Δεν μας ψεκάζουν χημικά..

Εξήγηση με βάση την επιστήμη της Φυσικής δίνει η Πολεμική Αεροπορία στους εκατοντάδες πολίτες που με μέιλ και τηλεφωνήματα «βομβαρδίζουν» το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας και εκφράζουν την ανησυχία και την απορία τους για τίς …άσπρες γραμμές που βγάζουν πίσω τους τα πολιτικά αεροσκλάφη σε αρκετές περιπτώσεις. Θύματα της …διαδικτυακής «συνωμοσιολογίας», πολλοί πιστεύουν ότι πρόκειται για …ψεκασμό των κατοίκων ολόκληρης της γης με χημικά.

Μετα από τα πολλά τηλεφωνήματα και μειλ που δέχθηκε σήμερα το γραφείο του Αρχηγού ΓΕΑ , η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Σε απάντηση ερωτήσεων αρκετών συμπολιτών μας που αφορούν σε ίχνη που παρατήρησαν στον ελληνικό εναέριο χώρο, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει τα εξής :

1. Καμία πτήση ψεκασμού με χημικές ουσίες δεν εκτελείται πάνω από ελληνικό έδαφος, εκτός ελάχιστων που αφορούν ψεκασμούς σε περιορισμένες καλλιεργήσιμες εκτάσεις από πολύ χαμηλό ύψος, οι οποίες πάντως δεν έχουν αρχίσει ακόμη για το έτος 2012.

2. Τα λευκά ίχνη που παρατηρούνται και ενδεχόμενα προκαλούν ανησυχία, αποτελούνται από νερό υπό τη μορφή σταγονιδίων ή μικροσκοπικών παγοκρυστάλλων και οφείλονται στη συμπύκνωση των υδρατμών, που περιέχονται στα καυσαέρια των πολιτικών αεροσκαφών τα οποία κινούνται σε αεροδιαδρόμους άνωθεν της χώρας μας.

3. Η συμπύκνωση των υδρατμών των καυσαερίων αποτελεί φυσικό φαινόμενο και οφείλεται στη χαμηλή θερμοκρασία του αέρα στα μεγάλα ύψη όπου κινούνται τα αεροσκάφη αυτά. Το ίδιο φαινόμενο μπορεί να παρατηρηθεί και στις εξατμίσεις των αυτοκινήτων τις πολύ ψυχρές ημέρες. Ο χρόνος κατά τον οποίο είναι ορατά τα ίχνη συμπύκνωσης μεταβάλλεται ανάλογα με τις συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας στο ύψος πτήσης.

4. Οι πτήσεις των αεροσκαφών αυτών εγκρίνονται και ελέγχονται ανά πάσα στιγμή από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας μας, ενώ η Πολεμική Αεροπορία εξασφαλίζει ότι δεν εισέρχεται άλλο ίχνος στον ελληνικό εναέριο χώρο για άλλη δραστηριότητα».

Πηγη: http://www.haf.gr/el/news.asp?id=6345

σχετικό άρθρο Μας ψεκάζουν με χημικά; 

About Antikleidi Blog

Antikleidi blog antikleidiblog@gmail.com
This entry was posted in Αστικοί μύθοι. Bookmark the permalink.

4 Responses to Δεν μας ψεκάζουν χημικά..

  1. Παράθεμα: Σκεπτικός Κάφρος – Αεροψεκασμοί | AntiChainLetter

  2. Παράθεμα: Μας ψεκάζουν; Ποιοι και γιατί; Τι ρώτησαν Κουβέλης και Βορίδης στη Βουλή | AntiChainLetter

  3. Παράθεμα: Chemtrails, αλήθεια ή μύθος;- Chemtrails, true or myth? | AntiChainLetter

  4. Παράθεμα: Μας ψεκάζουν; …και άλλες θεωρίες συνωμοσίας | AntiChainLetter

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s