Ο Ελληνάρας -Το προφίλ του αληθινού Γκρίκουλα

40241-90479Έχει μαγκιά, τσαμπουκά, γαμάει και δέρνει, κατεβάζει χριστοπαναγίες, χαστουκίζει γκόμενες, οργανώνει κερκίδες, ρίχνει ντούρασελ ζεϊμπεκιές και ψάχνει απελπισμένα έναν τρόπο να γίνει πλούσιος χωρίς να χρειαστεί να δουλέψει.

Η φιλοσοφική κριτική σκέψη κατά τα αρχαιοελληνικά πρότυπα τον ώθησαν να εκλέξει στη βουλή έναν άνθρωπο που πιστεύει πως οι Έλληνες είναι εξωγήινοι, ο Οδυσσέας ανακάλυψε την Αμερική, οι Μάγιας είναι απόγονοι των Ελλήνων και πως η Χώρα των Φαιάκων βρισκόταν στην Αλαμπάμα.

Περηφανεύεται πως ζει στην πιο όμορφη χώρα του κόσμου και κάνει τα αδύνατα δυνατά για να την ασχημύνει.

Εξοργίζεται με τα ρουσφέτια, τα βύσματα και τις παράνομες προσλήψεις, ειδικά όταν δεν συμβαίνουν σε αυτόν και στο οικογενειακό του περιβάλλον.

Βρίζει τα κινηματογραφικά κυκλώματα που δεν έδωσαν το βραβείο Όσκαρ σε ένα αριστούργημα όπως ο «Κυνόδοντας», και ας μην έχει δει την ταινία…

Όντας κληρονόμος του αρχαίου ελληνικού πνεύματος, θεωρεί πως η ανθρωπότητα του οφείλει σε προσωπικό επίπεδο την ύπαρξή της.

Όλοι γύρω του είναι τουρκόσποροι, Αλβανοί και Σλάβοι, ενώ αυτός προέρχεται απ’ τα κάτ’ρα του Μιγάλου Αλιξάνδρου (χτύπα «Ρόβας Αθανάσιος» στο YouTube και θα καταλάβεις)

Υποτιμάει και χλευάζει τον πλούτο, την ανάπτυξη, τον πολιτισμό, την τεχνολογική εξέλιξη, την εργατικότητα των ξένων λαών από τη στιγμή που δεν ξέρουν να διασκεδάζουν.

Ανεξάρτητα εάν η χώρα παρουσιάζεται ως παράδειγμα προς αποφυγή στους απανταχού λαούς της Γης, ο Ελληνάρας επιμένει πως συντελείται ένα συνωμοτικό σχέδιο σταδιακής εξαφάνισης του ελληνικού πολιτισμού.

Αν δεν ξέρεις κάτι, ρώτα τον! Γνωρίζει από αστροφυσική, νανοτεχνολογία, γενετική μηχανική, θεωρίες συνωμοσίας και προπάντων από ελληνική ιστορία.

Νιώθει εθνικά υπερήφανος όταν ακούει τη λέξη «μαλάκας» σε χολιγουντιανή ταινία, αλλά και όταν επισκέπτονται τα νησιά μας ξένοι σελέμπριτις (για να σνιφάρουν κόκες στα κότερα των εφοπλιστών).

Κατηγορεί διαρκώς την κυβέρνηση για αδιαφορία και την επόμενη στιγμή δωροδοκεί την πολεοδομία, χτίζει αυθαίρετα, κλέβει την εφορία, μολύνει το περιβάλλον, δε σέβεται τις ουρές, περνάει με κόκκινο και γράφει τους πάντες στα παπάρια του.

Φημολογείται πως πραγματοποιεί ταξίδια στο χωροχρόνο, αφού γνωρίζει προσωπικά τον Μέγα Αλέξανδρο και μπορεί να μας διαβεβαιώσει πως ήταν ντούρο αρσενικό.

Αν δεν φωνάξει 3-4 φορές «Η Μακεδονία είναι ελληνική», δεν θα του πάει καλά η μέρα.

Ανεμίζει σημαίες σε ομιλίες πολιτικών και, όταν αποκαλυφθούν σκάνδαλα με μίζες εκατομμυρίων ευρώ που τους εμπλέκουν, απαιτεί την απομάκρυνση των μεταναστών από τη χώρα.

Αναπαράγει το μύθο πως η ελληνική γλώσσα περιλαμβάνει 6 εκατομμύρια λέξεις, ανεξάρτητα αν μετά βίας γνωρίζει τις 100.

Πηγή: http://www.athensvoice.gr/

About Antikleidi Blog

Antikleidi blog antikleidiblog@gmail.com
This entry was posted in Αστεία - χιούμορ, Γενικά. Bookmark the permalink.

3 Responses to Ο Ελληνάρας -Το προφίλ του αληθινού Γκρίκουλα

 1. Ο/Η PAVLOS λέει:

  Ξεχάσατε το σπουδαιότερο: είναι ορτοντόξ ρωμιός.Έλληνας…χλωμό το βλέπω…

 2. Ο/Η Konstas λέει:

  Πολύ αντιπροσωπευτικό άρθρο για τον σύγχρονο «Ελληνάρα»… δυστυχώς
  Όμως επειδή σε κάθε δράση υπάρχει και αντίδραση, ας πούμε και για τον σύγχρονο «ανθελληνάρα»

  Έχει μαγκιά, τσαμπουκά, γαμάει και δέρνει, δεν καταδέχεται να κατεβάσει χριστοπαναγιές (αφού δεν πιστεύει τι να βρίζει, το ανύπαρκτο;), δέρνει όποιον είναι περήφανος που είναι έλληνας (ως εθνικιστή/φασίστα -για κάποιον λόγο οι έννοιες αυτές έχουν ταυτιστεί παρότι η δεύτερη περιλαμβάνει την πρώτη, ενώ δεν συμβαίνει το αντίθετο) , οργανώνει κερκίδες, μπουκώνεται στους μπάφους και ψάχνει απελπισμένα έναν τρόπο να επιζεί χωρίς να χρειαστεί να δουλέψει.

  Η φιλοσοφική κριτική σκέψη κατά τα αναρχικά πρότυπα τον ώθησαν να απορρίπτει ως ανούσια ή ακόμα και βλαπτική οποιαδήποτε μορφή κοινοβουλευτικής δράσης, οδηγώντας στην αποχή από την εκλογή εκπροσώπων, την οποία ανέθεσε αποκλειστικά στα χέρια των «μικροαστών» ώστε στη συνέχεια να μπορεί να νίπτει τας χείρας του για το κατάντημα της κοινωνίας.

  Ντρέπεται που ζει στην πιο όμορφη χώρα του κόσμου και κάνει τα αδύνατα δυνατά για να την ασχημύνει, έτσι ώστε να προκύψει ισότητα στην ομορφιά/ασχήμια της χώρας που ζει με τις υπόλοιπες χώρες (αφού δεν μπορεί να ομορφύνει τις άλλες, ασχημαίνει την δική του), με καταστροφές μνημείων, αφισορρύπανση, συνθηματολογία με σπρευ σε τοίχους κλπ.

  Εξοργίζεται ιδαίτερα με τα ρουσφέτια, τα βύσματα και τις παράνομες προσλήψεις, εκτός εάν έχει ξεμείνει από χρήματα και κανένας μπάρμπας μπορεί να τον βολέψει σε καμιά αργόμισθη θεσούλα, η οποία δεν απαιτεί εργασία ή ακόμα καλύτερα παρουσία στον χώρο εργασίας.

  Βρίζει τα κινηματογραφικά κυκλώματα που προωθούν τις καθεστωτικές hollywoodιανές παραγωγές ενώ θάβουν ταινιάρες όπως το «walker» (1987) επειδή στην Αμερική τελικά δεν υπάρχει πραγματική ελευθερία λόγου.

  Όντας κληρονόμος του αναρχικού πνεύματος, θεωρεί πως είναι ο μοναδικός φορέας της απόλυτης αλήθειας, καθιστώντας αδύνατο να συμφωνήσει έστω και στα στοιχειώδη ακόμα και με άτομα που είναι ομοϊδεάτες του. Πάντα θα υπάρχει ένα σημείο διαφωνίας/διάσπασης στις απόψεις τους.

  Όλοι γύρω του είναι «ελληνάρες», ενώ ο ίδιος αποκηρύσσει μετά βδελυγμίας οτιδήποτε έχει να κάνει με την λέξη «Ελλάδα»

  Υποτιμάει και χλευάζει τον πλούτο, την ανάπτυξη, τον πολιτισμό, την τεχνολογική εξέλιξη, την εργατικότητα των λαών αφού όλα είναι τα συστατικά της μικροαστικής κοινωνίας, την οποία απεχθάνεται.

  Ανεξάρτητα εάν η χώρα εμφανίζεται ως προφανής στόχος εκμετάλευσης των απανταχού κερδοσκόπων (όπως θα γινόταν με οποιαδήποτε χώρα στη θέση της), αυτός θεωρεί ότι όλα αυτά είναι θεωρίες συνομωσίας. Όταν όμως άλλες χώρες, όπως λ.χ. οι αφρικανικές γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης τότε διαρρηγνύει τα ιμάτιά του για την αδικία που συντελείται.

  Αν δεν ξέρεις κάτι, ρώτα τον! Μπορεί να μην γνωρίζει από αστροφυσική, νανοτεχνολογία, γενετική μηχανική, θεωρίες συνωμοσίας και προπάντων από ελληνική ιστορία, αλλά μπορεί να σου αραδιάσει όλους τους θεωρητικούς της αναρχίας, τις απόψεις τους και φυσικά να σου αποκαλύψει εν τέλει τις δικές του θεωρητικές απόψεις, που με κάποιον τρόπο θα σχετίζονται με την ερώτησή σου, σε όποιο θέμα και αν αφορούσε αυτή.

  Νιώθει ζήλια όταν ακούει την λέξη «μαλάκας» σε χολιγουντιανή ταινία, αλλά και όταν επισκέπτονται τα νησιά μας ξένοι σελέμπριτις (για να σνιφάρουν κόκες στα κότερα των εφοπλιστών). Θα ήθελε να είναι ο ίδιος αυτός που βρίζει ως μαλάκες τους αμερικάνους και να είναι ο ίδιος που θα σνίφαρε κόκα (όχι απαραιτήτως πάντως σε κότερο).

  Κατηγορεί διαρκώς την κυβέρνηση….. γενικώς… οποιαδήποτε κυβέρνηση… για τα πάντα…. επειδή είναι απλά κυβέρνηση…. α και τους «μπάτσους»… γενικώς…. όλους ανεξαιρέτως…. για τα πάντα… επειδή αυτή είναι η δουλειά τους. Αν τύχει και πέσει ο ίδιος θύμα εγκληματικής ενέργειας, πάλι τους κατηγορεί γιατί δεν κάνουν την δουλειά τους.

  Φημολογείται πως πραγματοποιεί ταξίδια στο χωροχρόνο, αφού γνωρίζει προσωπικά τον Μέγα Αλέξανδρο και μπορεί να μας διαβεβαιώσει πως ήταν gay (ξέρει και τον Ηφαιστίωνα και τι χρώμα βρακί φορούσε).

  Αν δεν φωνάξει 3-4 φορές «Η Μακεδονία ΔΕΝ είναι ελληνική», δεν θα του πάει καλά η μέρα.

  Ανεμίζει σημαίες σε πορείες και, όταν συνειδητοποιεί ότι η χώρα βουλιάζει και δεν μπορεί να συντηρήσει ούτε τους κατοίκους της, απαιτεί την συρροή και άλλων μεταναστών στη χώρα.

  Προσπαθεί να κάνει σε όλους γνωστό ότι τελικά η η ελληνική γλώσσα δεν περιλαμβάνει 6 εκατομμύρια λέξεις αλλά 100, όσες δηλαδή γνωρίζει ο ίδιος.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s