Το παλάτι του Mugabe …

180px-Robert_Mugabe,_12th_AU_Summit,_090202-N-0506A-417Ένα από τα chain-mail που κυκλοφορούν αφορά τον πρόεδρο (δικτάτορα?) της Ζιμπάμπουε Ρόμπερτ Μουγκάμπε (Robert Mugabe)

Παρόλο που δεν έχει καμία διαφορά αν ο δικτάτορας έχει αυτό ή κάποιο άλλο παλάτι το παραθέτω απλά για παραδειγματισμό στο τι ανούσια και λανθασμένη πληροφορία μας τρώει το χρόνο μας καθημερινά

Στο chain letter επισυνάπτεται ένα αρχείο παρουσίασης power point , 1 mb περίπου για να γεμίζει το inbox μας μαζί με τις υπόλοιπες αηδίες

Ξεκινά με μια ερώτηση παγίδα για να σε αναγκάσει να δεις και τις 17 διαφάνειες του

Διαφάνεια1

Συνεχίζει παρουσιάζοντας 12 διαφάνειες από τις πολυτέλειες του δήθεν παλατιού του όπως αυτή

Διαφάνεια2

Μας αποκαλύπτει το πρόσωπο στη 12η

Διαφάνεια12

Μια δόση από πόνο ανθρώπων σε άλλες 4

Διαφάνεια13

ώστε να κάνει στο τέλος η κλασσική προτροπή «στείλτε το….»

Διαφάνεια17

Παρόλο που οι άνθρωποι της Ζιμπάμπουε υπομένουν ένα τεράστιο πληθωρισμό ,  άγρια έλλειψη τροφίμων, και τεράστια ανεργία, ενώ ταυτόχρονα ο ηγέτης τους διάγει μια ζωή πολυτέλειας μέσα στα «προνόμια» η ιστορία αυτή δεν παύει να είναι μια  πλαστή ιστορία.

Στο διαδίκτυο, δεν είναι πάντα εύκολο να μπορείς να διαχωρίζεις την αλήθεια από το ψέμα .

Ετσι μπορούν να την «πατήσουν» και σοβαρά site , όπως για παράδειγμα το συγκεκριμένο mail εμφανίζεται ακόμη και σε ένα δικτυακό τόπο που συνδέεται με το Κόμμα των Συντηρητικών Herefordshire,  με ημερομηνία 27 Νοεμβρίου, 2007.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή:

Ο Peta Thornycroft , ένας σοβαρός πρώην ανταποκριτής υπεύθυνος για την Ζιμπάμπουε, ανέφερε για το παλάτι του κ. Μουγκάμπε ότι ξεκίνησε να φτιάχνεται το 2003 :

Το έργο θεωρείται ότι ολοκληρώθηκε το 2006, αναφέροντας ότι: «κινέζικο στυλ παλατιού με θέα , κήπους κτλ σ ένα χώρο 50-στρεμμάτων που προστατεύεται από ένα τείχος 12 ποδιών. «Στο εσωτερικό μπορούμε να δούμε σε μερικά δωμάτια μαροκινό στιλ που έχουν διακοσμήσει τεχνίτες της  Βόρειας Αφρικής ενώ σε άλλα χρησιμοποιήθηκαν αυθεντικές κινεζικές διακοσμήσεις»

Την  εικόνα που συνοδεύει το άρθρο συμπληρώνει μια εναέρια λήψη ενός αρχοντικού υπό κατασκευή. Δεν υπάρχουν φωτογραφίες από το εσωτερικό.

Δορυφορικές εικόνες του  «νέου παλατιού ου Μουγκάμπε» δημοσιεύτηκαν το 2007 σε μια αφρικανική ιστοσελίδα ειδήσεων – που ισχυρίζεται ότι έχει αποκλειστικότητα – από κάποιον που έψαχνε για το παλάτι στο Google Earth. – Ωστόσο, εξακολουθούν να μην υπάρχουν εσωτερικές εικόνες.

Τα εύλογα ερωτηματικά ανέκυψαν από το blog The Bearded Man , από κάποιον που ζει στη Ζιμπάμπουε.

Γιατί, ρωτάει, ενώ στις φωτογραφίες από το «παλάτι του Μουγκάμπε» δείχνει μια εξωτερική πισίνα, αυτή δεν είναι ορατή στις δορυφορικές εικόνες;

Πρόκειται για ένα σκεπτικό που σιγά-σιγά «ψίλιασε» κι άλλους .

Στο Blog travelblog , ένας σχολιαστής ισχυρίζεται ότι οι εικόνες δείχνουν στην πραγματικότητα το σπίτι του ξαδέλφου του κ. Μουγκάμπε, Philippe Chiyangwa.

Ένας άλλος σχολιαστής προειδοποιεί ότι οι εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου εδώ και μήνες  έχουν συνδεθεί σχεδόν μ όλους τους ηγέτες της Αφρικής»…

Στο blog It’s Almost Supernatural, , προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι η Ζιμπάμπουε Times έπρεπε να επανορθώσει αφού αυτή δημοσίευσε τις εικόνες και πράγματι γίνεται  μια διόρθωση που αναφέρει ότι το παλάτι ήταν μόνο μια προσωρινή κατοικία για τον κ. Μουγκάμπε και την οικογένειά του.

Οι καλύτερες φωτογραφίες του «παλατιού» του Μουγκάμπε,  εμφανίζονται στην ιστοσελίδα Sokwanele,  μιας ομάδας πολιτικής δράσης της χώρας. Όμως παρά το γεγονός ότι έχουν ληφθεί από απόσταση,  είναι ξεκάθαρο ότι δείχνουν ένα άλλο κτίριο.

Ο Μουγκάμπε είναι γνωστό ότι έχει αρκετές κατοικίες (όπως μια εντυπωσιακή αγροικία με 29 δωμάτια που  κατασχέθηκαν από τους λευκούς ηλικιωμένους ιδιοκτήτες του το 2001) αλλά το συγκεκριμένο «παλάτι» που απεικονίζεται στις φωτογραφίες στην πραγματικότητα βρίσκεται στο los angeles :

http://www.onlocation.com/displayimage.php?searchtype=blueid&blueid=1662

Πηγές για περισσότερες πληροφορίες

The Presidency, Islamabad
Ibrahim Babangida Mansion
The Palace in Azerbaijan
Shahrukh Khan’s residence – MANNAT – Palace
Toni Maier-On Location – 1662, Bel Air
Toni Maier
Harare City Council paves Mugabe’s way
Chiyangwa says $100 billion mansion not for sale
Mugabe palace hints at plans to stay

About Antikleidi Blog

Antikleidi blog antikleidiblog@gmail.com
This entry was posted in hoax - chain mails. Bookmark the permalink.

1 Response to Το παλάτι του Mugabe …

  1. Ο/Η ΣΚΙΠΙΩΝ Ο ΑΦΡΙΚΑΝΟΣ λέει:

    Να τον χαιρομασθε τον…ΛΕΒΕΝΤΗ.Ο πλανητης μας εχει δυστυχως πολλους σαν αυτον.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s