«Τους κομάντος των Ιμίων τους σκότωσαν Έλληνες πράκτορες»

Ο Έλληνας δημοσιογράφος Κώστας Χαρδαβέλλας ανέφερε ότι κατά την κρίση των Ιμίων του 1996, όπου η Τουρκία και η Ελλάδα ήρθαν στο χείλος του πολέμου, οι 12 Τούρκοι καταδρομείς που ύψωσαν την τουρκική σημαία στα Ίμια, όλοι σκοτώθηκαν από Έλληνες πράκτορες, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα και συνεχίζει:


Τα ‘φουσκωμένα’ αυτά γεγονότα και οι θεωρίες συνωμοσίας δημοσιεύονται στην εφημερίδα Τα Νέα, και στις τηλεοράσεις Mega και ΝΕΤ, αναφερόμενα στον Κώστα Χαρδαβέλλα που ‘άνοιξε το αρχείο Ίμια’ μετά από ‘16χρονη έρευνά του’.
Ο Χαρδαβέλλας υποστηρίζει πράγματα εκπληκτικά που λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από τον ελληνικό Τύπο αλλά και από ιστοσελίδες ότι οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες εκτέλεσαν τους 12 Τούρκους κομάντος σε μια επιχείρηση που κράτησε ‘αρκετά χρόνια’.

Ατύχημα ή δολιοφθορά;

Σύμφωνα με τους ελληνικούς ισχυρισμούς οι καταδρομείς έδρασαν στα Ίμια, από τη ναυτική βάση του Aksaz, της Σμύρνης. Η δράση τους έκανε τότε τον Έλληνα αρχηγό του Γενικό Επιτελείου να παραιτηθεί αφού έγινε στόχος των Ελλήνων παραγόντων.

17 ημέρες μετά την επέμβαση της 16ης Φεβρουαρίου 1996 στα Ίμια, κατά τη διάρκεια μιας στρατιωτικής άσκησης 9 από τους 12 καταδρομείς που ύψωσαν την τουρκική σημαία στα Ίμια σκοτώθηκαν κατά την πτώση ενός ελικοπτέρου ‘70A Black Hawk’ στο οποίο επέβαιναν.

Ο ελληνικός Τύπος εκείνη την εποχή είχε γράψει ότι έγινε δήθεν σαμποτάζ από Έλληνες πράκτορες στο ελικόπτερο που τους μετέφερε. Αρχηγός της ομάδας των καταδρομέων στα Ίμια ήταν ο Ζεκί Σεν.Μετά το περιστατικό με το ελικόπτερο, άλλα δύο μέλη της αποστολής των Ιμίων σκοτώθηκαν, με διαφορά δύο ημερών μεταξύ τους, σε τροχαίο ατύχημα. Οι τοπικές εφημερίδες το απέδωσαν σε κακή σύμπτωση.
Σύμφωνα, όμως, με τον Έλληνα δημοσιογράφο μετά τη δολοφονία των 10 καταδρομέων είχε έρθει η σειρά του Ζεκί Σεν.

«Ο κύκλος έκλεισε»

Συνειδητοποιώντας, το τούρκικο υπουργείο Άμυνας, τον κίνδυνο που διέτρεχε ο Ζεκί Σεν, τον έστειλε μέσω αποστολής του ΟΗΕ στη Γεωργία. Εκεί ο Σεν γνωρίστηκε με μια γυναίκα ονόματι Λεϊλά και άρχισαν να συζούν και όταν επέστρεψε το Μάιο του 2003 την έφερε μαζί του στην Τουρκία.

Γυρνώντας μια νύχτα από γιορτή που διοργάνωσε για τα γενέθλια της φίλης του στο ξενοδοχείο Ciragan, μαχαιρώθηκε στη καρδιά στην πλατεία Ταξίμ από τρία άτομα.

Ο Έλληνας δημοσιογράφος αναφέρει ότι κατά τη δολοφονία αυτή ο Έλληνας πράκτορας που τον μαχαίρωσε πήγε σε μια καφετέρια στην πλατεία Ταξίμ και γυρίζοντας σε έναν σερβιτόρο είπε ότι « το έργο ολοκληρώθηκε, ο κύκλος έκλεισε», όπως ισχυρίζεται- γράφει το τούρκικο δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται ανάλογο κείμενο της εφημερίδας ‘Βατάν’.
Βαλκανικό Περισκόπιο – Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Τίτλοι σχετικών άρθρων:

Γιατί σκοτώθηκαν όλοι οι Τούρκοι που ανέβηκαν στα Ίμια

Πώς έκλεισαν το στόμα των Τούρκων κομάντος

========================================================

Η χτεσινή διάψευση :

Ζωντανοί οι Τούρκοι κομμάντος των Ιμίων για τους οποίους υπήρχε η πληροφορία πως είχαν σκοτωθεί σε ατύχημα

 

Δώδεκα Τούρκοι κομάντος, που είχαν αποβιβασθεί, στην μικρή Ίμια, κατά τη διάρκεια της ελληνοτουρκικής κρίσης του 1996 και οι …οποίοι αργότερα υποτίθεται πως είχαν δολοφονηθεί από Έλληνες πράκτορες, είναι ζωντανοί, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Βατάν». Μέχρι πρότινος αρκετά ελληνικά ΜΜΕ και κυρίως ιστοσελίδες αμυντικού περιεχομένου, ανέφεραν ότι οι 12 Τούρκοι κομάντος που είχαν εμπλακεί στην κρίση των Ιμίων το 1996, δολοφονήθηκαν. (Για την ακρίβεια, ότι σκοτώθηκαν όταν το ελικόπτερο που τους μετέφερε, έπεσε, από άγνωστη αιτία)Ωστόσο, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα, της ηλεκτρονικής έκδοση της «Χουριέτ» , η οποία αναπαράγει αντίστοιχο της «Βατάν» οι τούρκοι κομάντος είναι ζωντανοί –οι δύο εκ των οποίων μάλιστα, είναι στη φυλακή για τη συμμετοχή τους στην υπόθεση «Βαριοπούλα». Ένας υψηλόβαθμος αξιωματικός από τους υπόλοιπους δέκα, συνταξιοδοτήθηκε, ενώ οι άλλοι παραμένουν εν ενεργεία.

InfoGnomon

=======================

Οι Τούρκοι εναντίον …Χαρδαβέλα

Απάντηση σε δημοσίευμα του δημοσιογράφου Κώστα Χαρδαβέλα για περί δολοφονίας από Έλληνες πράκτορες των Τούρκων κομάντος που είχαν πάρει μέρος στην κατάληψη στα Ίμια δίνει με ρεπορτάζ της η τουρκική εφημερίδα Vatan με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της και με τον τίτλο «Παραμύθι Ιμίων».

Στο ρεπορταζ του ο κ. Ισμαήλ Σαχίν, αναφέρει ότι τον ισχυρισμό πως δολοφονήθηκαν από Έλληνες πράκτορες οι 12 Τούρκοι κομάντος που είχαν αποβιβαστεί στα Ίμια κατά την κρίση των Ιμίων, το 1996, που είχε φέρει τις δύο χώρες στα πρόθυρα πολέμου, ο ελληνικός Τύπος την παρουσίασε με τον τίτλο «Πως σιωπήσαμε τους Τούρκους κομάντος». Ο συντάκτης τονίζει ότι οι καταδρομείς εκείνοι ζουν ακόμα όλοι και μάλιστα οι διοικητές των δυνάμεων των Ιμίων βρίσκονται στις φυλακές στο πλαίσιο των υποθέσεων βαριοπούλα και Εργκενεκόν.

Το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας αναφέρει ακόμα ότι ο Χαρδαβέλας ισχυρίστηκε ότι οι εννέα από εκείνους τους κομάντος σκοτώθηκαν σε ατύχημα ελικοπτέρου και ότι το ελικόπτερο black Hawk είχε καταρριφθεί από Έλληνες πράκτορες. Στη συνέχεια αναφέρεται σε σειρά δημοσιευμάτων του Κ. Χαρδαβέλα, για τον οποίο γράφει ότι έχει εργαστεί στην εφημερίδα «Τα Νέα» και στα τηλεοπτικά δίκτυα MEGA και ΝΕΤ, και ότι άνοιξε τον φάκελο των Ιμίων μετά από έρευνα, όπως είπε, 16 ετών στην Τουρκία και την Ελλάδα.

Οι ισχυρισμοί του Κ.Χαρδαβέλα, που προκαλούν φρίκη, γράφει, δεν ελήφθησαν στα σοβαρά ούτε από τον ελληνικό Τύπο, αλλά ορισμένες ιστοσελίδες μεγαλοποίησαν το θέμα, τονίζοντας ότι η ΕΥΠ σκότωσε τους 12 Τούρκους κομάντος μετά από μία επιχείρηση που κράτησε χρόνια.

Στη συνέχεια γίνεται αναφορά και παρουσιάζονται αποσπάσματα από όσα έχει γράψει ο κ. Χαρδαβέλας γύρω από το θέμα.

Πέρα από το θέμα με το ελικόπτερο, γράφει, δύο άλλα μέλη της ομάδας καταδρομών, φέρεται σύμφωνα με τον Χαρδαβέλα, να έχασαν τη ζωή τους σε διάφορα τροχαία ατυχήματα. Ο Διοικητής της ομάδας των Ιμίων, Ζέκι Σεν , εστάλη από το τουρκικό υπουργείο Αμυνας στη Γεωργία σε αποστολή του ΟΗΕ και όταν επέστρεψε, τον Μάιο του 2003, μαζί με τη Γεωργιανή φίλη του, δέχθηκε επίθεση από τρία άτομα , στην Πλατεία Ταξίμ, και δολοφονήθηκε. Ο Έλληνας δημοσιογράφος, συνεχίζει το δημοσίευμα, είπε ότι Έλληνας πράκτορας που καθότανε σε καφετερία στο Ταξίμ είχε πει αμέσως στον σερβιτόρο «Η δουλεία αυτή τελείωσε τώρα. Έκλεισε ο κύκλος».

Στο πλαίσιο του ιδίου δημοσιεύματος η κ. Νταμλά Γκιουλέρ με τίτλο «Οι ήρωες ζουν, αλλά είναι στη φυλακή» γράφει ότι αντίθετα με τις αναφορες του ελληνικού Τύπου, οι 12 καταδρομείς που έλαβαν μέρος τότε στα Ίμια, ζουν ακόμα. Οι διοικητές της ομάδας, Ερτζάν Κιρετστεπε και Αλί Τουρκσέν, βρίσκονται προφυλακισμένοι στο πλαίσιο των δικών Ποιραζκιόι και Βαριοπούλα. Οι δε υπαξιωματικοί ασκούν κανονικά τα καθήκοντά τους σε διαφορετικές περιοχές. Η εφημερίδα γράφει ότι διαψεύδει έναν προς έναν όλους τους ισχυρισμούς του ελληνικού Τύπου.  

http://www.onalert.gr

Η πηγή εδώ : http://www.hurriyetdailynews.com/turkish-commandos-allegedly-killed-by-greek-spies-revealed-to-be-alive.aspx?pageID=238&nID=25768&NewsCatID=359

About Antikleidi Blog

Antikleidi blog antikleidiblog@gmail.com
This entry was posted in Θεωρίες συνωμοσίας. Bookmark the permalink.

1 Response to «Τους κομάντος των Ιμίων τους σκότωσαν Έλληνες πράκτορες»

  1. Ο/Η Sparrow λέει:

    Ο Χαρδαβέλλας είναι η προσωποποίηση του αυριανισμού της εποχής μας. Τόσες πολλές πατάτες που μας πλασάρει συνέχεια δεν εξηγούνται με τη δικαιολογία της γκάφας. Είναι πολλά τα λεφτά φαίνεται , είναι φαταούλας, έχει και την πετριά της δημοσιότητας…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s