Λέει το ανυπόστατο «τερατολογικό» μήνυμα που μας ήρθε με mail την προηγούμενη εβδομάδα:
Τα καφεόδεντρα βγάζουν τον καρπό τους έτοιμο προς κατεργασία. Οι εταιρείες μεταφέρουν τους καρπούς στα εργοστάσια, καθαρίζουν τα χρήσιμα μέρη και τα συνθλίβουν. Αυτός είναι ο γνήσιος καφές. Από κει και πέρα παίρνει η κάθε εταιρεία αρώματα και προσθέτει στο πρώτο μείγμα έτσι ώστε τα χαρμάνια να έχουν το δικό τους ξεχωριστό άρωμα ανά εταιρεία (Λουμίδης – Μπράβο κλπ). Αυτά για τον γνωστό ελληνικό καφέ. Καθώς καθαρίζονται οι καρποί και τα χρήσιμα μέρη πάνε για άλεση, τα άχρηστα δεν πετιούνται αλλά ψήνονται! Οι γνώστες του αντικειμένου, τα αποκαλούν κατακάθια του καφεόδεντρου και παλαιότερα τα πετούσαν. Αργότερα άρχισαν να τα διοχετεύουν ως ρόφημα καφέ σε τριτοκοσμικές χώρες και έπειτα ο μεγαλύτερος αγροτικός συνεταιρισμός που εδρεύει στην Ολλανδία και ονομάζεται Νestle προσέθεσε το χημικό που αποδίδει αφρό.
Έτσι η Ελλάδα σήμερα είναι πρώτη σε κατανάλωση των «σκουπιδιών» του καφεόδεντρου με την προσθήκη του χημικού για τον αφρό!
Έχοντας αφήσει κατά πολύ πίσω τις τριτοκοσμικές χώρες σε κατανάλωση φραπέ! Το δε τμήμα της Αφρικής αλλά και της Βραζιλίας που παράγουν τον καφέ δεν καταναλώνουν καθόλου φραπέ! Αυτά τα ολίγα πληροφοριακά μετά από 17 χρόνια δουλειας στην παραγωγή καφέ. Τα προϊόντα της Ολλανδικής Nestle: NES CAFE (με δομή απορρυπαντικού – σαπουνιού) SMARTIES (πολύχρωμα κουφετάκια, ή αλλιώς πολύχρωμες χάντρες) KIT KAT (Σοκολατο – γκοφρέτες) MAGGI (συμπληρώματα γεύσης) HAAGEN DANZ (Παγωτά) PURINA – FRISKIES (σκυλοτροφές και γατοτροφές καταστρέφουν την υγεία του κατοικιδίου σας) . Παγωτά Nestle (Aloma-Boss-Magnum-Nirvana-Pirulo-Crunch κ.ά.) Δημητριακά πρωινού (Fitness-Clusters-Cheerios-Cookie Crisp) Νερό (Κορπή- Perrier). Αποφεύγουμε τα Ολλανδικά προϊόντα και για πολλούς ακόμη λόγους, …..αλλά και γιατί έχουν μισέλληνα υπουργό οικονομικών και όχι μόνο γι αυτό, αλλά γιατί οι Ολλανδοί έχουν προβάλλει veto στην ΕΕ, ώστε κανείς να μην κάνει ελέγχο στις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούν για την παρασκευή των τροφίμων,όπως επίσης και με τι θρέφονται τα ζώα που εμπορεύονται το κρέας τους. Παρακαλώ προωθήστε το……..
—————————————————————————
Γελάσατε? Κι όμως υπάρχει δημοσιευμένο σε δεκάδες blog (συνωμοσιολογικά και μη) .
Το antichainletter επικοινώνησε με την εταιρία και πήραμε την εξής απάντηση:
Πρώτα πρώτα, σας ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας. Όπως ήδη υποπτεύεστε, το συγκεκριμένο άρθρο είναι πλήρως αναληθές. Η ελβετική (και όχι ολλανδική) Nestlé είναι μια εταιρεία που στόχο έχει να παράγει προϊόντα υψηλής ποιότητας που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τα γευστικά κριτήρια των καταναλωτών της, σε όποια χώρα και αν βρίσκεται. Ειδικά για τον Nescafé Frappé, που είναι μια ελληνική εφεύρεση, η Nestlé έχει αναπτύξει ένα ειδικό χαρμάνι που ταιριάζει στη γεύση των Ελλήνων και φτιάχνει τον απόλυτο κρύο καφέ που έχει συνδεθεί με την απόλαυσή μας.
Ο καφές Nescafé είναι ένα 100% φυσικό προϊόν, που παράγεται από εκλεκτές ποικιλίες καφέ. Οι καρποί του καφεόδεντρου συλλέγονται, ξεφλουδίζονται, καβουρδίζονται και αλέθονται, όπως και στα υπόλοιπα είδη καφέ. Η διαφορά είναι ότι στη συνέχεια ο καφές βράζεται, φιλτράρεται και αφυδατώνεται, ώστε να μπορεί να διαλυθεί εύκολα και ομοιόμορφα σε ζεστό ή κρύο νερό και να φτιάξει τον καφέ που όλοι αγαπάμε. Ο αφρός του Nescafé Frappé είναι το εντελώς φυσικό αποτέλεσμα του καβουρδίσματος, καθώς με τη διαδικασία του ψησίματος απελευθερώνονται τα «λιπαρά» του κόκκου καφέ, που στη συνέχεια στέκονται στην επιφάνεια του ροφήματος με το απαραίτητο «χτύπημα».
Μπορείτε να αντλήσετε περισσότερες πληροφορίες από το εταιρικό μας site www.nestle.gr τόσο για την εταιρεία όσο και για τα προϊόντα μας. Ειδικότερα για τη διαδικασία παρασκευής του στιγμιαίου καφέ, πληροφορίες υπάρχουν και στο http://www.nescafe.gr/html/story-nescafe-quality-gr.htm
Για οποιαδήποτε επιπλέον απορία ή διευκρίνιση, μη διστάσετε φυσικά να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Αγγελική Παπαδοπούλου
Angeliki Papadopoulou
Corporate Affairs Manager
Nestlé Hellas S.A.
4, Patroklou Str. 151 25 Maroussi Greece
Tel. +30 210 68 84 321 Fax +30 210 6840 312
Συναφή:
Πέντε αλήθειες για τον στιγμιαίο καφέ
Μύθοι και αλήθειες για την καφεΐνη
Μου αρέσει αυτό:
Μου αρέσει! Φόρτωση...
Σχετικά
About Antikleidi Blog
Antikleidi blog
antikleidiblog@gmail.com
Παράθεμα: Εσείς βάζετε γάλα στον καφέ σας; Καλά κάνετε!! | AntiChainLetter
Παράθεμα: Ώρα για φραπέ και το μύθο του σαπουνιού. | ELLINIKA HOAXES
Παράθεμα: Η αλήθεια για το Νες – Καφέ | Andrismoi - Ανδρισμοί
Εμείς μποϊκοτάρουμε τη νεστλέ εδώ και πολλά χρόνια επειδή προωθεί τις βρεφικές σκόνες γάλακτος εις βάρος του θηλασμού. Έτσι!
Τα περισσότερα προϊόντα της nestle προέρχονται από γενετικώς τροποποιημένα είδη (μεταλλαγμένα). Άστε τι λέει η ίδια η εταιρεία, τις έρευνες τις κάνει η greenpeace.
Παράθεμα: Ώρα για φραπέ και το μύθο του σαπουνιού. | ELLINIKA HOAXES
Ρωτήστε και την εταιρία σας παρακαλώ αν υπάρχει ο στιγμιαίος καφές σε κόκκους/σπυρί
«Ο αφρός του Nescafé Frappé είναι το εντελώς φυσικό αποτέλεσμα του καβουρδίσματος, καθώς με τη διαδικασία του ψησίματος απελευθερώνονται τα «λιπαρά» του κόκκου καφέ, που στη συνέχεια στέκονται στην επιφάνεια του ροφήματος με το απαραίτητο «χτύπημα»»
Αχ, ναι, μόνο που, μόνο στο χημικό αυτό παρασκεύασμα παρατηρείται αφρός. Άραγε, όλοι οι φυσικοί καφφέδες, εκείνοι που αφήνουν κάτι είτε στο φλυτζάνι, είτε στο φίλτρο, είτε κάπου, δεν είναι …καβουρδισμένοι;
😆😜😝😠
Μηπως εχεις πιει φρεντο εσπρεσο? Μηπως εχεις δει κι εκει αφρο?
Για καφε φιλτρου μιλας… Λοιπων… Την επομενη φορα που θα πιεις τον γαλλικο σου βαλε λιγο στο ποτηρι και πανε χτυπατο στο μιξερ. 😀