Β.Πούτιν : «Η Ρωσία δεν χρειάζεται μειονότητες»!

Putin

Περσινή η μούφα,  αλλά την αναπαράγουν ακόμη και σήμερα, τα πολλά ακραία εθνικιστικά site,  που ξεφυτρώνουν συνεχώς & κατασκευάζουν ψεύτικες ειδήσεις για να προσελκύσουν αφελείς .

Υποστηρίζουν λοιπόν ότι ο Πούτιν είπε κάτι ανεκδιήγητο και μάλιστα σε δημόσια ομιλία. Πόσο κουτός όμως είναι κάποιος που πιστεύει ότι μπορεί να έκανε μια τέτοια ακραία δήλωση και δεν «άνοιξε μύτη»? χωρίς να προκάλεσει διεθνή κατακραυγή & αντιδράσεις? χωρίς να διαμαρτυρηθούν οι μειονότητες τις οποίες δήθεν αναφέρει?

Ακόμη και να πίστευε κάτι τέτοιο ποια μπορεί να ήταν η πιθανότητα να το εκφράσει δημόσια?

Διαβάστε το Hoax:

*********************

Η ομιλία του Ρώσου Προέδρου στην Δούμα (το ρωσικό Κοινοβούλιο)  για τις εντάσεις με τις μειονότητες στην Ρωσία προκάλεσε αίσθηση παγκοσμίως.

(Συγκεκριμένα είπε):

“Στην Ρωσία ζουν Ρώσοι. Οποιαδήποτε μειονότητα από οπουδήποτε ,αν θέλει να ζει στην Ρωσία, να εργάζεται και να τρώει στην Ρωσία, θα πρέπει να μιλάει ρωσικά και θα πρέπει να σέβεται τους ρωσικούς νόμους. Αν επιθυμούν το νόμο της Σαρίας, τους συμβουλεύουμε να πάνε σε εκείνα τα μέρη που είναι νόμος του κράτους τους (εννοεί τη Σαρία).

Η Ρωσία δεν χρειάζεται μειονότητες. Oι μειονότητες χρειάζονται την Ρωσία και δεν θα τους χορηγήσουμε ειδικά προνόμια ή να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τους

νόμους μας έτσι ώστε να ταιριάζουν στις επιθυμίες τους ανεξάρτητα πόσο δυνατά θα φωνάζουν περί διακρίσεων. Εμείς μαθαίνουμε καλύτερα από τις αυτοκτονίες στην Αμερική, την Αγγλία, την Ολλανδία και την Γαλλία, αν πρόκειται να επιζήσουμε ως ένα έθνος.

Τα Ρωσικά έθιμα και παραδόσεις δεν είναι συμβατά με την έλλειψη της κουλτούρας ή του πρωτόγονου τρόπου ζωής των περισσοτέρων μειονοτήτων.

Όταν αυτό το αξιότιμο Νομοθετικό Σώμα σκεφτεί να δημιουργήσει νέους νόμους (να νομοθετήσει), θα πρέπει να έχει υπόψη του το εθνικό συμφέρον πρώτα παρατηρώντας (σημειώνοντας) ότι οι μειονότητες δεν είναι Ρώσοι.

Οι πολιτικοί στη Δούμα (Κοινοβούλιο) επευφήμησαν όρθιοι τον Πούτιν για πέντε λεπτά

**************

Οπως φαντάζεστε δεν υπάρχει κανένα αξιόπιστο στοιχείο που ν αποδεικνύει ότι ο Πούτιν έβγαλε έναν τέτοιο κατάπτυστο λόγο.

Ο καθένας μπορεί να επισκεφτεί την ιστοσελίδα της προεδρίας και να διαβάσει όλους τους λόγους και τις εκδηλώσεις (http://eng.kremlin.ru/transcripts) . Δεν θα βρείτε τίποτα τέτοιο στις 4 Φεβρουαρίου 2013 ή οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία,  μέσα στον Φεβρουάριο (που λέγετε ότι το είπε) ή οποτεδήποτε.

Αναζητήσεις στο δικτυακό τόπο – και τις σελίδες αρχείων του Κρεμλίνου – επίσης δεν αποκαλύπτουν να υπήρξε τέτοιος λόγος. Το ίδιο κι αν ψάξετε στις ειδήσεις .

Στην πραγματικότητα, το μήνυμα αποτελεί μια καινούρια «version» (παραλλαγή) ενός προγενέστερου μηνύματος, που ισχυριζόταν ότι η Αυστραλιανή Πρωθυπουργός έκανε μια παρόμοια ομιλία, λέγοντας στους μετανάστες ότι θα έπρεπε είτε να προσαρμοστούν στους αυστραλιανούς τρόπους ή να φύγουν από τη χώρα.

Φυσικά κι αυτή η ιστορία είχε μεταφραστεί και κυκλοφορήσει και στα ελληνικά τότε, (από τα ίδια εθνικιστικά site) με τίτλο «Που βρίσκεται ένας τέτοιος Ηγέτης και για την Ελλάδα;» και το είχαμε απομυθοποιήσει επίσης. Και πάει ακόμη πιο πίσω (στο 2005) – μπορείτε να βρείτε το ιστορικό εδώ

Κι ενώ φαίνεται μάλλον απίθανο ένας ηγέτης σαν τον Πούτιν να έβγαζε μια ομιλία σχετικά με τις μειονοτικές ομάδες με έναν τέτοιο φλεγμονώδη και υποτιμητικό τρόπο , το hoax-slayer μας υπενθυμίζει ότι είχε πραγματικά κάνει κάποια σχόλια που να θυμίζουν κάπως, αν και σε πολύ πιο λογικό τόνο, τα συναισθήματα που εκφράζονται στην παραπάνω ομιλία. Σε μια συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης τον Ιανουάριο του 2012, ο Πούτιν επεσήμανε σε ομιλία του :

Πρέπει να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για τους μετανάστες να ενταχθούν κανονικά στην κοινωνία μας, να μάθουν ρωσικά και, φυσικά, να σέβονται τον πολιτισμό και τις παραδόσεις μας και να συμμορφωθούν με το ρωσικό δίκαιο. 

by antichainletter https://antichainletter.wordpress.com/

About Antikleidi Blog

Antikleidi blog antikleidiblog@gmail.com
This entry was posted in Δίκτυο/internet. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s