Οι κότες στα Τουρκοβούνια και οι θεωρίες συνωμοσίας

hth_XrhNPT9s7HxTp3K75Τώρα στις γιορτές όλο και κάποιο ηλεκτρονικό είδος μπορεί να σας κάνουν δώρο. Αφού θα παιδευτείτε πρώτα δύο ώρες για να αποφασίσετε ότι εσείς δεν φτιαχτήκατε για τέτοια, στη συνέχεια μπορείτε να νιώσετε καλύτερα, κι αυτό γιατί ανήκετε σε μια καλή και μεγάλη παρέα.

Με πρώτους τους καθηγητές του Πολυτεχνείου, που ζήτησαν να μη γίνει ηλεκτρονική ψηφοφορία στο ίδρυμα επειδή «δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία των ηλεκτρονικών υπολογιστών». Αν οι καθηγητές της αρχαιότερης πολυτεχνικής σχολής δηλώνουν ότι έχουν πρόβλημα να βάλουν ένα ρημαδοπάσγουορντ για να ψηφίσουν εξ αποστάσεως, οι υπόλοιποι Ελληνες έχουν δικαίωμα να κάνουν reset στον υπολογιστή τραβώντας την πρίζα από τον τοίχο.

chem trails unveiledΑν η βοήθεια του ακαδημαϊκού κόσμου δεν σας είναι αρκετή, υπάρχει ο πολιτικός, με εκπρόσωπο της κίνησης «Πώς δουλεύει αυτό το κέρατο;» τον Γιάννη Κουράκο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο οποίος, όταν αμφισβήτησαν τη συνομιλία του με τον Γιώργο Βουλγαράκη για τη χρηματοδότηση του κόμματος, απάντησε ότι πάει μαζί με τον Χρήστο Ζώη στον εισαγγελέα προκειμένου να ζητήσουν άρση του απορρήτου και να επιβεβαιωθεί. Με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να επιβεβαιώσει την άποψη της πλειονότητας των Ελλήνων ότι κάπου υπάρχει ένα γιγάντιο κομπιούτερ που καταγράφει τις συνομιλίες όλων με όλους και ο εισαγγελέας δεν έχει παρά να ζητήσει την άρση του απορρήτου για να ακουστεί τι είπε ο Βουλγαράκης με τον Κουράκο πριν από μία εβδομάδα ή ο Τάσος με την Τούλα πριν από δέκα χρόνια. Εκτός αν «μετά από καιρό τα σβήνουνε», που μου είχε πει με ψαγμένο ύφος και ένας φίλος. Αυτή είναι μια άποψη λίγο καλύτερη από εκείνη που είχε η μακαρίτισσα η κυρά Λένη, η μάνα μου, για την τηλεόραση. Πίστευε ότι είναι μια εφεύρεση που αν δύο έχουν από μία οθόνη, μπορούν να βλέπονται και να μιλάνε μεταξύ τους.

Αν η μάνα μου ήταν ο Ιούλιος Βερν του teleconference, οι μισοί Ελληνες της δεκαετίας του ’70 είχαν ανακαλύψει το multitasking. Οταν το τηλεοπτικό πρόγραμμα τελείωνε στις 12 το βράδυ και ο Στάθης Γαβάκης έλεγε «καληνύχτα», από τα μισά ελληνικά σπίτια ακουγόταν ομαδικά το «καληνύχτα, παιδάκι μου», αφού πίστευαν ότι όχι μόνο τον βλέπουν αλλά και τους βλέπει. Ολους. Ρωτήστε τον Κουράκο ή τη γιαγιά με την κότα – αν ζει ακόμα η γυναίκα.
Στη δεύτερη τετραετία του ΠΑΣΟΚ, όταν δημιουργήθηκε η ιδιωτική ραδιοφωνία, οι κεραίες είχαν αρχικά τοποθετηθεί στα Τουρκοβούνια, στον οικισμό Γεωργίου Παπανδρέου. Οι κεραίες τοποθετούνταν στις αυλές και οι ιδιοκτήτες έπαιρναν το νοίκι, αλλά κάποιοι είχαν μείνει εκτός κόλπου. Οι τελευταίοι, ως είθισται όταν τα λεφτά τα παίρνουν άλλοι, απέκτησαν οικολογική συνείδηση απειλώντας να κατεβάσουν τις κεραίες που τους «σκότωναν» με την ακτινοβολία τους. Και αν δεν σκότωναν τους ίδιους, τουλάχιστον σκότωναν τις κότες τους. Θυμάμαι μια φωτογραφία στις εφημερίδες όπου μια γιαγιά κραδαίνει μια μαδημένη κότα δηλώνοντας ότι έτσι την κατάντησε η ακτινοβολία. Στο τέλος πήραν τις κεραίες, τις πήγαν στον Υμηττό, οι κότες στα Τουρκοβούνια ξαναβρήκαν τα φτερά τους, οι κάτοικοι όμως έχασαν τα νοίκια τους.

Chemtrails_tinfoil_deesΟι ψεκασμοί

Το φαινόμενο που ξυπνάει το ερευνητικό ζώο στον Ελληνα είναι οι ψεκασμοί. Για δεκαετίες η ανθρωπότητα ζούσε ψεκασμένη και ευτυχισμένη βλέποντας αεροπλάνα να περνάνε και στον ουρανό να μένει μια λευκή ουρά, που την αγνοούσαν όλοι εκτός από αυτούς με ανησυχίες στη Φυσική, οι οποίοι την απέδιδαν στην καύση των υδρογονανθράκων ή στη δίνη που σχηματίζεται κάτω από τα φτερά. Μέχρι που ένας άγνωστος φοιτητής του Πανεπιστημίου Αεροπορίας των ΗΠΑ αποφάσισε να γράψει μια εργασία με τίτλο «Πολλαπλασιασμός της ισχύος. Η ιδιοκτησία του καιρού το 2025». Στην εργασία αναφερόταν η χρήση των υδρατμών των αεροπλάνων με την προσθήκη χημικών ως στρατηγικό όπλο του μέλλοντος.

chemtrails-for-kidsContrails και chemtrails 

Το θέμα των υδρατμών με χημικές προσμίξεις ή όχι «έπαιξε» για κάποιο διάστημα στον χώρο των πιστών στις θεωρίες συνωμοσίας. Η ύπαρξη των contrails και των chemtrails, που είναι οι γραμμές με ή χωρίς χημική πρόσμιξη, εξηγήθηκε μερικές εκατοντάδες φορές. Οσοι, όμως, παρέμεναν πιστοί στις θεωρίες συνωμοσίας ότι ήταν όπλα εξωγήινων ή της CIA παρέμεναν αμετάπειστοι. Ολα αυτά μέχρι που ο Πάτρικ Μίνις, ειδικός σε θέματα ατμόσφαιρας της NASA, έδωσε ένα τέλος στην προσπάθεια να δεχθούν οι αντίπαλοί της την επιστημονική εξήγηση: «Οταν οι θιασώτες των θεωριών συνωμοσίας καταλαβαίνουν ότι δεν έχουν κάτι επιστημονικό να πουν, λένε ότι κι εσύ συμμετέχεις στη συνωμοσία και συνεχίζουν».

Σαφείς ερωτήσεις

Στην Ελλάδα το θέμα ανέλαβαν οι πολιτικοί με τις συνήθεις σαφείς ερωτήσεις που γίνονται στη Βουλή, όπως η σαφέστατη που είχε υποβάλει ο βουλευτής Κορινθίας της Ν.Δ. Κώστας Κόλλιας πριν από έναν χρόνο αναφέροντας: «Καταγγέλλονται αεροψεκασμοί με επικίνδυνες χημικές ουσίες από αεροσκάφη άγνωστης προέλευσης και για άγνωστους σκοπούς». Οταν ο Γιάννης Μαγκριώτης, τότε υπουργός Μεταφορών, του είχε απαντήσει ότι πρόκειται για «ακίνδυνες λευκές ουρές που αφήνουν τα αεροπλάνα», ο βουλευτής είχε περάσει στην αντεπίθεση: «Αυτό είναι υπεκφυγή του υπουργείου και δυστυχώς αφήνει αναπάντητο το ερώτημα εάν υπάρχουν ή όχι χημικές ουσίες, ποιες είναι και εάν είναι επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία». Γιατί όταν οι ερωτήσεις είναι σαφείς και αναφέρονται σε συγκεκριμένα πράγματα, όπως αεροσκάφη άγνωστης προέλευσης που ρίχνουν άγνωστα χημικά για άγνωστους σκοπούς, οι απαντήσεις δεν μπορεί να είναι φλου.

Αντώνης Πανούτσος

Πηγή: http://www.protothema.gr/

Advertisements

About Antikleidi Blog

Antikleidi blog antikleidiblog@gmail.com
This entry was posted in Θεωρίες συνωμοσίας. Bookmark the permalink.

1 Response to Οι κότες στα Τουρκοβούνια και οι θεωρίες συνωμοσίας

  1. Παράθεμα: Μας ψεκάζουν; Ποιοι και γιατί; Τι ρώτησαν Κουβέλης και Βορίδης στη Βουλή | AntiChainLetter

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s