Αλήθεια στο internet

liar_1154345Η παρακάτω εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσίαση αποτελεί μια κοπιαστική δουλειά φίλου του blog , ο οποίος συνέλεξε για μεγάλο χρονικό διάστημα από το ελληνικό διαδίκτυο αναρτήσεις που αποδεικνύουν την μπουρδολογία , την καταστροφολογία και τα ψεύδη που μας κατακλύζουν .  Τον ευχαριστούμε που τη μοιράστηκε μαζί μας. Απολαύστε τη:

¬Δε προσπαθώ να σας πείσω πως όσοι γράφουν αποκαλύψεις στο internet λένε ψέματα ή είναι βλάκες.

¬Προσπαθώ να σας πείσω να μη τους ακολουθείτε τυφλά μόνο και μόνο επειδή τάσσονται ενάντια στη μάζα. Το σύνολο των ατόμων που εναντιώνονται στη μάζα καταλήγει να σχηματίζει τη δική του μάζα και φέρει τις συνέπειες που εμφανίζονται με το σχηματισμό μιας μάζας.

¬Είναι εξευτελιστικά εύκολο το να μιλήσει κάποιος στο internet για φοβερές αποκαλύψεις και αλήθειες, τις οποίες μετά από λίγο καιρό τις ξεχνάμε και δεν αντιλαμβανόμαστε πως απεδείχθησαν ψευδείς.

¬Το να επιτίθεται κάποιος στο ψέμα, δε τον καθιστά αυτομάτως υπηρέτη της αλήθειας. Ο εχθρός ενός ψέματος δεν είναι μόνο η αλήθεια. Μπορεί να είναι και κάποιο άλλο, ανταγωνιστικό ψέμα.

¬Είναι δύσκολο να αντιληφθούμε την αλήθεια όταν θέλουμε οπωσδήποτε να έχουμε άποψη για ένα θέμα. Ο πιο ασφαλής τρόπος για να παρακολουθήσουμε ένα θέμα είναι να παρατηρήσουμε τα δύο άκρα, δηλαδή όσους βιάζονται να γαυγίσουν τις απόψεις τους και όσους τις στηρίζουν με επιχειρήματα (είτε λανθασμένα, είτε σωστά). Ο εγωισμός ελλοχεύει συχνά και στις δύο περιπτώσεις, διαστρεβλώνοντας την οπτική γωνία του μυαλού.

¬Υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά. Ονομάζεται ψέμα. Σε άλλες περιπτώσεις ονομάζεται συκοφαντία.

¬Η ισχυρότερη άμυνα απέναντι στην ‘αλήθεια του internet’ είναι να θυμόμαστε όσα γράφτηκαν και να τα κρίνουμε εκ των υστέρων. Αυτός είναι ένας αρκετά ασφαλής τρόπος ώστε να καταλάβουμε αν μια αποκάλυψη/είδηση ήταν όντως αληθινή ή αν το άτομο που τη διέδιδε το έκανε για προσωπικό του όφελος ή αν είχε πέσει θύμα σε συναισθήματα/εγωισμό/άγνοια/ημιμάθεια/ψέματα.

 • Πατώντας πάνω σε μία φωτογραφία, μπορείτε να δείτε όλες τις φωτογραφίες σε μορφή γκαλερί.
 • Με δεξί κλικ σε κάποια φωτογραφία, μπορείτε να επιλέξτε να την ανοίξετε σε άλλο tab (για μεγαλύτερη ανάλυση)

About Antikleidi Blog

Antikleidi blog antikleidiblog@gmail.com
This entry was posted in Δίκτυο/internet. Bookmark the permalink.

4 Responses to Αλήθεια στο internet

 1. Ο/Η mouf λέει:

  εξαιρετικό

 2. Ο/Η anon λέει:

  » Και θα πληθύνουν οι άπιστοι στην Ελλάδα, αυτοί που αντάλλαξαν το πανάγαθο για τα υλικά αγαθά του μάταιου κόσμου που ζούμε και θα χουν αποστολή να Τον διασύρουν στα Blog και στα site σπέρνωντας τα ψέμματα τους σαν πικρό σιτάρι να μολύνουν τους πιστούς. Αυτή θα είναι η αρχή του τέλος για την Ελλάδα όπως τη ξέρουμε… Τότε ο πόλεμος θα κοντοσιμώσει»
  Παππούλης Τρόμπιος Νικομαχείας Ανθολόγιο Πίστης εκδ 1982

 3. Ο/Η alitheiastointernet λέει:

  Αν κάποιος έχει πολύ μικρή οθόνη και δε μπορεί να διαβάσει κάποιες διαφάνειες, η παρουσίαση βρίσκεται εδώ: http://www.megafileupload.com/en/file/408659/alitheia-sto-internet-pps.html

 4. Ο/Η alitheiastointernet λέει:

  Η παρουσίαση βρίσκεται πλέον και σε μορφή Google Document Presentation για άμεση πρόσβαση, χωρίς download και καθυστερήσεις.

  https://docs.google.com/presentation/d/1Vyoa4YXAWrNtndAC4dPGAjMoB5E1mYcZeyqygEJhj-w/pub?start=true&loop=false&delayms=60000

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s