Ιπτάμενα δελφίνια – Great Success

iptameno failΜια απίστευτη ανάρτηση που δείχνει πως λειτουργούν τα πράγματα στο διαδίκτυο…

Όσοι παρακολουθούν το blog καιρό θα θυμούνται το post που είχα κάνει για τα ιπτάμενα δελφίνια. Προσωπικά το θεωρώ μία από τις πιο πετυχημένες στιγμές του blog καθώς έκατσα και έβαλα σε τάξη ό,τι παράνοια μου ερχόταν στο κεφάλι ενώ και τα photoshops βγήκαν όσο γελοία ήθελα. Το αποτέλεσμα ήταν ένα αρκετά γελοίο κείμενο που πίστεψα πως δεν υπάρχει περίπτωση να το πάρει κανείς στα σοβαρά, πόσο μάλλον όταν ο τίτλος του blog είναι αυτός που είναι. 

iptameno failΧθες λοιπόν έπεσα τυχαία πάνω σε ένα κείμενο με τίτλο ‘Δέκα αρχαίοι πολιτισμοί με προηγμένη τεχνολογία’ που έχει κυκλοφορήσει σε διάφορα συνωμοσιολογικά blogs (πχ εδώεδώ και εδώ). To σοκ ήταν μεγάλο όταν στην εικόνα του κειμένου υπάρχει κολάζ από τις εικόνες με τα ιπτάμενα δελφίνια που είχα φτιάξει εγώ!

iptamena

Το έψαξα λίγο παραπάνω και βρήκα κείμενο που έχει κυκλοφορήσει επίσης σε συνωμοσιολογικά blogs με τίτλο ‘Ιπτάμενα δελφίνια’ το οποίο είναι σχεδόν ολόκληρο copy paste του δικού μου (πχ εδώ και εδώ). Δηλαδή πήραν τις αρλούμπες που έγραψα και τις αναδημοσίευσαν ως σοβαρό κείμενο! Μάλιστα οι τύποι το έχουν συμπληρώσει με επιπλέον ‘πληροφορίες’ και παρατηρήσεις! Στο παρακάτω print screen το κείμενο είναι δικό μου, τα μπλε αυτά που προστέθηκαν αργότερα.

Αντιλαμβάνεστε ποια είναι η ποιότητα των πληροφοριών που αναπαράγουν αυτά τα blogs και ποιες οι πηγές τους. Ό,τι ράδιο αρβύλα ακούσουν, ό,τι μαλακία διαβάσουν και τους αρέσει το αναπαράγουν. Από αεροψεκασμούς, μέχρι αρχαίους πολιτισμούς και ιπτάμενα δελφίνια. Μα ιπτάμενα δελφίνια; ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΔΕΛΦΙΝΙΑ; Και δηλαδή γιατί δεν έγραψαν λέξη για τις γιγαντιαίες ακρίδες, για τον σεισμό στην Ιαπωνία, για την σχιζοφρένεια που προκαλούν τα κατοικίδια ή για την επίθεση τεράστιων βατράχων στην Επίδαυρο; Μισές δουλειές θα κάνουμε;

* Η αλήθεια είναι ότι στο αρχικό κείμενο για τα ιπτάμενα δελφίνια χρησιμοποίησα και ό,τι θυμόμουν από κάτι παλιά περιοδικά strange που διάβαζα πιο μικρός. Όμως καμία ημερομηνία, όνομα, γεγονός ή λεπτομέρεια δεν είναι πραγματικά.

** Στις κατηγορίες ‘σφάξη ζώων’ και ‘αλήθειες’ θα βρείτε πολλά παρόμοια κείμενα. Κουλούρι και αηδίες… 😛

Πηγήhttp://tipotastasovara.blogspot.gr/

Advertisement

About Antikleidi Blog

Antikleidi blog antikleidiblog@gmail.com
This entry was posted in hoax - chain mails. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s