Chemtrails, αλήθεια ή μύθος;- Chemtrails, true or myth?

chemtrail-1(for the english translation and reference scroll down)

Από μικρός θυμάμαι κοίταζα τον ουρανό και έβλεπα μακριές άσπρες γραμμές σαν στενά, λεπτά σύννεφα. Είχα ρωτήσει τους γονείς μου τί είναι αυτά και μου είχαν πει πως είναι τα ίχνη από τα αεροπλάνα που πετάνε ψηλά. Η μητέρα μου ήταν για αρκετά χρόνια αεροσυνοδός οπότε, στο παιδικό μυαλό μου, ήξερε τα πάντα για τα αεροπλάνα και δεν τίθετο θέμα αμφισβήτησης.

Στην πορεία των χρόνων οι άσπρες γραμμές δεν έφυγαν ποτέ εντελώς. Κάποιες φορές δεν έβλεπα καμία, άλλες πάλι έβλεπα πολλές μαζί, παράλληλες, κάθετες, σε διάφορες γωνίες μεταξύ τους, χοντρές, λεπτές. Μερικές έσβηναν γρήγορα, άλλες έμεναν για ώρες. Δεν έδινα όμως περισσότερη σημασία διότι ήξερα τι ήταν.

Έτσι νόμιζα, αλλά έκανα λάθος.

Πριν από μερικά χρόνια, για πρώτη φορά στη ζωή μου, ανακάλυψα πως αυτές οι γραμμές δεν είναι αθώα ίχνη αεροπλάνων, αλλά χημικές ουσίες που “φτύνουν” τα αεροπλάνα με σκοπό…. -εδώ είχα μπερδευτεί. Άρχισα να ψάχνω το φαινόμενο στο διαδίκτυο, την πηγή της αλήθειας, αλλά όσο έψαχνα τόσο οι  απόψεις για το θέμα διέφεραν.

Φαινόταν πως όλοι όσοι έγραφαν γι’αυτά τα ίχνη συμφωνούσαν πως ήταν χημικά με κακούς σκοπούς, αλλά δεν συμφωνούσαν σχετικά με την αιτία ύπαρξής τους. Άλλοι έλεγαν πως ήταν μια προσπάθεια ελέγχου του καιρού έτσι ώστε να μειωθούν οι βροχές σε διάφορα σημεία της γης με αποτέλεσμα να καταστραφούν τα φυτά προκειμένου κάποια χώρα να αποδυναμωθεί. Άλλοι έλεγαν πως ήταν μια προσπάθεια να μας σκοτώσουν όλους προκειμένου να μειωθεί ο πληθυσμός της γης. Άλλοι, τέλος, ήταν σίγουροι πως όλα αυτά ήταν μια προσπάθεια για να ελέγξουν κάποιοι το μυαλό μας και να γίνουμε “πρόβατα” ώστε, όταν αποκαλυφθεί πως οι άρχοντες του πλανήτη είναι ερπετόμοφοι, εμείς να μη φέρουμε αντίσταση.

Η αλήθεια είναι πως ακόμα και σήμερα, η κοινότητα που πιστεύει πως τα λευκά ίχνη των αεροπλάνων είναι χημικά, δεν έχει καταλήξει στην αιτία ύπαρξής τους. Όλοι έχουν κάτι να πουν και αν ψάξετε λίγο παραπάνω θα βρείτε και άλλους λόγους πέραν αυτών που αναφέρω.

Ένα άλλο θέμα το οποίο είναι αρκετά ασαφές είναι το τι περιέχουν αυτά τα χημικά που ψεκάζουν. Τα πιο “συνηθισμένα” χημικά που αναφέρονται είναι αλουμίνιο, βάριο, ασβέστιο, μαγνήσιο και τιτάνιο.

Σχετικά με τα Condensation Trails (contrails)

Τελικά η μητέρα μου είχε δίκιο. Τα λευκά ίχνη που βλέπουμε πίσω από τα αεροπλάνα είναι παγωμένη υγρασία που παράγεται από την καύση του καυσίμου του αεροπλάνου, όχι όμως αποκλειστικά.

Τα contrails δημιουργούνται από τα αεροπλάνα. Όταν καίγεται το καύσιμο παράγει, μεταξύ άλλων, νερό το οποίο βγαίνει από τις τουρμπίνες σε πολύ υψηλή θερμοκρασία και με μεγάλη πίεση. Όταν αυτό το νερό, που είναι σε μορφή υδρατμών, συναντήσει την ατμόσφαιρα και αν η θερμοκρασία είναι κάτω από -40C, παγώνει αμέσως και φαίνεται σαν μια λευκή γραμμή πίσω από το αεροπλάνο. Η δημιουργία αυτών των ιχνών εξαρτάται από:

 • τη θερμοκρασία της ατμόσφαιρας
 • την ποσότητα των υδρατμών που δημιουργεί η συγκεκριμένη μηχανή
 • την υγρασία στην ατμόσφαιρα
 • την πίεση της ατμόσφαιρας

Καθώς οι υδρατμοί βγαίνουν από τη τουρμπίνα του αεροπλάνου, συναντούν τον κρύο αέρα και παγώνουν. Αν όμως ο αέρας δεν είναι αρκετά κρύος και δεν έχει κορεστεί από υγρασία, τότε το ίχνος δεν δημιουργείται. Αντιθέτως, όσο πιο κρύος είναι ο αέρας, τόσο λιγότερη υγρασία μπορεί να αποθηκεύσει και συνεπώς τόσο πιο έντονο είναι το ίχνος. Επίσης εάν οι καιρικές συνθήκες δεν αλλάξουν τότε το ίχνος μπορεί να παραμείνει στον ουρανό για ώρες. Αντιθέτως, όσο περισσότερη υγρασία μπορεί να απορροφήσει ο αέρας, τόσο πιο γρήγορα θα σβήσει το ίχνος

600px-contrail

Contrails μπορούν επίσης να δημιουργηθούν και κατά την απογείωση, αν ο αέρας είναι αρκετά κρύος (έχουμε δει παρόμοια φαινόμενα στην Αλάσκα) ακόμα και στα άκρα των φτερών, όχι από την υγρασία των κινητήρων αλλά από την πίεση της άκρης του φτερού στην υγρασία που περιέχεται στον αέρα. Το ίδιο μπορούμε να δούμε και στους έλικες.

skitched-20120930-102637

Τα contrails είναι ένα γνωστό φαινόμενο του οποίου το μηχανισμό δημιουργίας γνωρίζουμε πολύ καλά και μπορούμε να αναπαράγουμε κατά βούληση. Συνεπώς η επιστήμη έχει κλείσει για αυτό το θέμα.

Οι θεωρίες συνομωσίας συνεχίζουν οπότε θα ασχοληθώ από εδώ και πέρα με όσες περισσότερες λεπτομέρειες μπορώ. Προειδοποιώ πως δεν θα αγγίξω κάθε μια λεπτομέρεια των θεωριών αυτών. Δεν έχει νόημα να ασχοληθώ με κάθε φωτογραφία και κάθε εικόνα με γραμμές στον ουρανό προκειμένου να εξηγήσω αυτό που λέω. Είναι σημαντικό επίσης να θυμίσω πως δεν μπορώ να αποδείξω πως ψεκασμοί (όπως τους περιγράφουν οι θεωρίες αυτές) δεν συμβαίνουν. Το να αποδείξω το αρνητικό είναι σχεδόν αδύνατο.

Αντιθέτως είναι υποχρέωση αυτών που πιστεύουν στις θεωρίες αυτές να δώσουν αποδείξεις που θα μου αλλάξουν τη γνώμη. Μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει και η γνώμη μου δεν έχει αλλάξει.

Ας δούμε λοιπόν τι μας προτείνουν ως αποδείξεις για τους ψεκασμούς αυτές οι θεωρίες συνομωσίας.

 • Φωτογραφίες και video με ίχνη στον ουρανό, ακόμα και σε σχηματισμούς.
 • Αναλύσεις νερού (πάνω από τα οποία έχει γίνει ψεκασμός).
 • Φωτογραφίες με δεξαμενές μέσα σε αεροπλάνα.
 • Μαρτυρίες εμπλεκόμενων ατόμων.
 • Αρχεία με πατέντες αεροψεκασμού.
 • Η Monsanto θέλει να δημιουργήσει φυτά ανθεκτικά στο Αλουμίνιο.

Φωτογραφίες και video

Οι φωτογραφίες και τα video που κυκλοφορούν συνήθως είναι από απλά contrails. Μερικές είναι ψεύτικες, φτιαγμένες για να δημιουργήσουν αίσθηση, αλλά αυτές δεν είναι πολλές. Αυτό που τονίζουν τα άτομα που πιστεύουν στους ψεκασμούς είναι οι περιπτώσεις που τα ίχνη μοιάζουν να διακόπτονται και να ξαναρχίζουν. Ή οι περιπτώσεις  που τα ίχνη ξεκινάν από τις άκρες των φτερών όπου δεν υπάρχουν κινητήρες για να τα δημιουργήσουν. Έχοντας όμως δει νωρίτερα πως δημιουργούνται τα contrails μπορούμε να καταλάβουμε πως προκύπτουν αυτές οι διαφοροποιήσεις που βλέπουμε στις φωτογραφίες. Όπως είπαμε, η μορφή του ίχνους έχει να κάνει με διάφορους περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως η υγρασία του αέρα και η θερμοκρασία αλλά και με το μέγεθος του κινητήρα και την ταχύτητα του αεροπλάνου.

041_filtered-1-20120930-152515spanish_air_force_hercules_contrail-20120930-1021531411-a388singapore9v-skd-20120929-1344381053-a319koralbluesu-20120929-133910

Με τον ίδιο τρόπο καταλαβαίνουμε γιατί κάποια ίχνη διαλύονται αμέσως ενώ άλλα παραμένουν ώρες ολόκληρες και πολλές φορές απλώνονται στον ουρανό, αλλά και γιατί μερικά διακόπτονται και μετά ξεκινούν πάλι. Η συντριπτική πλειοψηφία των φωτογραφιών εξηγούνται εύκολα από την επιστήμη. Δεν υπάρχει κανένα μυστήριο.

Αναλύσεις νερού

Μια από τις πιο διάσημες αναλύσεις νερού που αναφέρεται και στην ταινία “What in the world are they spraying”, είναι η παρακάτω, που υποτίθεται πως δείχνει δείγμα που έπρεπε να έχει αποκλειστικά νερό, να περιέχει αλουμίνιο, βάριο και στρόντιο. Θα ήταν πραγματικά περίεργα τα αποτελέσματα αν όντως ήταν νερό αυτό που ανέλυσαν. Αλλά, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, η ανάλυση έγινε στο sludge, που σημαίνει στο κατακάθι του βυθού της λίμνης. Εκεί δηλαδή που καταλήγουν όλα.

contrailscience-com_files_chemtrails_basic_lab_report-pdf-20110820-0941031Είναι απολύτως λογικό ο βυθός μιας λίμνης να έχει μαζέψει, μετά από άγνωστο χρονικό διάστημα, υλικά σε ποσότητες μεγαλύτερες από ότι θα περιμέναμε να βρούμε στο νερό. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το αλουμίνιο είναι το πιο κοινό μέταλλο στη γη και πως το βρίσκουμε σχεδόν παντού σε διαφορετικές συγκεντρώσεις. Το βρίσκουμε ακόμα και στον αέρα και αυτό συμβαίνει γιατί όταν αποσαρθρώνονται τα βράχια, σκόνη αλουμινίου απελευθερώνεται στον αέρα. Οι υπόλοιπες μετρήσεις αυτής της ανάλυσης δεν χρησιμοποιούνται σε αυτή την ταινία διότι οι δημιουργοί της δεν μπορούν να αποδείξουν τη σχέση τους με τους ψεκασμούς. Όποια ανάλυση  έχω δει στο διαδίκτυο η οποία υποτίθεται πως υποστηρίζει τα επιχειρήματα των θιασωτών των θεωριών συνομωσίας, εμφανίζει παρόμοια προβλήματα. Ένα από αυτά, και με αυτό θα κλείσω το θέμα, είναι πως όσες ποσότητες νερού και αν αναλύσουμε, αν δεν μπορούμε  να αποκλείσουμε  100% την πιθανότητα επιμόλυνσής τους από άλλες πηγές πέραν αυτής που προσπαθούμε  να ερευνήσουμε, τότε δεν μπορούμε να έχουμε μια έγκυρη ανάλυση και τα αποτελέσματα δεν μπορεί να είναι κατηγορηματικά.

Φωτογραφίες με δεξαμενές

Πολλές φωτογραφίες έχουν κυκλοφορήσει αλλά η πιο διάσημη είναι αυτή.

480924_10150928226983377_1055702787_n

Σε αυτή τη φωτογραφία βλέπουμε το εσωτερικό ενός αεροπλάνου και μια σειρά από δεξαμενές. Στον τοίχο έχουμε ένα προειδοποιητικό μήνυμα και από κάτω είναι γραμμένες οι λέξεις “HAZMAT DANGER”. Οι λέξεις αυτές είναι συντόμευση του Hazardous Material και σημαίνουν “επικίνδυνα υλικά”. Το πρόβλημα είναι πως με ελάχιστο ψάξιμο στο διαδίκτιο μπορούμε να βρούμε αυτή τη φωτογραφία, από την αρχική πηγή, χωρίς τις λέξεις HAZMAT DANGER κάτω από το μήνυμα. Η φωτογραφία αυτή έχει “πειραχτεί” προκειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις. Στη πραγματικότητα το αεροπλάνο αυτό είναι εκπαιδευτικό και οι δεξαμενές έχουν νερό το οποίο μεταφέρεται από τη μια μεριά του αεροπλάνου στην άλλη προκειμένου να γίνει προσομοίωση απότομης αλλαγής κέντρου βάρους κατά τη διάρκεια της πτήσης. Παρόμοιες φωτογραφίες με δεξαμενές είναι διαθέσιμες και για άλλους τύπους αεροπλάνων.

Μαρτυρίες εμπλεκομένων ατόμων

Θα ήταν λογικό να υποθέσουμε πως αφού οι ψεκασμοί συμβαίνουν εδώ και χρόνια, όλο και κάποιος θα έβγαινε να πει κάτι για αυτούς. Αυτό πραγματικά έχει γίνει! Έχω τουλάχιστον τρία παραδείγματα ατόμων που ισχυρίζονται πως, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, είναι εμπλεκόμενοι στη συνομωσία και πως έχουν δει με τα ίδια τους τα μάτια τα χημικά, τους σωλήνες, τα αεροπλάνα κτλ. Δυστυχώς κανένας δεν έχει προσφέρει χειροπιαστές αποδείξεις πως αυτό που λέει είναι αλήθεια και έτσι, αναπόφευκτα, οι μαρτυρίες τους έχουν την ίδια βαρύτητα με αυτόν που λέει πως ο Σβαρτζενέγκερ είναι ρομπότ.

Αρχεία με πατέντες συσκευών αεροψεκασμού

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως τέτοια αρχεία υπάρχουν. Επίσης, δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι άνθρωποι εδώ και χρόνια σκεφτόμαστε με ποιο τρόπο θα μπορέσουμε  να ελέγξουμε το κλίμα της γης. Αυτές οι πατέντες μηχανημάτων ψεκασμού παίζουν αυτό το ρόλο .  Επίσης δεν αμφιβάλλω  πως έχουν γίνει πολλές συζητήσεις σχετικά με τη τροποποίηση του καιρού σε “υψηλό” επίπεδο. Ο άνθρωπος από τη πρώτη του μέρα στον πλανήτη προσπαθεί να ελέγξει τη φύση. Θα ήταν παράλογο αν δεν προσπαθούσε να ελέγξει τον καιρό. Φυσικά υπάρχουν τέτοιες πατέντες. Σε καμία περίπτωση όμως δεν αποδεικνύουν την ύπαρξη αεροψεκασμών όπως μας τους περιγράφουν τα άτομα που πιστεύουν σε αυτούς.

Η Monsanto και τα μεταλλαγμένα φυτά

Ένα ακόμα επιχείρημα υπέρ των αεροψεκασμών είναι πως η Monsanto, η μεγάλη εταιρία παραγωγής γενετικά τροποποιημένων φυτών, προσπαθεί να φτιάξει κάποιο φυτό που να είναι ανθεκτικό στο αλουμίνιο. Αυτό είναι, υποστηρίζουν, απόδειξη πως γνωρίζει για τους αεροψεκασμούς και πως προσπαθεί να βγάλει χρήματα από αυτό. Έχουμε μιλήσει ακροθιγώς για το αλουμίνιο και είναι ευκαιρία να δείξουμε ένα γράφημα για να γίνει πιο κατανοητή η κατάσταση.

mineral_graph-1_489c397245-20101026-100306

Εδώ βλέπουμε τις αναλογίες των διαφόρων μετάλλων στο φλοιό της γης. Είναι προφανές πως μετά τη σιλικόνη, που είναι κυρίως σε μορφή άμμου, το αλουμίνιο είναι το πιο συνηθισμένο. Είναι λοιπόν λογικό η Monsanto να προσπαθεί να φτιάξει φυτά που να είναι ανθεκτικά σε αυτό. Αν το πετύχει θα δοθεί η ευκαιρία  σε χιλιάδες ανθρώπους να καλλιεργήσουν εκτάσεις στις οποίες υπάρχει πολύ αλουμίνιο σήμερα.

Τελικά από τα επιχειρήματα υπέρ της συνομωσίας των ψεκασμών τί μας μένει; Δεν έχουμε καμία χειροπιαστή απόδειξη για τους ψεκασμούς, αλλά έχουμε πολλές αμφιβολίες σχετικά με τη συνομωσία.

Ερωτήσεις

Θα κλείσω αυτό το άρθρο με τις παρακάτω παρατηρήσεις-ερωτήσεις για τις οποίες χρειάζομαι διευκρινήσεις:

 • Αν υποθέσουμε πως κάθε αεροπλάνο που πετάει έχει πλήρωμα τριών ατόμων, προσωπικό εδάφους 6 ατόμων και άλλους 4 τεχνικούς , τότε φτάνουμε στον αριθμό των 13 ατόμων ανά αεροπλάνο που, λόγο της θέσης τους, θα πρέπει να γνωρίζουν για τους ψεκασμούς αυτούς. Αν σε αυτό υπολογίσουμε πως οι πτήσεις που γίνονται κάθε μέρα σε όλο τον κόσμο είναι περίπου 50.000, τότε μιλάμε για 650.000 άτομα ανά τον κόσμο, κάθε μέρα, που ξέρουν για το θέμα αυτό και δεν μιλούν. Τα παραπάνω νούμερα είναι βέβαια συντηρητικά διότι δεν περιλαμβάνουν βάρδιες, προϊσταμένους, καθώς και άλλα άτομα σχετικά με πτήσεις όπως μεταφορείς αποσκευών κτλ. Κανείς δε μιλάει; Όλοι είναι πληρωμένοι ή φοβισμένοι; Κάτι τέτοιο θα ήταν δύσκολο να επιτευχθεί γιατί, υπολογίζοντας πρόχειρα, θεωρώ πως για κάθε 20 άτομα που ξέρουν και δεν μιλούν, πρέπει να υπάρχει 1 άτομο που να τα φοβίζει ή να τα πληρώνει. Άρα ο αριθμός αυξάνεται κατά πολύ και τα έξοδα (για πληρωμές σιωπής) γίνονται αστρονομικά. Όσο μεγαλώνει μια θεωρία συνομωσίας τόσο πιο δύσκολο είναι να είναι αληθινή.
 • Όλοι αυτοί που ψεκάζουν ξέρουν πως όταν ψεκάζεις από τόσο ψηλά τα χημικά που ρίχνεις μπορεί να βρεθούν χιλιόμετρα μακριά λόγω των ανέμων. Συνεπώς δεν υπάρχει ασφαλές μέρος για να κρυφτείς από τους ψεκασμούς. Καταλήγουμε λοιπόν στο συμπέρασμα πως όλοι όσοι αναφέρθηκαν στην προηγούμενη παράγραφο, αλλά και αυτοί που κρυφά οργανώνουν το όλο σχέδιο για ίδιον όφελος, θέλουν να πεθάνουν τόσο αυτοί όσο και οι οικογένειές τους. Πόσο πιθανό είναι να συμβαίνει κάτι τέτοιο;
 • Αν θέλεις να ψεκάσεις με χημικά ένα πληθυσμό, είναι πιο εύκολο και αποτελεσματικό να το κάνεις από χαμηλό υψόμετρο το βράδυ και όχι όπως γίνεται τώρα. Γιατί λοιπόν να επιλεγεί αυτή η μέθοδος που μόνο αποτελεσματική δεν είναι;
 • Το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως γίνονται ψεκασμοί, μαζί τους και κάποιοι επιστήμονες, δεν είναι απόδειξη πως αυτό αληθεύει. Αντιθέτως, οι επιστήμονες θα έπρεπε να είναι σε θέση να μας δώσουν πιο εύκολα αποδείξεις σχετικά με το τι συμβαίνει μιας και σίγουρα καταλαβαίνουν την ανάγκη τους. Αντιθέτως δεν έχουμε καμία απόδειξη ούτε και από αυτούς.
 • Αν θέλεις να σκοτώσεις ανθρώπους με ψεκασμούς, ψεκάζεις χαμηλότερα για να σκοτώσεις μόνο αυτούς και όχι τυχαίους. Που είναι οι θάνατοι από τους ψεκασμούς; Μη μου πει κανείς για τον καρκίνο γιατί θα ζητήσω στοιχεία και δεν τα έχετε.
 • Αν θέλεις να μειώσεις την ηλιοφάνεια και το φαινόμενο του θερμοκηπίου ή να αλλάξεις τον καιρό, πρέπει να ρίξεις ανακλαστική σκόνη πιο ψηλά από εκεί που πετάνε τα αεροπλάνα, όχι στη τροπόσφαιρα αλλά στη στρατόσφαιρα, αλλιώς η σκόνη θα ξαναπέσει στο κεφάλι σου. Άρα γιατί μας λένε για γεωμηχανική και μας αποκαλούν παρωπιδιστές; Δεν ξέρουν πως η αλλαγή του κλίματος δεν μπορεί να έρθει με αυτή τη μέθοδο;
 • Αν πραγματικά προσπαθείς να σώσεις τον πλανήτη από οικολογική καταστροφή τότε δεν το κάνεις μυστικά, αλλά το λες σε όλους. Γιατί κανείς δεν το παραδέχεται λοιπόν;
 • Αν ισχυρίζεσαι πως οι νεφώσεις αυξάνονται εξαιτίας των ψεκασμών και άρα υπάρχει προσπάθεια ανατροπής του φαινόμενου του θερμοκηπίου, τότε γιατί εκατομμύρια μετρήσεις σε όλο τον πλανήτη δείχνουν αύξηση της θερμοκρασίας;
 • Αν τα πολιτικά αεροπλάνα κουβαλάνε μερικούς τόνους χημικά και αρκετά μηχανήματα ψεκασμού, γιατί σε καμία πτώση αεροπλάνου δεν έχουνε βρεθεί όλα αυτά στο έδαφος; Ακόμα και αν τα μάζεψαν γρήγορα, τα χημικά θα είχαν “ποτίσει” το έδαφος όπως κάνει η κηροζίνη. Που είναι αυτά τα χημικά;
 • Τα αεροπλάνα του ΝΑΤΟ είναι και αυτά υποχρεωμένα να πετάν έχοντας καταθέσει πλάνο πτήσης και έχοντας δώσει όλες τις σχετικές πληροφορίες, όπως και τα πολιτικά. Επιπλέον είναι πολύ λιγότερα από τα πολιτικά και κατά συνέπεια δεν θα μπορούσαν να καλύψουν τις επιφάνειες που ισχυρίζεται η συνομωσία πως καλύπτουν. Χωρίς τη πολιτική αεροπορία, πως προλαβαίνουν τα Νατοϊκά να ψεκάσουν όλα αυτά τα τετραγωνικά χιλόμετρα;

Συμπέρασμα

Αεροψεκασμοί γίνονται κάθε χρόνο για να καταστραφούν τα ζιζάνια που πλήτουν τις σοδιές. Όλα τα υπόλοιπα είναι παγάκια στον ουρανό και εγώ είμαι προφανώς μέρος της συνομωσίας. Δεν κοροϊδεύω τον εαυτό μου όμως, κανείς από αυτούς που τη πιστεύουν δεν πρόκειται να αλλάξει γνώμη από αυτά που λέω. Ελπίζω μονάχα να προλάβω αυτούς  που ακόμα αναρωτιούνται.

Αν κάποιος πραγματικά θέλει να μάθει ποιο αεροπλάνο πετάει πάνω από το κεφάλι του αυτή τη στιγμή και αφήνει ίχνος, δεν έχει παρά να βάλει στο κινητό του την εφαρμογή Plane Finder. Με λιγότερο από 5€ μπορεί να δει όλες τις λεπτομέρειες κάθε πολιτικού αεροπλάνου που πετάει σε όλο τον κόσμο. Με αυτές τις πληροφορίες θα μπορούσε, για παράδειγμα, αν δει κάποιο ύποπτο αεροπλάνο, να μάθει ποιο είναι και που θα προσγειωθεί και να ενημερώσει κάποιον ομοϊδεάτη του στην πόλη προορισμού προκειμένου να το ελέγξει (σχεδόν σε όλα τα αεροδρόμια υπάρχει τρόπος να χαζέψεις τα αεροπλάνα που πάνε και έρχονται). Τέλος πάντων, αυτό που προσπαθώ να πω είναι πως αν το θες πολύ υπάρχει λύση και μόλις τη περιέγραψα.

Το θέμα είναι πως οι άνθρωποι που τα πιστεύουν αυτά δεν δέχονται άλλη άποψη. Όποιος τους λέει όχι είναι μέρος της συνομωσίας και προφανώς λέει ψέματα. Οι μόνοι που έχουν δίκιο είναι οι ίδιοι και θα παλέψουν να μας σώσουν όλους ακόμα και αν εμείς δεν τους υποστηρίζουμε. Πιστεύουν λοιπόν σε κάτι χωρίς να έχουν αποδείξεις και θεωρούν τους εαυτούς τους “μάρτυρες”. Μου θυμίζει λίγο τη θρησκεία…

English Translation

Ever since I was a young boy I remember seeing in the sky these long white lines that looked like they were thin clouds. I remember asking my parents about them and they told me that they were plane trails. My mother was a stewardess so, in my child’s mind, I thought she knew everything and there was no doubt.

As the years passed the white lines never completely left the sky. Sometime I would see one, other times many, some parallel to each other and other criss-crossing in all possible patterns. Some where thin and some thick, some would go away fast some would linger for hours. I didn’t pay mauch attention though because I knew what this was.

Or so I thought, but I was wrong.

A few years ago, for the first time in my life, I discovered that these lines were not the innocent plane trails I thought they were, but chemical substances “spat” out of planes with the sole purpose…. but here I was confused. I staretd looking up this phenomenon on the internet, the source of all truth, and the more I searched the more I found opposing reasons.

It appeared that all those people that were agreeing about these chemical trails (chemtrails) did not agree on what their purpose was. Some said that it was an effort to control the weather so that precipitation decreases in certain areas, plants die and some country becomes weaker. Others said that they want to kill us all and decrease world population. Others yet that this was an effort to control our minds and be more receptive when the real lords, the reptilian lords, of this world come out of hiding.

The truth is that even today, the people who believe in chemtrails don’t agree on one purpose. They all have something different to say and if you look a bit closer, you will find more reasons for chemtrials than I have mentioned.

Another issue that is vague is what exactly these planes are spraying. The most “common” chemicals mentioned are aluminum, borrium, calcium, magnesium and titanium.

About Condensation trails (contrails)

My mother was right after all. The white trails we see in the sky behind planes are frozen humidity produced by the burning of jet fuel, but not exclusively.

Contrails are created by the plane’s exhaust. When the fuel is burned it produces, among others, water that exits the turbine in very high temperature and in great pressure. When this water is introduced into the atmosphere and, if the temperature is lower than -40C, then it turns into ice and appears as a white line behind the plane. The creation of these lines depends on:

 • the temperature of the atmosphere
 • the quantity of water created by the jet engine
 • the atmospheric humidity
 • the atmospheric pressure.

As water exits the plane turbine, it comes into contact with the cold air and freezes. If the air is not cold enough and is not saturated then the trail does not form. In contrast, the colder the air the less humidity it can absorb, so the trail is much more evident. Also, if the weather conditions remain unchanged then the trail persists and can be seen for many hours. However, if the atmosphere can absorb more humidity, the trail will soon be no more.

Necessary conditions for the formation of a contrail

Contrails can also be formed during take off, if the air is cold enough (we have seen  this in Alaska), and even on the tips of the wings, not by the humidity of the engines, but by the pressure that the tip of the wing puts on the humidity in the atmosphere, thus condensing it. The same can be observed on propellers.

Contrails are a known phenomenon who’s creation mechanism is known very well and we can duplicate at will. Therefore science has nothing more to say on this issue.

The conspiracy theories however don’t stop here so, from now on, I’ll comment on as many of their details as I can. I have to warn you that I can’t investigate every single one of the details of these theories. There’s no point in debunking every picture or video of the sky in order to make my point. It is important to say that I cannot prove that chemtrails do not exist. To prove a negative is next to impossible.

On the contrary, it is the obligation of the people who believe these theories to provide the evidence that will change my mind. So far this has not happened and my mind has not been changed.

So lets have a look at what they claim is evidence of chemtrails.

 • Photographs and videos of trails in the sky, even in formations
 • Water analysis (over which trails have been observed)
 • Photographs of tanks inside plains
 • Personal evidence
 • Chemical spraying patents
 • Monsanto is producing aluminum resistant crops.

Photographs and video

The photographs and video that are circulating the web are usually of simple contrails. Some are fakes created only to inflame, but these are not many. What the people who believe in chemtrails say is focused on the cases where the trails stop and then start again, or the cases where the trials begin at the tips of the wings, where there are no engines to create them. Having seen previously how contrails are created we can easily understand the mechanism behind these phenomena. As we have said, the type of trail is dependent on many environmental factors such as air humidity, temperature, size of engine and airplane speed.

This is how we understand why some trails disperse immediately, while some others persist and why others break up and start again. The majority of the pictures can be easily explained by science. There’s nothing mysterious.

Water analysis

One of the most famous water analysis is the one mentioned in the movie “What in the world are they spraying” and you can find it below. It is allegedly showing high concentrations of aluminum, barium and strontium where there should be only clear water. These results would have been really strange if they had indeed analyzed water. But they didn’t. As we can clearly see in the picture, they analyzed the sludge of the pond. The sludge is where everything eventually goes, and this includes dust. It is perfectly normal for the bottom of a pond to have accumulated high quantities of material, in higher concentrations than we would expect to find in water, especially when we don’t specify a time period.

It is important to remember that aluminum is the most common metal in the earths crust and we find it almost everywhere in different concentrations. We even find it in the air we breath since when rocks crumble aluminum is released in the air as dust. The rest of the measurements in this report are not used by the movie creators because they cannot show a correlation to chemtrails. Any analysis I have found on the internet that is supposed to support the chemtrail theory, has problems. One of these, and I’ll end the subject here, is that when we try to analyze something, we must make sure that there is no contamination from any other source. If there is then the results we get cannot be conclusive.

Photographs of tanks

There are many pictures of tanks on plains but this is the most famous.

In this picture we see the inside of a plane and two rows of tanks connected to each other by tubes and wires. On the wall there is a warning sign and under it we can read “HAZMAT DANGER”. These words are an abbreviation of Hazardous Material. The problem is that with very little googling, we can find the original picture where the words HAZMAT do not exist. The photograph has been tampered with in order to create impressions. In reality this is a training plane and the tanks are ballast tanks that contain water. The water is moved around the tanks in order to simulate a sudden change of weight distribution. Similar pictures of other planes can be easily found on-line.

Personal Evidence

It would be logical to assume that since chemtrails exist for many years, some whistleblower would have come forth and given us information. This has actually happened! I have found three examples of people coming forth and telling that they are involved in one way or another and have seen with their own eyes the tanks, the tubes, the chemicals, or other parts. Unfortunately none has given us hard evidence of any of the claims and unavoidably, their evidence is as valid as the evidence offered that Swarzenegger is a robot.

Spraying devices patents

There is no doubt that these kind of patents exist. There’s also no doubt that people, for years, we have been thinking of a way to control the climate of this planet. This is what the spraying devices are about. I also don’t doubt that there have been “high level” talks about this issue. Humans, since the first day on this planet, have been trying to control nature. It would be illogical if we didn’t try to control the weather as well. Of course there are these kind of patents. But they are not evidence of chemtrails.

Monsanto and chemically engineered crops

Another argument in favor of chemtrails is that Monsanto, the huge company that creates genetically modified crops, is trying to create an aluminum resistant crop. This, those who believe in chemtrails claim, is evidence that Monsanto knows about the spraying of aluminum and are trying to make money out of it. We have briefly discussed the issue of aluminum, but this is an opportunity to see a graph that clears up the situation.

What we see here is the percentage of metals contained in the earths crust. It is obvious that, other than silicon which can be found mainly in sand, aluminum is the most common metal. It is therefore logical that Monsanto would be interested in creating an aluminum resistant crop since it could be cultivated in places where the soil is acidic and provide thousands with food.

Finally, out of the arguments in favor of chemtrails what do we have left? We have no hard evidence in favor of chemtrails but we do have a lot of doubts about the conspiracy.

Questions

I’ll close this post with the following observations-questions that I need to clarify:

 • If we assume that for every plane in the air we need a three member crew (pilots), 6 ground personnel and another 4 technicians, we reach a total number of 13 people per plane who, due to their role, should have knowledge about chemtrails. If we also take into consideration that every day we have 50.000 flights worldwide, then we can safely assume that we have at least 650.000 people in the world that know about this issue and, for various reasons, remain quiet. These numbers of course are conservative since I don’t count shifts, supervisors or other people directly in contact with planes like luggage personnel etc. Why isn’t anybody talking? Are they all scared or bribed? Shutting tall of them up would be very hard to achieve since I calculate that for every 20 persons not talking, we need 1 person to intimidate or pay the money. In any case the number of involved persons is becoming too high and the cost of this endeavor skyrockets. The larger a conspiracy is, the less believable it becomes.
 • All the people directly involved in spraying know that when you spray at these altitudes then the material will be carried away by winds and land many kilometers away. This means that there is no safe place to hide. So, we come to the conclusion that the people we mentioned in the previous paragraph, but also those that organize the whole thing for their own benefit, want to die and couldn’t care less if their families died as well. How likely is that this is happening?
 • If you want to spray a population with any kind of chemicals it’s more effective to do it at night from low altitudes and not as it is allegedly done now. Why pick this method that is not effective?
 • The fact that many people believe that chemtrails are real is not proof that they are real. Even if we have scientists who claim this, they still have to produce evidence and they should know better. Otherwise their claims are as valid as anybody else’s.
 • If you want to kill people by spraying them, you spray at lower altitudes so you kill the ones you want and not randomly. But where are the dead bodies? Who did these chemtrails kill? Please don’t tell me that cancer is proof because I’ll ask for evidence and you have none.
 • If you want to decrease the amount of sunshine that penetrates the atmosphere you don’t spray reflective material where the planes are flying because it will rain down on your head. You spray it higher that the troposphere, at the stratosphere. So there’s no argument in favor of geomechanics (the effort to change the climate). Don’t they know that climate change cannot be achieved this way?
 • If you’re really trying to save the planet from destruction then why all the secrecy. Go out and yell at the top of your lungs. People will thank you. Why not say so?
 • If you believe that cloud cover has increased due to the chemtrails and this will decrease the global temperature, why do millions of measurements globally show that temperatures are rising?
 • If the civilian airplanes are carrying a few tons of chemicals and several spraying equipment, what happens in the case of a crash? Why haven’t we found these things in crash sites? Even if the machines were collected in secrecy, the chemicals should saturate the ground, like it happens with kerosene. Where are the chemicals?
 • NATO airplanes are obliged, just like any other plane, to give a flight plan and all other pertinent information. They are also far less than the civillian planes. How would it be possible to spray these huge areas that we are told with just a few planes?

Conclusion

Air-sprayings happen each year in order to destroy crop pests. All the rest are just ice particles in the sky and I am obviously a part of this conspiracy. I don’t fool my self though. I know that nobody who believes this conspiracy will believe me. I just hope I am heard by those that are still “on the verge”.

If anyone really wants to know which plane is flying over their heads at any moment, all they have to do is add the Plane Finder app in their cell phone. With less than 5€ you can see all the civilian air traffic in the world and get importnat information for every flight. So, if you see a suspicious plane leaving a trail, just find which one it is, and call a friend who believes in the same thing and who lives at the plane’s destination and ask him to check out the plane (there is an observation deck in almost all airports). In any case, if you really want to know there is a way and I just showed you.

The thing is that the people who believe this theory are impervious to other opinions or evidence. They don’t change their minds whatever you show them. Whoever disagrees is part of the conspiracy and is lying. The only people who are right are they and they’ll fight to the end for us and them.They believe in something without evidence and they act like martyrs. It reminds me of religion…

Βιβλιογραφία – Reference

Πηγή: http://greeksceptic.com/

Σχετικά άρθρα:

Μας ψεκάζουν με χημικά; 

Δεν μας ψεκάζουν χημικά.. 

Μας ψεκάζουν; Ποιοι και γιατί; Τι ρώτησαν Κουβέλης και Βορίδης στη Βουλή 

Σκεπτικός Κάφρος – Αεροψεκασμοί

About Antikleidi Blog

Antikleidi blog antikleidiblog@gmail.com
This entry was posted in Θεωρίες συνωμοσίας. Bookmark the permalink.

6 Responses to Chemtrails, αλήθεια ή μύθος;- Chemtrails, true or myth?

 1. Ο/Η Θεόδωρος λέει:

  Καταπληκτικό άρθρο. Συγχαρητήρια. Μου επιτρέπεις να το αναπαράγω στο blog μου, βάζοντας βέβαια την προέλευση του άρθρου; http://ellinikahoaxes.blogspot.gr/
  Να συμπληρώσω κάτι που υποστηρίζουν όσοι πιστεύουν στους αεροψεκασμούς.
  Υποστηρίζουν πως οι ψεκασμοί γίνονται με σχέδιο για να καλύψουν μια ολόκληρη περιοχή και γι’ αυτό δημιουργούνται γεωμετρικά σχέδια στον ουρανό. (παράλληλες γραμμές, τετράγωνα, πλέγμα κτλ.) Είναι πολύ λογικό να δημιουργούνται σχέδια, αφού τα αεροπλάνα δεν πετάνε στην τύχη αλλά ακολουθούν συγκεκριμένες πορείες (κάτι σαν δρόμους στον ουρανό.)
  Και πάλι συγχαρητήρια.

 2. Παράθεμα: Μας ψεκάζουν; …και άλλες θεωρίες συνωμοσίας | AntiChainLetter

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s