Ρουμάνικα μπρελόκ με ΤΣΙΠ ανίχνευσης προσώπων

Πριν από λίγες ημέρες  μου ήρθε ένα ιμειλ που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση και το έβαλα στους σημαντικούς φακέλους για να το «ψάξω» με την πρώτη ευκαιρία  και να το κάνουμε θέμα στην εκπομπή. Το ίδιο ιμειλ μου ήρθε από άλλους φίλους και πάλι άλλες 6 φορές. Ήταν ένα από αυτά τα πολύ σημαντικά που μόλις το διαβάζεις σκέφτεσαι αμέσως και λες ,«κάτσε να το στείλω σε φίλους να το έχουν στα υπ όψιν τους , φοβερό θέμα , κοίτα τι γίνεται γύρω μας κι εμείς κοιμόμαστε όρθιοι ».

Σήμερα, αποφάσισα να το ψάξω, και επικοινώνησα με τον πρωταγωνιστή της υπόθεσης μιας και είχε στο τέλος και όνομα και όλα τα στοιχεία δίνοντας έτσι μία βαρύτητα στο θέμα .Έψαξα και βρήκα τον κύριο  Σουγκάκη Αχιλλέα  Προιστάμενο Δ/νσης Πληροφορικής στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας -Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύωv.

Δείτε εδώ το περιεχόμενο του ιμειλ και παρακάτω τι ακριβώς μου είπε στην τηλεφωνική επικοινωνία ο Κος Σουγκάκης σήμερα το απόγευμα .

Θέμα: ΠΡΟΣΟΧΗ – SOS!

10 Νοεμβρίου 5:25 μ.μ.

«Σε διάφορα μέρη σε πολυσύχναστα: πρατήρια βενζίνης, παρκινγκ, σούπερ μάρκετ κ.λ.π, δίδονται μικρά δώρα – δωρεάν διανομή, φαινομενικά για προώθηση πωλήσεων όπως: Μπρελόκ, μασκότ, για αυτοκίνητα κ.λπ.
! ΜΗΝ ΤΑ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙΤΕ Περιέχουν ένα ΤΣΙΠ για ανίχνευση προσώπου (κάποτε μόνο στις ταινίες τα βλέπαμε),
Με αυτό οι κλέφτες γνωρίζουν τα πάντα για εσάς: πού βρίσκεστε, πού κινείστε, πότε είστε στο σπίτι, πού είναι το αυτοκίνητό σας σταθμευμένο, κλπ. Χωρίς εσάς .. μπορούν να κάνουν τα πάντα – να πάνε στο σπίτι σας όταν λείπετε, επίσης να σας επιτεθούν στην τράπεζα, να κλέψουν το αυτοκίνητό σας, κ.λ.π.
Είναι ένα ευρωπαϊκό δίκτυο εγκληματιών, που κατάγονται από τη Ρουμανία(έχουν εμπειρία στην σχεδίαση ηλ. κυκλωμάτων), μια νέα εγκληματική πρακτική!
Αξιωματούχοι στην Ολλανδία έχουν ενημέρωση το ολλανδικό πληθυσμό, για το φαινόμενο αυτό.
Ενημερώστε και τους φίλους σας.

Phd Σουγκάκης Αχιλλέας
Προιστάμενος Δ/νσης Πληροφορικής
Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας
Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας,
Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύωv

Μου είπε λοιπόν για το ιμείλ αυτό τα παρακάτω στην τηλεφωνική μας επικοινωνία-( ευγενέστατος και με πολύ χιούμορ).

«Κυρία Τσέγκου, είναι τρελό αυτό που γίνεται, με έχουν καλέσει  δεκάδες άνθρωποι από όλη την Ελλάδα, από Κρήτη, από Θες/νικη . Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Αυτό το κείμενο, το είχα διαβάσει πριν από πολύ καιρό σε ένα Ολλανδικό side  και το έστειλα σε μία συνάδελφο να το δει όπως κάνουμε όλοι όταν κάτι μας εντυπωσιάζει.

Εκείνη  με την σειρά της ,προφανώς το έστειλε κάπου αλλού και τελικά έκανε το γύρω της Ελλάδος.
Είναι η δύναμη του διαδικτύου αυτή, και τους λεω μέρες τώρα, πως αυτό είναι ένα μάθημα για να μην είμαστε ποτέ σίγουροι για ότι διαβάζουμε πως ισχύει κιόλας.»
Τελικά το μόνο που ισχύει και είναι αλήθεια φίλοι μου, είναι το όνομά του η ιδιότητά του και ότι πρόκειται για έναν πραγματικά πολύ σοβαρό επαγγελματία στον χώρο του. Γι αυτό από αύριο συνεχίστε να δέχεστε τα δωράκια που σας  κάνουν στα πρατήρια ή όπου αλλού . Και θα δανειστώ και ένα σχόλιο μιας καλής φίλης – αναγνώστριας του μπλοκ μας που είπε « Ρε παιδιά, εδώ έχουμε 2 εκ. ανθρώπους να ζουν κάτω από τα όρια της φτώχιας, δεν έχουμε να φάμε   θα μας παρακολουθήσουν κιόλας για να μας κλέψουν από αυτά που δεν έχουμε ; »
Συμφωνώ μαζί της να σας πω την αλήθεια. Αν θέλουν να μας παρακολουθήσουν έχουν άλλους δεκάδες τρόπους  δεν περίμεναν τα μπρελοκάκια από τα βενζινάδικα .
Μάγδα Τσέγκου http://magdatsegkou.blogspot.com/2012/11/mail.html

About Antikleidi Blog

Antikleidi blog antikleidiblog@gmail.com
This entry was posted in hoax - chain mails. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s