαλτική συμπεριφορά του. Ο Θεός απαιτεί την εξόντωση των εχθρών του λαού Του, τον οποίο ο ίδιος υποβάλλει σε φοβερές δοκιμασίες – επιχειρεί μάλιστα να σκοτώσει τον Μωυσή. Ο Σατανάς παρουσιάζεται ως θεόσταλτος αγγελιαφόρος όπως στην περίπτωση του μαρτυρίου του φτωχού Ιώβ και ως σύντροφος στο παιχνίδι του Υψίστου. Από την άλλη, τις ρίζες της Κόλασης δεν τις βρίσκουμε στην εβραϊκή παράδοση, σύμφωνα με την οποία μετά θάνατον οι ψυχές κείτονται χωρίς αισθήματα και συνείδηση, δίχως καμιά προοπτική επιβράβευσης ή τιμωρίας, σ’ ένα χώρο που ονομαζόταν «σχεόλ».

Η αρχή μιας καριέρας

Ο Σατανάς ξεκίνησε την «καριέρα» του στην Καινή Διαθήκη. Εκεί γίνονται συνολικά 188 αναφορές στο πρόσωπό του. Εκείνος έβαλε τον Ιησού σε πειρασμό στην έρημο και μπόλιασε στην καρδιά του Ιούδα το σπόρο της προδοσίας. Στην Παλαιά Διαθήκη συναντάμε μόλις έναν εξορκισμό, όμως στα Ευαγγέλια βρίθουν οι περιπτώσεις ασθενών στους οποίους ενοικούσαν διαβολικές δυνάμεις και που έσωσε ο Ιησούς με διάφορες τεχνικές εξορκισμού.

Όταν άλλαξε ο τρόπος εμφάνισης του Διαβόλου, εξέλιξη που οφείλεται στα Ευαγγέλια του Αποστόλου Παύλου και του ευαγγελιστή Ιωάννη, ο Γιαχβέ εξαγνίστηκε από τις κακές πλευρές Του και ο Σατανάς ανέλαβε απροκάλυπτα το ρόλο του εχθρού. Στις Επιστολές του Αποστόλου Παύλου που προηγήθηκαν των Ευαγγελίων κατά είκοσι περίπου χρόνια, η λέξη «Κόλαση» αναφέρεται μόνο μία φορά, με την έννοια του Κάτω Κόσμου. Περισσότερες αναφορές γίνονται στα Ευαγγέλια, όμως η λέξη που χρησιμοποιείται για να την προσδιορίσει είναι η Γεένα. Πρόκειται για τοποθεσία στην Κοιλάδα του Κλαυθμώνος, έδρα μιας αρχαίας θρησκείας της Χαναάν, όπου πιθανόν έκαναν ανθρωποθυσίες για να τιμήσουν το θεό Βάαλ.

Αλλαγή «λουκ»

Κατά τους πρωτοχριστιανικούς χρόνους οι Πατέρες της Εκκλησίας, επηρεασμένοι από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, αφοσιώθηκαν στη θεολογική θεωρητική έρευνα σημαντικών ζητημάτων όπως οι έκπτωτοι άγγελοι ή το μέλλον του Διαβόλου. Με το πέρασμα των χρόνων άρχισαν να αναδύονται ακόμα πιο συγκεκριμένα ερωτήματα για το σώμα ή την όψη του Διαβόλου καθώς και για τους τρόπους με τους οποίους ενεργεί.

Μόνο μετά το Μεσαίωνα ο Σατανάς απέκτησε συγκεκριμένη μορφή. Εκτός από τις απεικονίσεις του όφεως της Γένεσης και του δράκου της Αποκάλυψης, χρησιμοποιήθηκαν κι άλλα είδη του ζωικού βασιλείου όπως η γάτα, ο σκύλος, ο βάτραχος και ο τράγος. Τελικά δημιουργήθηκε ένα τέρας με ανθρώπινα και συνάμα κτηνώδη χαρακτηριστικά, αφού είχε κέρατα και ουρά, οπλές και νύχια αρπακτικού, μάτια από φωτιά και γαμψή μύτη, γένι τράγου και σουβλερούς κυνόδοντες, υπερμεγέθη φαλλό και πελώριες φτερούγες, στην αρχή με πούπουλα και αργότερα σαν αυτά της νυχτερίδας. Η απεικόνιση αυτή δεν ήταν μια απλή αλλαγή εικόνας, αφού από το 13ο αιώνα η παρουσία του είχε διαποτίσει την καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Δεν είναι τυχαίο ότι η Εκκλησία είχε αποδώσει από την ίδρυσή της διαβολικές ρίζες στις παγανιστικές λατρείες και σε αιρέσεις. Αργότερα έγινε καχύποπτη απέναντι σε όλες τις λατρείες που οδηγούσαν σε όργια, αιμομειξίες, κτηνοβασίες, βρεφοκτονίες και άλλες αποτρόπαιες πράξεις. Το 1230 άρχισε στη Γερμανία το κυνήγι μαγισσών. Ο πάπας κατήγγειλε τις μεταμεσονύκτιες συναντήσεις με τον Σατανά, οι οποίες ονομάστηκαν «πνευματιστικές συγκεντρώσεις». Λεγόταν ότι σ’ αυτές ο Διάβολος εμφανιζόταν με τη μορφή τράγου, κρατώντας ένα χοντρό αναμμένο κερί ανάμεσα στα κέρατά του.

Σατανάς & ΣΙΑ

Την ίδια στιγμή, μια σειρά από δαιμονολογικές πραγματείες περιέγραφαν με γλαφυρό τρόπο το περιβάλλον της Κόλασης, τον αριθμό των δαιμόνων, τους συνεργάτες του Σατανά και τα χαρακτηριστικά τους. Μέσα απ’ αυτές οι ιεροεξεταστές συγκέντρωσαν στοιχεία για να περιγράψουν τις μεθόδους εκείνες που θα οδηγούσαν στην πάταξη του Κακού. Το Maleus Maleficarum, Η Σφύρα των Μαγισσών, περίφημη έκδοση του 1486, περιγράφει το «σημάδι του Διαβόλου» και τις δοκιμασίες στις οποίες επέβαλαν τους υπόπτους προκειμένου να αποκαλυφθούν. Οι πιο κοινές απ’ αυτές ήταν τα βασανιστήρια και η δοκιμασία του νερού, όπου η υποτιθέμενη μάγισσα βυθιζόταν αλυσοδεμένη στο νερό.

Στην Κόλαση ολοταχώς!

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η εφαρμογή αυτών των μεθόδων από το 16ο μέχρι το 18ο αιώνα οδήγησε στο θάνατο τουλάχιστον 60.000 υπηρέτες του Διαβόλου, κυρίως γυναίκες. Ορισμένοι από τους κατηγορούμενους είχαν κριθεί υπεύθυνοι για την αναβίωση πανάρχαιων υπαίθριων τελετουργιών γονιμότητας. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία επρόκειτο για ανθρώπους που έπεσαν θύματα του τυφλού φανατισμού ή των ταπεινών συμφερόντων.

Εν τω μεταξύ, οι εικόνες της Κόλασης εμπλουτίστηκαν με νέα χαρακτηριστικά. Οι θεολόγοι εξακολουθούσαν να θεωρούν ως σκληρότερη τιμωρία για τον άνθρωπο τη στέρηση της παρουσίας του Θεού. Σύμφωνα με την κοινή αντίληψη, τα σωματικά βασανιστήρια και τα ανατριχιαστικά οράματα έκαναν ακόμα και τους πίνακες του διάσημου Φλαμανδού ζωγράφου Ιερώνυμου Μπος να ωχριούν μπροστά στην τιμωρία της Κόλασης.

Την εποχή του Διαφωτισμού, ειδικά κατά το 18ο αιώνα, ο Σατανάς απέκτησε και πάλι μυθικές διαστάσεις. Το κίνημα του Ρομαντισμού το 19ο αιώνα αποκατέστησε τη μορφή του ως επαναστατικού συμβόλου. Στις αρχές του 20ού αιώνα οι Θετικιστές θεώρησαν τον Διάβολο προβολή της ιδέας του Κακού.

Καινά δαιμόνια

Τη δεκαετία του 1960, περίοδος έκρηξης των σατανιστικών αιρέσεων, ο Σατανάς θεωρήθηκε από κάποιους θεολογικούς κύκλους αποκλειστικό σύμβολο του Κακού και η Κόλαση κινδύνευσε να αδειάσει. Το 1972 η Καθολική Εκκλησία αναβάθμισε για άλλη μια φορά το ρόλο του Σατανά στη σύγχρονη κοινωνία λαμβάνοντας μέτρα, σε κάποιες περιπτώσεις, κατά των δαιμονισμών.

Τις τελευταίες δεκαετίες οι θεολόγοι επισημαίνουν ότι στις απεικονίσεις του Διαβόλου τόσο στα φιλολογικά κείμενα όσο και στην τέχνη χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία ξένα προς τον πολιτισμό μας. Έτσι εγκαταλείφθηκαν τα κέρατα, οι οπλές και η μυτερή σαν βέλος ουρά, όπως και η ιδέα των κολασμένων ψυχών και των δαιμόνων με τρίαινα. Όμως ακόμα και τώρα ο πόλεμος κατά των δαιμονισμένων και των κάθε είδους σατανάδων καλά κρατεί…

Πηγή: www.focusmag.gr

About Antikleidi Blog

Antikleidi blog antikleidiblog@gmail.com
This entry was posted in Θρησκεία. Bookmark the permalink.

1 Response to Τι είναι ο Διάβολος;

  1. Ο/Η ο Άσκοπος λέει:

    Ο Διάβολος είναι ενα κακο πνευματικο πλασμα.Ας μην υποτιμησει καποιος την υπαρξη του γιατί απο αυτόν ξεκίνησε ολο το κακό στον κόσμο.Εκείνος ηταν που ξεγελασε τους πρωτοπλαστους και καταφερε να τους απομακρυνει απο τον Θεό με την τραγικη καταληξη τους στον θάνατο.Ο Σατανάς είναι το πνεύμα της ανυπαρξίας που εφερε τον θανατο στο σύμπαν.Καυχιεται ακομα και τωρα νομίζοντας οτι το να σπειρει καταστροφή και να οδηγεί τους αλλους Ανθρωπους στην απώλεια είναι μεγάλο προτερημα.Δυστυχως οταν αποκοπηκε απο τον Θεο έχασε την καλοσύνη του και βρέθηκε να περιστρέφεται γύρω απο τον εαυτο του.Παγιδεύτηκε στην κυκλικοτητα του χρόνου οπου αυτη η κυκλικότητα φέρνει μονο επαναληψη και βαρεμαρα.Οταν κανεις τα ίδια και τα ίδια βαριεσαι και θέλεις να ασχολείσαι με καινουργιες καταστάσεις ωστε να έχει η ζωη σου ενδιαφέρον.Ωστοσο δεν εχει ενδιαφέρον η ζωή του Σατανά οταν ο σκοπος του είναι μόνο να βασανίζει.Η πνευματικη του κατασταση είναι σε υψηλο επιπεδο,αλλα οχι τοσο καθαρη ωστε να μπορεί να τα βάλει με τον Θεό.Το μονο που μπορεί να κανει ο Σατανας κατα παραχώρηση του Θεού είναι να επηρεαζει τον Ανθρωπο.Ως πνευμα και αορατη ύπαρξη εισέρχεται στην ιστορία με την υβρι και τα συναισθηματα.Χρησιμοποιει την οντολογικη κατασταση των αρνητικών συναισθημάτων για να οδηγεί τους Ανθρωπους στο εγκλημα και στην καταστροφη του κόσμου.Μάλιστα προσπαθει με την θρησκευτικη πολυπλοκότητα να δημιουργήσει αρνητικές εντυπώσεις για την εικόνα του Θεού,ωστε ο κόσμος να νομίζει οτι ο Θεός είναι ο κακος και ο υπευθυνος ολης της δυστυχίας.Δεν καταλαβαίνει ο Σατανας πως κάθε κακό που κανει είναι αποτελεσμα της αφέλειας του και της αφελειας των υποστηρικτων του.Ειναι αφελής ο Σατανάς επειδή δεν αντέχει να είναι καλος για παντα και να ξεγελαει ανενόχλητα τους Ανθρωπους και για αυτο το λογο οι αμεσες εγκληματικες του πραξεις κανουν τον κόσμο να μισούν το κακό.Απο την άλλη κατάφερε σε αυτους που εχουν την εξουσία να τους πείσει οτι μονο με την δυναμη θα εχουν δοξα και τιμή.Οσοι εκαναν αποπειρα να επιβαλλουν τον σεβασμό με την βία της εξουσίας εχαναν συνηθως οτι είχαν αποκτησει και κατεληξαν στην αποτυχία και στην μοναξιά.Ο πνευματικος θανατος είναι ακριβως το κακο.Είναι μια κατασταση μηδενισμού οπου η επιδραση του στην ύπαρξη μας έχει οδυνηρά αποτελέσματα.Οταν καποιος πυροβολεί αφαιρεί την ζωη ενός ανθρωπου.Αυτος ο Ανθρωπος που πεθανε απο πυροβολισμό θελει να ζησει.Απο την στιγμη που ο Ανθρωπος είναι ζωντανή υπαρξη με ελευθερία και συναισθήματα θελει να ζησει για παντα και οχι να πεθάνει.Ο Θανατος δυστυχώς εξακολουθει να υπαρχει στις μέρες μας επειδή απουσιάζει η Δοξα του Θεού.Ενα μεγαλο μερος του κοσμου ακομα δεν πιστευει στον Θεό.Αρκετοί είναι οι Ανθρωποι που πιστεύουν ωστόσο στην Ορθοδοξία και παρακαλουν τον Θεό να προστατέψουν τους συνανθρώπους τους απο τα έργα του Διαβολου.Ο Διαβολος ενοχλείται και οργίζεται οταν βλεπει Ανθρωπους προσεύχονται στον Θεό ο οποίος αποκτάει με αυτους τους τρόπους το δικαίωμα να επεμεβαίνει στην Ανθρωποτητα και να καταστρεφει τα σκοτεινά του σχέδια.Δεν την θέλει ο Σατανας την προσευχη επειδη είναι γεματη με την Χαρη του Θεού.Η Χαρη του Θεου είναι καθαρη και αμολυντη απο καθε κακο και για αυτο ο Σατανας που είναι γεμάτος απο παθη και επιθυμίες δεν αντέχει την αγάπη του Θεού.Ο Σατανάς μισει τον Ανθρωπο όπως μισεί και τον Θεό.Το αστείο με τον Σατανα που συμπεριφέρεται κομπλεξικα επειδή γνωρίζει ότι είναι λάθος είναι πως θυμαται την αρχικη του δοξα.Ο Σατανάς γνωρίζει οτι πριν πεσει απο την δόξα του ηταν ενας αγαθός Αγγελος οπου αντικρυζε το Ακτιστο Φως του Θεού.Ηταν ενας άξιος μετοχος της Θείας Χαρης και λαμπρότερος απο εκατομμύριους αλλους αγγέλους.Απο την στιγμη που επεσε απο το Φως του Θεου και στρεβλωθηκε η φυση του εγινε μονιμα κακος με μονη κατεύθυνση προς το κακό.Ωστοσο η λεπτομερεια στο θεμα της αρχικής του δόξας και της έπειτα πτωτικης του καταστασης είναι οτι ο Σατανας θυμαται πως ηταν στην αρχη της Δημιουργίας του.Γνωρίζει πριν πεσει ποσο καλος και αγαθός ηταν εχοντας την Θεία Χάρη και εκτελόντας με αγάπη το θέλημα του Θεού.Εχει εγωισμό ο Σατανάς και για αυτο το λογο δεν επιστρέφει στην αρχικη του κατασταση.Εχει επιγνωση της αρχικης του δόξας και καταλαβαίνει πολυ καλά πως ήταν πριν και πόσο δίκαιος και παναγαθος είναι ο Θεός.Απλα παραμένει στο κακό επειδη με την απατη του αλαθητου πιστευει πως δεν κάνει λαθος και οτι αυτος ο τροπος ζωης που επέλεξε είναι και ο αριστος.Εχει ακομα την εντυπωση,ανεξαρτητα που ξερει οτι έκανε λαθος και οτι μονο κοντά στον Θεό θα βρει την ειρηνη και την ευτυχία,οτι η ανεξαρτησια απο τον Θεό είναι ο μονος δρόμος προς την πραγματική ελευθερία.Δεν διαθέτει τόση εξυπνάδα,γιατί αν ήταν έξυπνος θα επαυε να είναι κακος και να προκαλεί δυστυχία στους Ανθρωπους.Εξακολουθει ωστοσο να προκαλεί προβλημα χωρις κιολας να αποκαλύπτεται στον Ανθρωπο.Εκμεταλλεύεται το γεγονός οτι είναι αορατος και εχει ολο το ελευθερο πεδιο να επηρεαζει οπως θέλει τους Ανθρωπους.Χρησιμοποιεί ως οπλο τον Αθεϊσμο ωστε με την παγίδα του πολυθρησκευτικου πολεμου που έθεσε να παρασυρει τον κοσμο στην αποστασία.Με τον Αθεϊσμο και την επιστημονικη προοδο θα καταφέρει να πεισει τον Ανθρωπο οτι δεν υπάρχει ο Θεός και οτι είναι ενα προϊόν βιολογικης εξελιξης του Σύμπαντος.Θα καταφερει να προβαλει στα έθνη την απαντηση οτι ο Ανθρωπος είναι ενας μερος της φυσικης διαδικασίας του Σύμπαντος και οτι ο Ανθρωπος επινοησε τον Θεό.Τωρα αυτα είναι τα όπλα του Σατανα στην προσπαθεια να πετυχει τους σκοτεινούς σκοπούς του.Και πάλι δεν θα τα καταφερει επειδη οι Ανθρωποι δεν είναι σε θέση να αποδείξουν με λογικο τροπο φυσικες διαδικασιες αλλα και οντα που είναι περα απο τις ερευνητικες τους δυνατότητες.Μια απο τις μεθοδους που χρησιμοποιει ο Σατανας για να πετυχει το ψεμα είναι η μεθοδος του πλουσιου λεξιλογιου σε συνδυασμό με την απλότητα του λογου.Επιλεγει απαντησεις και συνδεει τις λεξεις με τετοιο τροπο ωστε να πειθει οτι αυτα που λεει είναι η αληθεια.Ετσι οταν πετυχει να εγκαθιδρύσει το ψεμα στην ιστορια χαίρεται που πετυχε να καλύψει την αληθεια.Ενα απο τα ψέματα που χρησιμοποιεί είναι η δημιουργία πεποιθησεων.Προσπαθει να χρησιμοποιεί δελεαστικες πεποιθήσεις που επηρεάζουν τον ορθολογισμό και οδηγει σιγά σιγά τον Ανθρωπο ωστε να πιστεψει το κακο ως καλο.Ακομα χειρότερα λεει στον Ανθρωπο με διαφορες πνευματικες παγίδες οτι το κακο δεν είναι οντως κακό,αλλα καλο.Του λεει ο Σατανας οτι εκείνος κανει λαθος που τα βλεπει ολα εγωιστικα και υπεροπτικα και θα πρεπει να είναι ανοιχτομυαλος ωστε να καταλάβει δήθεν ο Ανθρωπος οτι αυτό που θεωρεί ως κακο είναι καλο απλα θα πρεπει να αποβαλλει δηθεν τις προκαταληψεις που έχει,ωστε να εχει κριτική ικανοτητα με πιο ελευθερο πνεύμα και με δεκτικότητα.Προσπαθεί και με το θεμα των εξωγήινων όντων να πείσει τους Ανθρωπους οτι στο Σύμπαν υπαρχουν και αλλα οντα τα οποία δημιουργήθηκαν και αυτα οπως εμείς χωρίς καποιον θεό.Είναι η Ουεφολογία οπου στα διάφορα επιστημονικα συνέδρια γινονται σεμινάρια και διαλέξεις πανω στο θέμα των εξωγήινων πολιτισμών.Με βαση αυτην την κατα τα άλλα επιστημη οι οπαδοι αυτου του ερευνιτικού τομέα χρησιμοποιουν σατανικα σύμβολα στην προσπαθεια τους να περιγράψουν πως είναι πιθανόν οι εξωγήινοι.

    Το φαινόμενο της Ουεφολογίας εχει λαβε σε καποιες περιπτωσεις διαστασεις θρησκείας και απέκτησε χωρις να υπάρχει καποιο ιδιαίτερο κριτήριο το χαρακτηριστικο του αλαθητου.Μάλιστα οι οπαδοι της Ουεφολογίας φτανουν στο σημείο να απορίπτουν κατηγορηματικα οποιαδήποτε αλλη άποψη που έρχεται σε αντίθεση με την δικη τους.Ακομα και αν οι υποθεσεις που κάνουν βασίζονται σε ακριτες επινοησεις και αοριστολογίες δεν πρέπει να αμφισβητουνται.Και δεν πρεπει να αμφισβητουνται επειδη σε αυτους αλλα ακομα και σε απλούς Αθεους υπάρχει η πεποιηθηση οτι θα επικοινωνησουμε στο μελλον με εξωγήινους.Με αυτους τους τρόπους ο Σατανας ενισχυει το φαινομενο της βλακειας και καταφέρνει να κανει καποιους Ανθρωπους να είναι φανατικοι με τα λογια τους.Δεν είναι ευκολο παντοτε να πείσεις καποιον που εχει πιστη σε μια νοοτροπία να την αλλαξει και να πιστεψει στην χριστιανικη αληθεια.Θα εξακολουθει να πιστεύει οτι αυτη η νοοτροπια που υποστηρίζει είναι η αληθεια και θα προσπαθησει με οποιο τρόπο μπορει να την επιβάλλει και στους αλλους κανοντας τους να πιστέψουν και αυτοι σε κατι που αποδεικνύεται δήθεν οτι είναι και η πραγματικοτητα.Η πραγματικοτητα ωστοσο είναι οτι ο Σατανας προσπαθει να προκαλεσει παγκοσμια καταστροφη και σε αυτο το εργο που κάνει δεν υπαρχει ληξη.Μάλιστα μεσα απο το Βατικανο και τις αλλες θρησκείες προσπαθεί να αλλαξει τις μορφες των δαιμονων και να θεσει στην θρησκεια τον Ανθρωπο ως επικεντρο του Σύμπαντος και θα προσπαθησει να πετύχει αυτο τον στόχο και με την επιστημονικη πρόοδο.Θα χρησιμοποιησει ως όπλο την επιστημονικη προοδο για να πλανεψει και να πει στον Ανθρωπο οτι είναι θεός και ότι μπορεί να κανει τα πάντα.

    Το προβλημα δεν είναι μονο ο Σατανάς αλλα και ο Ανθρωπος που δεχεται συνειδητα τις πλανες του.Οσοι δεν ακολουθησουν την ζωη και τις μεθοδείες που προτείνει ο Σατανας θα αποδείξουν οτι δεν είναι οι αντιχριστοι και οι δράκοντες που θελουν να καταστρεψουν τον πλανήτη και να εξαφανίσουν την αγάπη του Θεού.Απο τις επιλογες μας θα φανει ποιοι θα προτιμησουν την δικαιοσύνη και την αγάπη που ειναι ιδιοτητες του Θεού και ποιοι θα κανουν κακη χρηση της ελευθερίας ωστε να προτιμησουν να ζήσουν χωρίς αγάπη και μακρια απο την αγάπη του Θεού.Η δυναμη του Σατανά είναι ενα τίποτα μπροστα στην δύναμη του Θεου,γιατι ο θανατος δεν μπορει να Τον Νικησει.Δεν εχει την δυναμη να υποταξει τον παντοδύναμο Θεο.Ο Θεός είναι σε θέση να καταργησει τον θανατο και να τον εξαφανισει.

    Ο Σατανας που είναι ο φορεας ολου του κακού και του θανάτου θα χασει την μαχη και θα καταληξει στο σκοτάδι.Ο χρονος που του απομένει ειναι λιγος,γιατι πλεον δεν εχει καποια άλλη καινουργια αποψη να εκφρασει.Μπορει να καταφέρνει μεσα απο τους Ανθρωπους να βγαζει θρησκείες σε μορφη βιβλιων και ψυχαγωγίας αλλά οσες και να βγαζει δεν θα πει τίποτα καινουργιο.Θα λεει κλασσικα στην αρχη του βιβλιου μεσα απο τους οπαδούς του πως ξεκινησε η ζωή και κατέληξε ως τώρα.Οποτε οσες θρησκειες και να βγάλει σε εικονα πλεον ψυχαγωγικου βιβλίου και με οποιες εισαγωγες ξεκινησει να μιλαει θα λεει ακριβώς τα ίδια πράγματα.Θα λεει και πάλι για την φυση και τον ρόλο της σε συνεργασία με τον Ανθρωπο και θα λέει επιπλεον οτι ο Ανθρωπος είναι θεός και πανίσχυρος.Θα λεει τις ίδιες ανοησίες που ελεγε και στους πρωτοπλαστους.Η διαφορα βέβαια σήμερα σε σχεση με την αρχη απο την εποχη του Αδαμ και της Εύας είναι οτι τώρα ξερουμε τι είναι καλο και τι είναι κακό και ετσι ο Σατανας δεν εχει πλεον το περιθώριο να μας ξεγελασει και να εξαπατάει.Οποια προσπαθεια και να κανει για να καταστρέψει τα εργα του Θεου θα είναι στο τέλος υπερ του Θεού.Οσο προχωράει ο καιρός και οσο γίνονται φανερές οι εκδηλώσεις του κακού τοσο πιο περιορισμένο θα είναι το καταστρεπτικο έργο του και δεν θα μπορει να μενει στην αφανεια,ωστε να προκαλει σκοτωμους και μακροχρόνιες διαμάχες.Ο Σατανας θα τιμωρηθει στην Κολαστη με ολο το κακό που προκάλεσε στο Σύμπαν και ο νικητης τωρα και στην αιωνιότητα είναι ο Θεός.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s