Πορτογαλία: «Μαϊμού» αποδείχθηκε διάσημος τηλε-οικονομικός αναλυτής

we_still_the_same_1803295Παρέλαυνε από τα κανάλια μιλώντας για την κρίση με ιδιότητες που δεν κατείχε

Οι επιθέσεις του Αρτούρ Μπατίστα ντα Σίλβα  στις περικοπές λόγω λιτότητας της Πορτογαλίας έκαναν πέρυσι τον 61χρονο κορυφαία αυθεντία στα οικονομικά.

C98F978157C4840E5F1AA3AD27992CEFΟι ιδιότητές του άλλωστε, πρώην σύμβουλος του προέδρου, πρώην σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας,  χρηματοπιστωτικός ερευνητής για τον ΟΗΕ, καθηγητής σε Πανεπιστήμιο των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν επιτρέπουν σοβαρή αμφισβήτηση. Το θέμα όμως, όπως αποδείχθηκε, είναι ότι ο ντα Σίλβα δεν έχει καμία από τις παραπάνω ιδιότητες.

Μάλιστα, πριν προβεί σε όλα αυτά τα σπουδαία, είχε καταδικαστεί για πλαστογραφία, καθώς και σε άλλες περιπτώσεις κατείχε ψευδή  διαπιστευτήρια.

Στην προκειμένη περίπτωση ελέγχεται για ποινικές κατηγορίες που αφορούν στην εξαπάτηση των Πορτογάλων πολιτών.

Η ανάδειξη του ντα Σίλβα στον πιο περιζήτητο άτομο για οικονομικές αναλύσεις και συνεντεύξεις στον πορτογαλικό Τύπο έγινε όταν, τον περασμένο Απρίλιο, εμφανίστηκε στο μεγαλύτερο φιλανθρωπικό ινστιτούτο της Λισσαβόνας, την Ακαντεμία ντε Μπακαλιάου, με ένα πλήθος επιχειρηματικές κάρτες -ψευδείς όπως αποδείχτηκε- και μια διατριβή με τον εντυπωσιακό τίτλο «Ανάπτυξη, ανισότητα και Φτώχεια. Κοιτάζοντας πέρα από τους μέσους όρους», εργασία που όπως αποδείχτηκε, ήταν κλεμμένη από έναν υπάλληλο της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Εκείνη την εποχή ο ντα Σίλβα υποστήριζε ότι είναι καθηγητής Κοινωνικής Οικονομίας στο Κολέγιο Μίλτον, ιδιωτικό πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν των ΗΠΑ, το οποίο έκλεισε το 1982 και επιπλέον ότι μετείχε σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα του ΟΗΕ  σχετικά με τα αποτελέσματα  της ύφεσης στις χώρες της νότιας Ευρώπης.

Κάποιες φορές προσπάθησε μάλιστα να περάσει ως πρώην σύμβουλος του προέδρου της Πορτογαλίας Ζουάιο Σαμπάϊο και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Εφοδιασμένος με ένα εντυπωσιακό βιογραφικό, οι μετέπειτα επικρίσεις του ντα Σίλβα στις κυβερνητικές πολιτικές της Πορτογαλίας και τα βαριά της μέτρα λιτότητας, καθώς και οι προειδοποιήσεις ότι ο ΟΗΕ σκόπευε να αναλάβει δράση εναντίον της χώρας, άγγιξαν βαθιά τον οικονομικά επιβαρυμένο πορτογαλικό λαό.

Οι συνεντεύξεις του σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά και οι συναντήσεις τους με σωματεία προκάλεσαν τεράστια αίθηση.

Το ίδιο όμως συνέβη και στους πληθυσμούς των φυλακών της χώρας, καθώς οι πρώην συγκρατούμενοί του έμειναν έκπληκτοι όταν αναγνώρισαν τον παλιό τους συγκρατούμενο.

Ένας παλιός του συμμαθητής, δικηγόρος, ο οποίος είχε επισκεφτεί τη φυλακή όπου κρατούνταν,  ήταν εκείνος που αποκάλυψε τελικά την απάτη.

Ο ντα Σίλβα, αφότου κατηγόρησε τα ΜΜΕ για «κυνήγι μαγισσών» σε βάρος του, εξαφανίστηκε από τη δημόσια ζωή, ενώ ερευνώνται κατηγορίες σε βάρος του για απάτη.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

About Antikleidi Blog

Antikleidi blog antikleidiblog@gmail.com
This entry was posted in Ψευδοεπιστήμες. Bookmark the permalink.

1 Response to Πορτογαλία: «Μαϊμού» αποδείχθηκε διάσημος τηλε-οικονομικός αναλυτής

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s