Κίσιγκερ (2).Ο Κίσινγκερ κι εγώ

Το δεύτερο άρθρο για την πλαστή δήλωση από τον Γιάννη Μαρίνο στην εφημερίδα το Βήμα

«O Κίσινγκερ ζει, αυτός μας οδηγεί».

Το διάσημο σλόγκαν το οποίο κυριαρχεί στις κηδείες θαυμαζόμενων προσωπικοτήτων στη σχιζοφρενική κοινωνία μας κυριαρχεί και πάλι αυτές τις ημέρες επ΄ ευκαιρία της νέας πολιτικής κίνησης «Σπίθα» που εξήγγειλε ο μεγάλος μας συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης. Αναφέρομαι σε αποδιδόμενη στον διάσημο αμερικανό διπλωμάτη ρήση, που υποτίθεται ότι έχει ως εξής:

« Ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι΄ αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ δηλαδή να πλήξουμε τη γλώσσα,τη θρησκεία,τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί,να επικρατήσει, για να μη μας ενοχλεί στα Βαλκάνια,να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, κτλ. ».

Μολονότι ο κ. Κίσινγκερ δεν διακρίνεται για φιλικά αισθήματα προς την Ελλάδα και βαρύνεται για εχθρική πολιτική κατά της χώρας μας και της Κύπρου, δεν έχει προβεί ποτέ στην προαναφερθείσα δήλωση. Και αυτό μπορώ να το βεβαιώσω κατηγορηματικά, καθώς εγώ ο ίδιος που της έδωσα ευρεία δημοσιότητα με την υπογραφή «Κριτόβουλος» στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο» διαπίστωσα τελικά ότι επρόκειτο για κατασκευασμένο από αγνώστους κείμενο για να ενοχοποιήσει τον αντιπαθή αμερικανό διπλωμάτη.

Το δημοσίευμά μου εκείνο χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον από διακεκριμένους αρθρογράφους, όπως ο καθηγητής Χρήστος Γιανναράς, ο αείμνηστος Μάριος Πλωρίτης και ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρ. Σαρτζετάκης με τον πιο ακραίο αρνητικό σχολιασμό. Αποτέλεσμα η αστραπιαία ένταξή του στο αντιαμερικανικό οπλοστάσιό μας ως και σήμερα.

Καθώς υπήρξαν αμφισβητήσεις της γνησιότητας του κειμένου, επιδόθηκα σε εμπεριστατωμένη διερεύνηση του θέματος και στις επαρχιακές εφημερίδες «Δικαίωμα» και «Χρόνος» που το είχαν πρωτοδημοσιεύσει και στην αγγλόγλωσση τουρκική εφημερίδα «Τurkish Daily Νews», από την οποία υποτίθεται ότι το αναδημοσίευσαν. Σε επιτόπια έρευνά μου στην Κωνσταντινούπολη με τη βοήθεια του εκεί συναδέλφου Αλκη Κούρκουλα, προέκυψε ότι στο φύλλο της 17.2.1997, όπου υποτίθεται ότι δημοσιεύθηκε η επίμαχη δήλωση, τίποτε σχετικό δεν υπήρχε. Κατόπιν αυτού έστειλα επιστολή στον κ. Κίσινγκερ ζητώντας του να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τα αποδιδόμενα σε αυτόν ανθελληνικά σχόλια, που περιέχονταν σε ομιλία του σε εκδήλωση βράβευσής του. Μου απάντησε ως εξής: « Αγαπητέ κύριε Μαρίνο. Ευχαριστώ για την επιστολή σας. Οσον αφορά το απόσπασμα που δημοσιεύσατε,ούτε τελετή βράβευσής μου υπήρξε, ούτε ομιλία μου και το προβαλλόμενο απόσπασμα είναι εξ ολοκλήρου αναληθές. Η όλη ιστορία είναι καθαρό εφεύρημα και αναμένω ότι θα προβείτε σε διόρθωση. Καθώς είσθε ο πρώτος που με πληροφορεί από πού προήλθε το δημοσιευθέν απόσπασμα, μόλις σήμερα είχα την ευκαιρία να προβώ σε διόρθωση προς την “Τurkish Daily Νews” και αυτό έπραξα. Ειλικρινά δικός σας. Χένρι Κίσινγκερ».

Το ίδιο έπραξα αμέσως κι εγώ με εκτενές κείμενο στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο» στις 13.11.1997, με επιστολή μου στην «Καθημερινή» και με τηλεφωνήματα προς κάθε κατεύθυνση, καθώς η δήθεν δήλωση Κίσινγκερ είχε προκαλέσει και δημόσιες αντιπαραθέσεις, οξύτατες και υβριστικές μεταξύ κορυφαίων προσωπικοτήτων του τόπου. Δυστυχώς αγνοήθηκα. Το διαψευσθέν ως κείμενο Κίσινγκερ είχε εμπλουτίσει πια το οπλοστάσιο των αρεσκομένων σε συνωμοσιολογία νεοελλήνων κατά της υπερδύναμης και των ανθελληνικών σχεδίων της (όχι πάντοτε αβάσιμων πάντως), άρεσε ως όπλο της αντιαμερικανικής φιλολογίας και υπήρξε γενική άρνηση να το εγκαταλείψουν.

Μάλιστα κι εγώ, που καλοπίστως δημοσίευσα την ανύπαρκτη ομιλία Κίσινγκερ, αντιμετωπίστηκα εχθρικά στην προσπάθειά μου να αποκαταστήσω την αλήθεια. Η συκοφαντία αυτή άρεσε και επαναλαμβανόμενη έγινε εθνικό κεκτημένο. Πολύ περισσότερο που δικαίωσε και τον πάντοτε λατρευόμενο στην Ελλάδα Λένιν, ο οποίος φέρεται ειπών πρώτος ότι «αν θέλεις να αλώσεις έναν λαό, κατάστρεψε τη γλώσσα του».

Πηγή : Γιάννης Μαρίνος, Το ΒΗΜΑ

antichainletter  https://antichainletter.wordpress.com

Σχετικά άρθρα:

Κίσιγκερ (1). Κωμωδία του ποδαριού 

Κίσιγκερ (3).Η περιβόητη δήλωση Κίσινγκερ για τον ελληνικό λαό και ο Λάκης 

ΣΟΚ! Ο Κίσινγκερ προβλέπει πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ Ρωσίας και Κίνας!

About Antikleidi Blog

Antikleidi blog antikleidiblog@gmail.com
This entry was posted in Αστικοί μύθοι. Bookmark the permalink.

2 Responses to Κίσιγκερ (2).Ο Κίσινγκερ κι εγώ

  1. Το ότι κάποιοι περιγράφουν ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα διαφορετικά δεν αναιρεί τις τσακισμένες λαμαρίνες. Και ταιριάζει στην πολιτεία του ανδρός Κίσινγκερ το να το λέει ανοιχτά. Και είπαμε : δεν πρέπει να τα έχουμε με τους εβραίους για αυτή την δήλωση. Με τον συγκεκριμένο ναί. Εξ άλλου ο συγκεκριμένος είναι φιλαράκι με αυτούς που τα έκαναν πλακάκια με τον χίτλερ για να εξοντώσει ομόθρησκούς και ομοεθνείς τους. Και κανείς δεν ισχυρίζεται ότι είναι ο πρώτος που το είπε. Η καλύτερη ενίσχυση της αναπαραγωγής είναι οι ίδιες οι αναφορές των ελλήνων αρθρογράφων στο ότι τα έχουν πεί και άλλοι παρόμοιοι. Αυτό δεν είναι οορισμός της ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ? Είναι πολύ χαρούμενοι τώρα οι Ελληνες θιασώτες των διαφόρων θεωριών συνομωσίας.
    Προσέξατε και την επισήμανση ότι “παρόμοια συνομωσία” κυκλοφορεί ευρέως ότι έχει γίνει και γίνεται ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ. Μάλλον δεν είσαστε ενήμερος για κάποια βιολογικά δεδομένα αλλά και την “κοινή” πορεία Ελληνισμού και Εβραισμού (κύρια μέσω του Ιησού και του Σωκράτη αλλά και άλλων, όπως π.χ. των Φιλισταίων – Παλαιστινίων). Δέστε και την δική μου μεγάλη ανάρτηση (Παπαζάχος κλπ) που προήλθε από έναν χάρτη εξάπλωσης του Ελληνισμού που είχε πρωτοαναρτήσει ο George Ghinis, και τα λέμε . Ποτέ δεν είναι αργά για αναθεωρήσεις κάθε είδους http://makrygiorgos.blogspot.gr/2013/01/blog-post_12.html

  2. Και για το κερασάκι : Απορρίπτω την ασιθητική (και όχι μόνο) και του Λαζόπουλου και της Κανέλλη. αλλά και τα “πατριωτικά σχόλια” κατά Ρεπούση κλπ. Δύσκολα σας βάζω έτσι;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s