Το πιο όμορφο άλογο του κόσμου

249942_10151170592310658_1830879047_nΠαρατηρώ τελευταία ότι πολλοί φίλοι ανεβάζουν στους τοίχους τους στο facebook αυτή τη φωτογραφία με την λεζάντα «το πιο όμορφο άλογο στον κόσμο » , πληροφορώντας μας ότι κατάγεται από την Τουρκία. Είναι όμως έτσι? Υπάρχουν όντως «χρυσά » άλογα?

249942_10151170592310658_1830879047_n (1)Φυσικά είναι μετάφραση από τα αγγλικά:

The most beautiful horse – they say in the world. This horse lives in Turkey. I think all horses are amazingly beautiful, but I have to say this horse is groomed very well and he almost doesn’t look real.

και μια άλλη παραλλαγή: 

Turkey got the record of having the World’s Most beautiful and astonishing looking horse. Here is the sample of the picture taken of the most beautiful gold color elegant  horse in turkey.

most-beautiful-horse-2Το μήνυμα δείχνει και μια φωτογραφία ενός πραγματικά λαμπερού χρυσαφένιου χρώματος αλόγου το οποίο συνοδεύεται από δύο γυναίκες, και ισχυρίζεται ότι είναι το πιο όμορφο άλογο στον κόσμο. Η ιστορία στην πραγματικότητα είναι ένα μείγμα από αλήθειες και ψέματα .

Αυτή η εικόνα προφανώς έχει ληφθεί από την ιστοσελίδα mylifeisbrilliant.com , που έχει ένα άρθρο με τίτλο «τα πιο όμορφα άλογα στον κόσμο» , η οποία είναι μια αυθαίρετη συλλογή. Το άλογο είναι πράγματι όμορφο, αλλά δεν υπάρχουν τέτοια επίσημα βραβεία που να δίνονται, χαρακτηρίζοντάς κάτι ως το πιο όμορφο πχ «το πιο όμορφο σπίτι» Η συγκεκριμένη εικόνα του αλόγου βρίσκεται στο νούμερο 5 της κατάταξης του άρθρου, με μια περιγραφή ¨Akhal Teke Horse»,  από το Τουρκμενιστάν και όχι την Τουρκία, όπως λανθασμένα αναφέρεται στο μήνυμα.

Το νο1 της παραπάνω κατάταξης της ιστοσελίδας είναι αυτό - Το αραβικό άλογο

Το νο1 της παραπάνω κατάταξης της ιστοσελίδας είναι αυτό – Το αραβικό άλογο

Μάλιστα η φωτογραφία τραβήχτηκε (απο το φοντο που διακρίνεται) στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, σ ένα μουσείο που λέγεται d2 Narodovolets .

IMG_5198Η εικόνα του αλόγου θα μπορούσε να είχε αλλοιωθεί ψηφιακά στο photoshop σε κάποιο βαθμό για ν αυξήσει την όμορφη εμφάνιση του αλόγου, αλλά δεν αποκλείεται να είναι και πραγματική .  Οι άλλες εικόνες του αλόγου υποδηλώνουν το ίδιο.

Το «χρυσό άλογο» ανήκει στην πραγματικότητα σε μια ενδιαφέρουσα φυλή που ονομάζεται Akhla-Teke, η οποία είναι γνωστή για τη φυσική, όμορφη, λαμπερή μεταλλικής όψη του τριχωματός τους . Τα άλογα που ανήκουν σε αυτήν την φυλή «βγαίνουν» και σ άλλα χρώματα (!), όπως μαύρο, καστανό, γκρι κα. Η φυλή ως επί το πλείστον απαντάται στο Τουρκμενιστάν και τη Ρωσία και είναι γνωστή για την ταχύτητα και την αντοχή της σε μεγάλες πορείες. Λόγω αυτής της αθλητικής τους φύσης τα  Akhal Τeke  μπορεί να γίνουν άλογα αγόνων, με καλή εκγύμναση, και χρησιμοποιούνται συχνά για υπερπήδηση εμποδίων, τρίαθλο, και αντοχή .

Αν «γκουγκλίσετε» Akhal Τeke θα δείτε ένα σωρό ανάλογες φωτογραφίες άλογων που ανήκουν σ αυτή τη φυλή.

Η καταχώρηση της Wikipedia για τη φυλή αυτή

by antichainletter – https://antichainletter.wordpress.com

About Antikleidi Blog

Antikleidi blog antikleidiblog@gmail.com
This entry was posted in Γενικά. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε